Petice proti přijetí Metropolitního plánu Hlavního města Prahy k zastavění náměstí v Pařížské ulici
11 podpisů

Autor: Daniel Milota | vloženo: 01.03.2018 | 11 podpisů
Sdílejte s přáteli

My, níže podepsaní, touto peticí ve smyslu čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, protestujeme proti zamýšlenému návrhu Metropolitního plánu Hlavního města Prahy, jehož účelem je změna určení pozemku p.č. 987/1 před hotelem InterContinental, v ulici Pařížská, z náměstí na pozemek určený k zastavění. Je nám současně známo, že tento plán umožňuje na tomto pozemku výstavbu až osmipodlažní budovy. Vizualizaci této možné stavby budovy přikládáme k této petici.

Jsme přesvědčeni, že zastavění tohoto prostoru povede k neúměrnému stavebnímu zatížení historického jádra Starého města, které je již nyní velice zastavěné, a v důsledku toho se tak zhorší kvalita života v dané oblasti. Dojde zejména k úbytku světla, zvýšení prašnosti a též k pocitově velmi nepříjemné přestavěnosti této oblasti. Jsme toho názoru, že extravilán metropole má být i v centru města vzdušný, plný volných prostranství a zeleně, aby se tyto části metropole nestaly jen průchozími ulicemi pro turisty, ve kterých nechce nikdo bydlet. Hrozí, že by se tak z této nádherné a jedinečné lokality mohl stát jakýsi „mrtvý skanzen“, o ztrátě genia loci daného místa ani nemluvě.

Tuto petici organizují vlastníci a uživatelé domů v ulici Pařížská, Bílkova, Elišky Krásnohorské a dalších, a souhlasí s ní nejenom oni, ale i každý, komu není kvalita bydlení v centru Prahy lhostejná. Tímto my, níže podepsaní, proto navrhujeme, aby byla daná změna z návrhu Metropolitního plánu Hlavního města Prahy vyškrtnuta (tj. aby byl pozemek ponechán jako nezastavitelný), popř. aby bylo určení daného pozemku upraveno na zeleň. Apelujeme tímto na zastupitele a další shora označené orgány Hlavního města Prahy, aby Metropolitní plán v současné podobě neschválili a usilovali o jeho změnu.

Ing. Tomáš Bürgermeister – předseda výboru a osoba, která zastupuje petiční výbor

Hugo Mareček – člen výboru

PhDr. Pavel Beran - člen výboru

Komu bude petice předána: Zastupitelstvo Hlavního města Prahy, Rada Hlavního města Prahy, Institut plánování a rozvoje Hlavního města Prahy

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 11