Petice proti příletu Janukovyče

Petice proti příletu Janukovyče

Autor: Jan Nechtěný | vloženo: 04.02.2014 | 64 podpisů
Sdílejte s přáteli

Požadujeme zrušení prezidentova pozvání pro ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče. Vzhledem k situaci, která v posledních měsících panuje na Ukrajině, nelze přijmout jako fakt, že byla současná hlava státu pozvána prezidntem Zemanem na oficiální návštěvu. Ztotožňujeme se s názorem osobností, že přestože byla návštěva naplánována předem, jedná se o případ, kdy je třeba přihlížet k aktuálnímu dění.

Demonstrace a nepokoje, které staví Ukrajinu na pokraj občanské války, několik mrtvých, stovky zatčených, policejní brutalita a silné potlačování opozičních názorů za použití všech donucovacích prostředků jsou dostatečnými důvody, proč nelze považovat pozvání muže, který je za vše výše popsané odpovědný, za dobrý nápad. Naopak se jedná o výsměch všem demokratickým zásadám, které Česká republika jakožto demokratický stát dlouhodobě prosazuje.

S ohledem na roztříštěnost ukrajinské opozice chápeme, že nelze jednoduše pozvat jednoho zastřešujícího zástupce opozice. Proto nám jako nejsmysluplnější postoj přijde zrušení prezidentského pozvání, alespoň do doby, než bude jasné, jaká budoucnost čeká ukrajinský lid a zda dokáže prezident Janukovyč najít s opozicí mírové řešení, které by zastavilo současné krvavé střety protivládních odpůrců s policejními složkami v ulicích ukrajinských měst.

Požadujeme, aby prezident Zeman, jakožto nejvyší státní představitel našeho státu, zaujal postavení, které považujeme za demokraticky a občansky správné a reprezentující občany České republiky a zrušil prezidentské pozvání ukrajinského prezidenta Janukovyče.

Komu bude petice předána: Prezidentská kancelář

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 5

08. 02. 2014 | Jan Barta | Stechovice
USA a jejich patolizalove z EU se snazi o rozvratit Ukrainu aby se z ni stala dalsi obet devastace a vykoristovani lidu ukrainy euroamerickymi korporacemi.
06. 02. 2014 | Pavel Česka | Velké opatovice
jse proti návštěvě, ale víe vůbec proč se na Ukrajině stávkuje a bojuje ???? Janukovič jako prezident NEPODPOŘIL A NEPODEPSAL vsup Ukrajiny do EU. U nás všichni v ČR na EU nadáváme a když se někdo posaví proi této zlodušské organizaci, ak je najednou nepřítel ????
Média nám nepodávají pravdivé informace.
viz:http://orgo-net.blogspot.cz/2013/12/kdo-se-stal-krvavou-obeti-na-ukrajine.html
05. 02. 2014 | Radek Pokorny | Praha
Vrana k vrane seda
05. 02. 2014 | Petr Novosad | Nový Bor
Výborný nápad - více podobných petic proti podobným událostem!!!
04. 02. 2014 | Martin Kostelecký | Brno
Zdravím Vás, výborná petice, jen pozor na chyby. Zbytečně petici snižují - prezidntem Zemanem, nejvyší státní představitel, budousnost čeká. A znáte prezidenta, rád si rýpne :)

Podepsat tuto petici

Petice již byla uzavřena.

Podpisy | 64 (+8 nepotvrzených)

• Údaje podepisujícího nezveřejněny
  • Jiří Hurtík | Písek