Petice proti zrušení lustračního zákona

Petice proti zrušení lustračního zákona

Autor: Petr Trličík | vloženo: 06.02.2014 | 13 podpisů
Sdílejte s přáteli

Téma lustračních zákonů je stále živé, díky osobě ministra Babiše, lídra hnutí ANO, se stalo ještě diskutovanějším a snaha získat díky aktuálnímu rozruchu podporu pro jejich zrušení vedla poslance KSČM k předložení návrhu.

Myslím si, že ohánění se výrazy jako diskriminace je v podání KSČM špatným žertem, neboť strana, postavená na základech ustavičného pošlapávání demokratických principů v období komunistické vlády, používá silná slova jen když se jim to hodí. Těžko může zpochybňovat to, co se tu dělo v druhé polovině minulého století.

Snaha KSČM o sejmutí negativní nálepky, na kterou se s oblibou odvolávají a argumentují, že se jedná o minulost, je nereálná, dokud jsou ve vedení i mezi členy stále zástupci komunistického režimu ovládajícího naši zem po čtyřicet let.

Požaduji touto peticí zachování lustračního zákona, neboť jsem přesvědčen, že minulost není od toho, abychom ji zahlazovali, nýbrž od toho, aby zde byla jako varovné memento dřívějších zkušeností, z nějž je třeba se poučit a pokud možno se nedopouštět stejných chyb.

Komu bude petice předána: Premiér vlády

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 1

07. 02. 2014 | Josef Němec | V.Opatovice
takový blbý zákon měl být zrušen a nebo vůbec se neměl schvalovat,,STB prý donášel i humanitární bombometčík a vlak jezdí dál pokuď ho papaláši z ODS nezrušili