Petice za časově omezenou výjimku pro učitele s chybějící kvalifikací

Petice za časově omezenou výjimku pro učitele s chybějící kvalifikací

Autor: Jana Malátná | vloženo: 28.02.2014 | 6 podpisů
Sdílejte s přáteli

Kvůli chybějící kvalifikaci by mělo ze škol odejít až 7000 učitelů. Tato situace může reálně ohrozit chod některých škol, obzvláště v některých krajích.

Jedná se přitom o odborníky, kteří mají často vysokoškolské vzdělání, které však není pedagogického charakteru. Problém je však i v tom, že v některých krajích se vystudovaní pedagogové do školství příliš nehrnou, protože mají příležitosti jiných prací za lepší platové ohodnocení či více vyhovující podmínky.

Jsme přesvědčeni, že způsobilost k učení by neměla být posuzována jen na základě pedagogického vzdělání. V případech učitelů odborných předmětů či jazykových lektorů záleží minimálně ve stejné míře na odborných znalostech, které daný učitel má.

Požadujeme proto, aby byli nevyhovující učitelé posuzováni jednotlivě a v případě adekvátních znalostí jim byla poskytnuta časová výjimka na dodělání potřebného pedagogického minima.

Komu bude petice předána: Ministerstvo školství

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 2

13. 08. 2018 | Marketa S. | Roznov pod Radhostem
Presne souhlasim, sice teprve studuji pdf v olomouci,sem proti tomu,aby na ucitelskych zidlis sedeli ti, kteri nemaji vystudovanou pdf a prislusnou aprobaci.to se nedivim jak to v dnesni dobe vypada, po vyzkumu jsou dnesni studenti a zaci znalostne podprumerem. Nechapu jak je mozne, ze i reditele skol v dnesni dobe na post ucitele hledaji nekoho,kdo ma jen maturitu. Kdyby alespon ti dotycni meli maturitu a zaroven studovali pdf prislusne aprobace,tak nereknu,ale takto uz je to pres caru. Chtelo by to petici spise opacnou, tedy my, co studujeme pdf nebo ji mame vystudovanou za to, aby nam tito neucitele prestali brat praci, a aby reditele brali na ucitelske posty bud vystudovane ucitele,nebo ty,kteri teprve studuji!!!!!!!!!
+0 | -0
doporučit +
07. 03. 2014 | Pavla V. | Hradec Králové
Nesouhlasím, díky těmto nekvalifikovaným učitelům nemám v stotisícovém Hradci Králové práci. Na místech sedí učitelky,které nejsou kvalifikované a které tam nemají co dělat. Prostě kvalifikaci dle mého smyšlení nenahradí praxe. Potom je studium zbytečná ztráta času, pokud stačí mít jen kontakty a práci získat. Proč máme pro určité obory studia na střední a vysoké škole, když potom zaměstnáváme osoby s jiným vzděláním? Jsem vystudovaná Mgr. pro předškolní vzdělávání a práci v HK se snažím najít už delší dobu. Když vidím, že někde učí sociální pracovnice, vychovatelky nebo uč. 1. st., tak nechápu.
Nepomáhejte lidem udržet si svá vyhřátá místa, ale poskytněte pomocnou ruku mladým absolventům, kteří obohatí a inovují naše školství. Přidanou hodnotu může přidat pouze ten, který oboru rozumí.
( Budu velmi ráda za názory)
+0 | -0
doporučit +

Podepsat tuto petici