Petice za nediskriminační navýšení rodičovského příspěvku
738 podpisů dosaženo

Petice za nediskriminační navýšení rodičovského příspěvku

Autor: Zvýšení rodičovského příspěvku pro všechny rodiče s dětmi do 4 let | vloženo: 02.06.2019 | 738 podpisů
Sdílejte s přáteli

Petice za nediskriminační navýšení rodičovského příspěvku, dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

My, níže podepsaní,

žádáme naše zákonodárce o učinění všech kroků k tomu, aby byl návrh zákona o státní sociální podpoře, schválený vládou dne 20. 5. 2019, přepracován do znění, které do navýšení rodičovského příspěvku zahrne všechny ze zákona oprávněné osoby, tj. všechny rodiče pečující o nejmladší dítě v rodině do 4 let věku.

Dále žádáme zákonodárce, aby hlasovali pro takový návrh zákona, který do navýšení rodičovského příspěvku zahrne všechny rodiče pečující o nejmladší dítě do věku 4 let bez dalších podmínek.

Žádáme prezidenta České republiky, aby takový zákon podepsal.

Není přípustné, aby byly činěny rozdíly mezi rodinami na základě volitelného parametru, jakým je délka čerpání rodičovského příspěvku, a jak navrhuje výše uvedený diskriminační návrh schválený vládou dne 20. 5. 2019. Ten ze zvýšení celkové dávky rodičovského příspěvku vyřazuje 1 rodinu z 5, tedy přibližně 70 000 rodin s dětmi do 4 let věku.

Žádáme naše zákonodárce, aby pamatovali na to, že rodičovský příspěvek je dávkou rodinné politiky, která byla a je legislativně spojena pouze s jedinou skutečností, a tou je péče o dítě mladší 4 let (nejmladší dítě, dvojčata či vícerčata v rodině).

Žádáme o zachování ústavních principů rovnosti před zákonem jak mezi dětmi stejného věku, tak mezi rodiči pečujícími o dítě mladší 4 let.

Chceme si zachovat důvěru v právní stát, a takový stát chceme i do budoucna pro naše děti.

Děkujeme.

Komu bude petice předána: Parlament ČR, prezident ČR

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 131

30. 12. 2019 | Andrea Skácelová | Havířov
Za to, že jsem šla dřív do práce a platím Babišovi a Schillerové daně dřív než bych musela, mám být trestaná???
doporučit +

Podpoření příspěvku je možné pouze po přihlášení. Přihlásit se nebo zaregistrovat

12. 06. 2019 | Šárka Ampapová | Nová Říše
Děkuji za tuto petici, budu sdílet. Jsem nyní matka samoživitelka, dítě 16měsíců a zrychleně jsem si již vyčerpala RP, pracuji na HPP a státu odvádím daně. Nechci, abychom my pracující byli takto sankciování.

03. 06. 2019 | Barbara Cymorek | Vendryně
Plný souhlas, není možné trestat za rychlejší vyčerpání příspěvku, pokud to stát dovolil

03. 12. 2019 | eva petrova | olomouc
ano, je velmi nespravedlive, ze my, co jsme museli nastoupit do prace ve veku 2,5 let ditete nedostaneme nic. Ale mela by zde byt moznost, aby matky, ktere jiz pracuji dostaly castku jednorazove. Pracujici jsou zde opet potrestani