Petice za odstoupení Jana Farského z postu poslance

Petice za odstoupení Jana Farského z postu poslance

Autor: Martin Beran | vloženo: 11.01.2022 | 240 podpisů
Sdílejte s přáteli

Jan Farský se rozhodl studovat na univerzitě v USA po dobu 6 měsíců z jeho placeného funkčního období. Po tuto dobu bude velmi omezeně vykonávat daňovými poplatníky placenou funkci poslance.

Koalice s premiérem Fialou v čele podporuje Jana Farského, čímž schvaluje plýtvání penězi daňových poplatníků za neprovedenou práci. Jan Farský prohlásil, že svůj plat po dobu stáže chce věnovat neziskovým organizacím. Jako daňový poplatník s tím nesouhlasím a odmítám podporovat neziskovky na úkor práce poslance.

Jan Farský by měl složit mandát a být nahrazen někým, kdo má čas funkci vykonávat.

13.01.2022 16:23

Farský musel projít rozsáhlým přijímacím řízením. Uchazeči přihlašují projekty, které musí projít posudkovým řízením. To v tomto případě trvalo do února 2021. Následně proběhla finální kola výběru v podobě pohovorů před komisí.

„Nominace komise musí schválit správní rada české komise a ty pak pokračují do Spojených států, kde to musí schválit Foreign Fulbright Scholarship Board. Finální potvrzení nominanti získají během května, aby hlavně ti, kteří odjíždějí v září si stihli vyřídit všechny potřebné záležitosti,“ vysvětluje Kloubová.

Sněmovní volby, v nichž Jan Farský kandidoval, proběhly až o pět měsíců později, v říjnu. Jeho stipendium oficiálně začalo 12.1.2022 a končí na konci září 2022.

V rozhovoru pro Seznam Zprávy Farský uvedl, že před volbami ještě nevěděl, zda pojede. „Rozhodnutí padlo někdy v prosinci po rozhovoru s panem premiérem. Dosáhnout Fulbrightova stipendia trvá roky a já jsem tu žádost podával možná už někdy před covidovou dobu,“ říká.

20.01.2022 17:27

Dobrá věc se povedla, poslanec Farský doufejme složí mandát! Díky vám všem. Petice byla odeslána na všechny poslanecke kluby před 2 dny a od některých přišly pozitivní ohlasy.

Komu bude petice předána: úřadu vlády, poslanecké sněmovně

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 81

13. 01. 2022 | Petr Novák Novák | Vsetín
To je hnus velebnosti..... .
doporučit +

Podpoření příspěvku je možné pouze po přihlášení. Přihlásit se nebo zaregistrovat

12. 01. 2022 | Pavel Culek Culek | Praha 10
Po tzv. korespondenčním hlasování je tohle další level liberálně demokratického režimu, korespondenční vládnutí.

11. 01. 2022 | Jan Klíma | Pardubice
Podepisuji z pozice voliče STAN. Nejen že nás pan Farský podvedl, ale tvoří velice nebezpečný precedens.

24. 06. 2022 | Laurence Daniyel | london
Nice blog. I will keep visiting this blog very oftenly. Here I have Dolphin Emulators.Stable and fast netplay lets Dolphin host online tournaments.my GameCube game with multiplayer can be taken online. It can even play on Nintendo WFC with real Wiis and other Dolphin Emulators to get click on <a href= "https://www.deviantart.com/alanb70/status-update/Best-games-for-the-Mac-918835052
"> Dolphin Emulator </a>
+0 | -0