Petice za postavení naplánovaného multifunkčního hřiště

Petice za postavení naplánovaného multifunkčního hřiště

Autor: Michal Černý | vloženo: 07.05.2019 | 244 podpisů
Sdílejte s přáteli

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice žádáme, aby bylo postaveno multifunkční hřiště na pozemku „Kavris“ .

Odůvodnění:

Pozemek, na kterém by bylo hřiště postaveno, je dlouhodobě zanedbávaný a nyní by mohl být funkčně využitý místními dětmi a dospívajícími. V Klánovicích žádné multifunkční hřiště pro dospívající děti není. Mládež, která chce sportovat, musí jezdit do okolních městských částí. Fotbalové hřiště v Klánovicích není volně přístupné veřejnosti, ostatní hřiště jsou pro menší děti. Jediné místo, kde se mohou dospívající setkat a zahrát si basketbal či fotbal, je hřiště u školy (to kapacitně ale nestačí). Na stavbu multifunkčního hřiště byla získána dotace 5 milionů korun. Naši spolužáci se na místním úřadě účastnili i diskuze s architekty, kteří měli zjistit, jaké aktivity by na multifunkčním hřišti byly nejčastěji provozovány. Nejpreferovanějšími prvky byly: hřiště na míčové hry, lezecká stěna, parkourové hřiště, skatepark, lanové hřiště a odpočinkové prvky s přírodním charakterem.

Na webových stránkách místního úřadu se mělo hlasovat o trávení volného času a sportování v Klánovicích. Závěr dotazníkového šetření, kde se píše, že není zřetelná poptávka pro vybudování nové multifunkční sportovní plochy, není podle nás objektivní. V dotazníkovém šetření mohli hlasovat jen občané starší 15ti let a celý dotazník vyplnilo pouze 185 respondentů.

Myslíme si, že je velice důležité, abychom všichni podporovali sportování malých dětí a dospívajících v místě jejich bydliště.

Tuto petici iniciovaly a vypracovaly děti ze školního parlamentu Masarykovy základní školy, Slavětínská 200, Praha 9 – Klánovice. Účast dospělých byla pouze technického charakteru.

Komu bude petice předána: starosta MČ Praha-Klánovice

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 27

Zatím žádné komentáře.

Podepsat tuto petici