1 podpis

PETICE
dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním
Petice za umožnění realizace rekreačního jezdeckého areálu pro jízdu a výcvik dětí na koních na pozemku v katastrálním území Cholupice číslo parcely: 427/29

Vážená paní zastupitelko, vážený pane zastupiteli.
My, níže podepsaní občané Prahy, prostřednictvím této petice žádáme, abyste na pozemku v katastrálním území Cholupice číslo parcely: 427/29 umožnili realizovat rekreační jezdecký areál pro jízdu a výcvik dětí na koních.
Jako matky od dětí máme zájem o smysluplné trávení volného času nejen našich dětí.

Vše v kontaktu s přírodou a v rámci možné dojezdové vzdálenosti. Vytvořit kulturní a bezpečné přírodní prostředí pro naši budoucnost.
Projekt bude přínosem nejen pro děti a věříme, že si zaslouží vaši podporu.
Obracíme se na vás jako na rodiče s pochopením pro realizaci dobré věci.
Vážená paní zastupitelko, vážený pane zastupiteli, vyzýváme Vás, abyste se zasadil o to, aby zastupitelstvo vyhovělo kladně na jednání zastupitelstva a podpořil bod k návrhům na pořízení změny ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu Prahy 12 - Podnět č. 82/2017 (MČ Praha 12) – rekreační jezdecký areál.

Děkujeme.

Za petiční výbor:

Silvie Svobodová, Na Střelnici 6, Praha 8, 186 00

Jolana Tousson, K Remízku 10/1006, Praha 4, 149 00

Alžběta Adamová, Krausova 606, Praha 9- Letňany, 19900

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:
 člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb.)
Silvie Svobodová, Na Střelnici 6, Praha 8, 186 00, sil.svobodova@seznam.cz

Podpisový arch k petici
Kompletní text petice je umístěn na první straně této složky, případně v těsné blízkosti tohoto podpisového archu.
Dle §4 zák. č. 85/1990 Sb., o právu petičním, uvádíme, že podpisový arch se týká petice za umožnění realizace rekreačního jezdeckého areálu pro jízdu a výcvik dětí na koních na pozemku v katastrálním území Cholupice číslo parcely: 427/29. Dále uvádíme, že přílohou každé složky jsou citace z petičního zákona.

Za petiční výbor:
Silvie Svobodová, Na Střelnici 6, Praha 8, 186 00
Jolana Tousson, K Remízku 10/1006, Praha 4, 149 00
Alžběta Adamová, Krausova 606, Praha 9- Letňany, 19900

Čitelné jméno a příjmení Bydliště (ulice a číslo) Podpis
Příloha - Listina základních práv a svobod
Čl. 18
(1) Petiční právo je zaručeno; ve věcech veřejného nebo jiného společného zájmu má každý právo sám nebo s jinými se obracet na státní orgány a orgány územní samosprávy s žádostmi, návrhy a stížnostmi.
Příloha - zákon 85/1990 Sb . ze dne 27. března 1990 o právu petičním
Úvodní ustanovení
§ 1
(1) Každý má právo sám nebo společně s jinými obracet se na státní orgány se žádostmi, návrhy a stížnostmi ve věcech veřejného nebo jiného společného zájmu, které patří do působnosti těchto orgánů (dále jen "petice"). (poznámka: zákon umožňuje podat petici i jedinému člověku)
§ 2
Ve výkonu petičního práva nesmí být nikomu bráněno. Výkon tohoto práva nesmí být nikomu na újmu.
§ 3
Petiční výbor
(1) K sestavení petice, opatření podpisů občanů pod ni, doručení petice státnímu orgánu a jednání s ním mohou občané vytvořit petiční výbor. (poznámka: znamená to, že občané nemusí mít petiční výbor, pokud jej nepotřebují, například když není nutné další jednání se státním orgánem)
(3) Členové petičního výboru jsou povinni určit osobu starší 18 let, která je bude zastupovat ve styku se státními orgány.
§ 4
Shromažďování podpisů pod petici
(1) Občan nebo petiční výbor může každým způsobem, který neodporuje zákonu, vyzývat občany, aby petici svým podpisem podpořili. K podpisu pod petici občan uvede své jméno, příjmení a bydliště. Musí být umožněno, aby se s obsahem petice před podpisem řádně seznámil. K podpisu nesmí být žádným způsobem nucen.
(2) Pokud podpisové archy neobsahují text petice, musí být označeny tak, aby bylo zřejmé, jaká petice má být podpisy podpořena; dále na nich musí být uvedeno jméno, příjmení a bydliště toho, kdo petici sestavil, nebo jméno, příjmení a bydliště toho, kdo je oprávněn členy petičního výboru v této věci zastupovat.
(3) K účelu uvedenému v odstavci 1 mohou být petice a podpisové archy vystaveny též na místech přístupných veřejnosti. K tomu není třeba povolení státního orgánu, nesmí však dojít k omezení provozu motorových a jiných vozidel a k rušení veřejného pořádku.
(4) Shromažďováním podpisů na místě přístupném veřejnosti může být pověřena osoba, která dosáhla věku 16 let.
§ 5
Podání a vyřízení petice
(1) Petice musí být písemná a musí být pod ní uvedeno jméno, příjmení a bydliště toho, kdo ji podává; podává-li petici petiční výbor, uvedou se jména, příjmení a bydliště všech členů výboru a jméno, příjmení a bydliště toho, kdo je oprávněn členy výboru v této věci zastupovat.
(2) Státní orgán, jemuž je petice adresována, je povinen ji přijmout. Nepatří-li věc do jeho působnosti, petici do 5 dnů postoupí příslušnému státnímu orgánu a uvědomí o tom toho, kdo petici podal.
(3) Státní orgán, který petici přijal, je povinen její obsah posoudit a do 30 dnů písemně odpovědět tomu, kdo ji podal anebo tomu, kdo zastupuje členy petičního výboru. V odpovědi uvede stanovisko k obsahu petice a způsob jejího vyřízení.
§ 9
Společná ustanovení
Ustanovení jiných právních předpisů upravující řízení před státními orgány a přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů neplatí pro přijímání a vyřizování peticí podle tohoto zákona.

Komu bude petice předána: Zastupitelé hl. m. Prahy

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 0

Zatím žádné komentáře.

Podepsat tuto petici