Petice za záchranu parku u lázní Aurora v Třeboni

Petice za záchranu parku u lázní Aurora v Třeboni

Autor: Václav Bartuška | vloženo: 14.05.2019 | 666 podpisů
Sdílejte s přáteli

U lázní Aurora v Třeboni se bude stavět venkovní wellness. Budiž. Třeboňská radnice ale zároveň pracuje na změně územního plánu, který by vyjmul přilehlou část parku z „veřejné zeleně“ a umožnil na ní další rozšíření venkovního wellness. Abychom tomu správně rozuměli, lesík vedle bazénového komplexu se částečně vykácí, přilehlá část parku bude oplocena a cesta mezi sportovní halou a kolonádou lázní se zruší. Předpokládaná kapacita celého komplexu je 800 lidí a ti se přece musí někam vejít. Takže jim na úkor lázeňského parku postavíme „hřiště na míčové hry, kuželky, minigolf, ping pong a další dětské hřiště“. A to my nechceme. Chceme zachovat park v jeho celistvosti, chceme aby se rozvíjel podle již zpracované krajinářsko-architektonické studie, byl oázou klidu a odpočinku a sloužil všem tak jako dosud.

Komu bude petice předána: Rada města Třeboně, zastupitelstvo města Třeboně, Český inspektorát lázní a zřídel.

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 78

17. 05. 2019 | Petr Michal | Třeboň
Pro paní Bargerovou:
Děkuji Vám za informaci. Nejsem pejskař. Promiňte, že jsem si nevšiml Vámi popisovaného stavu tj. invaze psích lejn v Třeboni. Také jsem ještě neviděl pejska, který by po sobě uklidil. Asi to bude v lidech, páníčcích atd. Např. v Břilicích si nikdo nestěžuje a pes je tu v každé druhé chalupě. Lidí zde žije cca 820 a jsou v poho. Doporučuji Vám se obrátit na pana jednatele TS s.r.o. Ing. Kubala. Exrementům se v Třeboni věnuje dlouhodobě, hlavně na sídlišti Hliník. Určitě pozná i to, co měl pejsek k obědu a kde mu to páníček koupil. Nyní je za tuto práci, při důchodu, konečně i kvalitně placen.
K bazénu. Co člověk, to názor. Já zastávám názor, že by bylo dobré rozšířit u lázní komplex o temperovaný bazén a atrakce nechat na pláži. Pro seniory a jejich retro potřeby zde bude stále ještě hodně místa. A až přijde invaze sinic, rádi vlezou do bazenu s čistou vodou. No a pan současný provozovatel, bude provozovat dál, jenom se mu za zhodnocení pláže, dle hotového projektu o cca 56 mil. Kč, trochu zvedne nájemné, neboť atrakce jistě přinesou i větší návštěnost a z toho plynoucí tučné příjmy. Všichi budou spokojení. Coje na tom špatného ?
Komentáře cizích petentů? Je fajn, že někteří z těch desítek tisíc lidí, co ročně navštíví Třeboň, o ni májí zájem i po odjezdu a chtějí nám poradit. Vážím si jich stejně jako slušných a komunikativních místních.
Přeji krásný víkedn.
+1 | -0
doporučit +

Podepsat tuto petici