Ponechání Mgr.Jiřího Koutského ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Hrubá Skála Doubravice
120 podpisů

Autor: Monika Hlubůčková | vloženo: 23.01.2018 | 120 podpisů
Sdílejte s přáteli

My, níže podepsaní rodiče žáků a občané dle čl.18Listiny základních práv a svobod a zákona č.85/1990Sb.o právu petičním, vyzýváme zastupitele obce Hrubá Skála

Obecní úřad Hrubá Skála

Zastupitelstvo obce

Doubravice 37

511001 Turnov

Vážení zastupitelé obce Hrubá Skála ,

my, níže podepsaní rodiče žáků a občané obce Hrubá Skála ,vás žádáme o prodloužení smlouvy Mgr.Jiřího  Koutského a jeho ponechání ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Doubravice na další šestileté období.Jsme znepokojeni situací a atmosférou, která panuje mezi některými představiteli obce a Mgr.Jiřím Koutským a vede k nejistotě ostatních kantorů.

Je více než znepokojující, že po pětadvacetiletém působení pana Mgr.Jiřího Koutského na pozici ředitele této školy nastává situace, kdy 3 měsíce před koncem zaměstnanecké smlouvy pan ředitel,učitelé ani rodiče neví, zda se obec rozhodne pro vypsání konkurzu na nového ředitele anebo bude panu řediteli prodloužena smlouva na další 6tileté období.

V roce 1993 převzal pan ředitel Mgr.Jiří Koutský školu přibližně s třiceti dětmi.Panu řediteli se během jeho trvání v této funci podařilo navýšit počet žáků na současných 70 dětí. Při takovémto  počtu nejenže škola není ztrátová, ale zároveň i významným zdrojem příjmů do obecního rozpočtu.

V dnešní době je naše základní a mateřská škola vyhledávanou školou nejen dětmi z obce Hrubá Skála, ale i dětmi z jiných přilehlých obcí i dětí mimo spádovost.

Do řízení školy se promítá duch osoby pana ředitele, který se výrazně projevuje v uvolněné a přátelské atmosféře, sportovními aktivitami ,které jdou ruku v ruce se zdravým stravováním,kdy je naše škola také zapojena do projektu Hravě, žij zdravě

Je třeba vyzdvihnout i to, že pan ředitel věnuje čas nad rámec svých pracovních povinností, např.děti jezdí každoročně na týdenní pobyt na horách,v létě je to škola v přírodě, nechybí ani mezinárodní družba, kdy pan ředitel věnoval část své vlastní dovolené, aby tuto myšlenku podpořil.

Proto žádáme zatupitele obce, aby tento stav nepodceňovali a tuto otázku zařadii jako důležitý bod na zasedání Obecního zastupitelstva 6.2.2018, kdy přijde podpořit osobu pana ředitele mnoho rodičů.

Myslíme si, že po 25letém působení pana ředitele a pedagogického sboru v naší škole, si minimálně zaslouží férové jednání ze strany obce a zastupitelů.

Po veškerých kontrolách, auditech, inspekcích, které na škole proběhly a dopadly vždy výborně, je více než jasné, že pan ředitel odvádí svojí práci vynikajícím způsobem. A to je i další důvod, proč ponechat pana ředitele Mgr.Koutského na pozici ředitele ZŠ a MŠ Doubravice.

Proto vás žádáme,abyste své rozhodnutí a další kroky pečlivě zvážili, neboť by se mohlo stát, že koncepce a duch školy odejde s osobou pana ředitele včetně spousty dětí a učitelů.

Dne: 22.1.2018

Za petiční výbor: Josef Šorm Krčkovice 11

Monika Hlubůčková Krčkovice 2

Komu bude petice předána: obec Hrubá Skála

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 120 (+3 nepotvrzené)

Podpisový arch v PDF
  • Lucie Mikulová Mikulová | Turnov
  • Údaje podepisujícího nezveřejněny
  • Dobra Kobzanova | Karlovice
  • Klára Hauptvoglová | Turnov 1
  • Taťána Schovánková-Ručková | Stráž nad Nisou
  • Iva Šálková | Karlovice
  • Martin Voráč | Praha 2
  • Miloš Špáta | Ústí n. L.
  • Miloslava Špínová | Turnov
  • Jan Špína | Turnov