Stop vystupování zvířat v cirkusech!
84 podpisů dosaženo

Stop vystupování zvířat v cirkusech!

Autor: Jakub Hanek | vloženo: 13.11.2019 | 84 podpisů
Sdílejte s přáteli

Petice se týká zákazu využívání divokých i domácích druhů zvířat pro představení v pojízdných i stálých cirkusech.

Odůvodnění:

Drezúra divokých zvířat v cirkusech je týráním zvířat, která po nich vyžaduje zcela nepřirozené úkoly a je provázena krutým násilím při výcviku.

Transportní prostory a podmínky pro přesuny divokých zvířat a kočování z místa na místo je stresující pro zvířata a je to týrání zvířat.

Kotce ve zvěřincích nemají dostatečný prostor a divoká zvířata jsou vystavována neustálému stresu ze stísněného prostoru, který má za následek stereotypní chování zvířat.

Cirkusy jsou nevýchovné a ukazují dětem divoká zvířata ve zcela nepřirozených podmínkách a jejich nepřirozené chování, které je vyvoláno stresem a hrůzou z trestu. Děti získávají zkreslené informace, které v nich nevyvolávají skutečný obdiv k divokým zvířatům a přírodě. Děti na základě cirkusů vnímají zvířata jako atrakci a přihlouplá stvoření, která jsou ovladatelná s bičem nebo tyčí v ruce.

Zvířata by neměla být využívána jako atrakce a prostředek k podnikání, které přinášejí zvířatům utrpení, nadměrnou bolest a stísněné prostory.

Komu bude petice předána: Mgr. Martin Švanda

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 10

18. 11. 2019 | Marian Oslanec | Lučina
Cirkus je přežitek.