Více míst pro děti v blanenských školkách

Více míst pro děti v blanenských školkách

Autor: Monika Žatečná | vloženo: 14.02.2014 | 2 podpisy
Sdílejte s přáteli

Žádáme kraj, aby umožnil zvýšení počtu dětí v jednotlivých třídách ve školkách v Blansku tak, aby postačovali reálným potřebám obyvatel Blanska.

Aktuální situace je stále nastavena tak, že se spousta dětí do školky z kapacitních důvodů nedostane. S ohledem na neustávající nárůst porodnosti se nejedná o jednorázový problém, ale o záležitost, která se bude v následujících letech opakovat, nenastane-li zlepšení.

Problém je třeba navíc vnímat hned dvojím způsobem. Za prvé je pro spoustu rodičů neúnosné finančně zůstat doma s dítětem, neboť musí zpět do pracovního procesu, stejně tak však může být velmi nákladné i platit si hlídání.

Za druhé jde pak o samotné dítě, které by ve věku kolem čtyř let již mělo být začleňováno do okruhu svých vrstevníků, aby se tak usnadnila jeho socializace a přechod do dalších let života. V těch totiž tvoří jeho okolí (školní třída) jedno z hlavních prostředí a pro úspěšné začlenění se do kolektivu je potřebné mít osvojené základní vzorce chování.

Apelujeme proto na kraj i hygienu, aby umožnili zvýšení počtu dětí v jednotlivých třídách, což by mohlo v konečném důsledku pomoci problém vyřešit.

Komu bude petice předána: Zastupitelé Blanska

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 2