VYHLÁŠENÍ ARCHITEKTONICKÉ SOUTĚŽE NA NOVÝ PLAVECKÝ BAZÉN V CHEBU

VYHLÁŠENÍ ARCHITEKTONICKÉ SOUTĚŽE NA NOVÝ PLAVECKÝ BAZÉN V CHEBU

Autor: Michal Tancoš | vloženo: 13.03.2021 | 2 podpisy
Sdílejte s přáteli

My, níže podepsaní občané zásadně nesouhlasíme s výstavbou nového plaveckého bazénu a dalších sportovišť v chebské zahrádkářské kolonii Mírový sad.

Požadujeme, aby město Cheb odkoupilo od Státního pozemkového úřadu parcelu č. 1953 v katastrálním území Cheb (bývalý tankodrom Armády ČR za ředitelstvím CHETES s.r.o.) určenou v územním plánu k výstavbě sportovišť a na této parcele zahájilo přípravu výstavby nového plaveckého bazénu, biotopového koupaliště a zimního stadionu vyhlášením architektonické soutěže na podobu budoucích sportovišť využívajících energii slunce, větru a biomasy.

Město Cheb musí v rámci politiky udržitelnosti uvážlivě plánovat svůj rozvoj. Má-li být živým městem, musí růst, má-li být městem budoucnosti, musí využívat obnovitelnou energii. Mírový sad je nejcennější lokalita pro bydlení a parcela č. 1953 pro instalaci solárních systémů pro výrobu tepla a elektřiny. Tyto systémy lze integrovat do budov sportovních hal, pro které je parcela primárně určena. Nová sportoviště mohou být architektonickým skvostem světového významu s jedinečným výhledem na Zelenou horu a Slavkovský les a současně generovat značné úspory fosilní energie. Mírový sad – chebský Central Park – zůstane po několik dalších volebních období odpočinkovou zónou, než bude bytová výstavba neodkladná.

Komu bude petice předána: Zastupitelstvu města Cheb

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 0

Zatím žádné komentáře.