Za přejmenování pražského letiště

Vážený pane premiére,
Vážená paní ministryně,
Vážený pane ministře,

my, níže podepsaní, se na Vás obracíme s žádostí, abyste jednou provždy ukončili opakované veřejné diskuse o přejmenování pražského letiště, dnes Letiště Václava Havla Praha.

Protože je evidentní, že jméno největší postavy českých dějin za posledních 30 let se nezdá majoritě minoritních skupin dost dobré, navrhují níže podepsaní změnu, která utne všechny pochyby a shrne české dějiny a světonázor do dycky, ale opravdu dycinky platného názvu. Níže podepsaní se obávají dopadu na státní rozpočet, který by nesly všechny v budoucnu myslitelné změny. Lze se s jistou mírou pravděpodobnosti domnívat, že by padaly návrhy na přejmenování po panu Suchém, panu Haškovi, panu Jágrovi, panu Bartoškovi, paní Špotákové, paní Bohdalové, panu Moravcovi, panu Putinovi a dalších (níže podepsaní věří, že pro podobné návrhy nenastane nikdy důvod a výše jmenovaní zůstanou navždy s námi).

Níže podepsaní si dovolují navrhnout jméno osobnosti, která je nekonfliktní, všeobecně známá, nechala za sebou výraznou stopu v českých duších a hlavně takovou, se kterou se může majorita českého národa ztotožnit. Minorita české populace se dokonce může domnívat, že Letiště Václava Havla Praha bude pojmenováno po nich. Je také vhodné, aby se každý, kdo přiletí do naší krásné země a stověžaté matičky ihned dozvěděl, kam strčil nos.

Vážený pane premiére, vážená paní ministryně, vážený pane ministře, podpořte prosím změnu názvu pražského letiště na Letiště Brouka Pytlíka.

Děkujeme.

Komu bude petice předána: vláda České republiky

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 28 (+2 nepotvrzené)

Podpisový arch v PDF
  • Josef Kamhuber Kamhuber | Platt