Zachování historické budovy nádražního skladiště Radotín.
51 podpisů

Zachování historické budovy nádražního skladiště Radotín.

Autor: Jiří Bárta | vloženo: 10.04.2019 | 51 podpisů
Sdílejte s přáteli

V dohledné době má dojít optimalizaci tratě a nádraží v Radotíně. SŽDC zveřejnilo plány stavby ze kterých vyplývá nutnost demolice historické budovy drážního skladiště na pozemku p.č.2653 v ulici Vrážská. Myslíme si, že by bylo vhodné a možné tuto památku na stavbu tzv. Západní dráhy z roku 1862 zachovat. Radotín mnoho starších movitých památek nemá a budova má navíc i značnou estetickou hodnotu. Dále doufáme v citlivý přístup k samotné historické budově nádraží a jejího okolí (např. mozaiková dlažba v podloubí). Stavba také počítá s výstavbou nového viaduktu v ulici Karlická, rádi bychom, aby byl zachován alespoň pamětní kámen s letopočtem, který je nyní ve zdi umístěn.

Komu bude petice předána: Úřad městské části Praha 16

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 7

11. 04. 2019 | Drahomíra Stínilová | Praha 5 - Radotín
Prosím za uchování jedné z mála starých budov v Radotíně, která může posloužit místním lidem ,nezničit vzhled toho místa a uchovat trochu histrické poetiky, které tu zůstává tak málo.
11. 04. 2019 | Růýena Josefová | Vlachovo Březí
11. 04. 2019 | Alena Housková | Praha 5 Radotin
Ano výborně je důležité zachovat krásné staré funkcionalistická budovy, dalvají smysl místu, kde stojí děkuju Alena Housková
11. 04. 2019 | Alena Housková | Praha 8
Dobrý den, prosím o zachování historické buduvi o nádraží. V Radotíně jsem vyrůstlala a moje rodina tam pořád žije. Tahle budova spoluutváří tvář Radotína a jeho kouzlo.
děkuji,
Ing. Alena Housková

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu