Petice za odstranění stanu, co si říká petiční stánek před Strakovou Akademií 15 podpisů

Petice za odstranění stanu, co si říká petiční stánek před Strakovou Akademií

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

Stánek před Strakovou Akademií (dále jen stan) nemá jako hlavní smysl podepisování petic, ale jeho hlavní účel je protest proti současné vládě a jako zázemí pro demonstranty. Shánění podpisů je zde pouze druhořadou aktivitou. Toto bylo jak v původním stanu (stanech) naproti přes ulici, tak v tomto stanu současném.

My, níže podepsaní vidíme ve spojení se stanem tyto problémy:

* Stan zabírá veřejný prostor, přičemž množství sezbíraných podpisů není adekvátní na tak velké rozměry stanu a to i toho současného.
* Stan slouží především jako zázemí demonstrantů a k vyjádření nesouhlasu se současnou vládou. To, ale nemá co společného s názvem „petiční stánek“.
* Stan přitahuje problémy a z místa před Strakovou Akademií se stává problémová lokalita. Neustále tam vyjíždí policie Čr, nebo tam příslušníci přímo setrvávají a hlídají dění. To se financuje z veřejného rozpočtu. Lidé, co okolo pravidelně procházejí a nemají se stanem nic společného, se tam necítí zrovna nejbezpečněji – a právě oni ty výjezdy také spolufinancují ze svých daní.
* Stan působí až odpudivým dojmem. Nápisy na stanu z části nečitelné, jak na ně působí povětrnostní vlivy. Lidé, co sbírají podpisy často neochotní a někteří působí neupraveným dojmem. Vzhledem k absenci wc (v současné době zahájení petice) nechceme domýšlet, jak to tam funguje s vyprazdňováním, když se tam v noci spí ve spacákách nebo na karimatce pod dekou.
* Ve stanu se nocuje a přes noc spí. Pokud by nebyly na stanu zbytky nápisů, neznalý by si mohl myslet, že tam jsou bezdomovci. Petice nejsou na stole a ti nocující lidé případné zájemce odkazují na denní hodinu. To je podle nás absurdita, jelikož by tedy petiční stánek měl stát pouze přes den. Jinak si vedle mohou postavit stany další „bezdomovci“, napsat na svůj stan „petiční stánek“ a to, co je kousek dál u Hlávkova mostu u vody by mohlo vyrůst i zde.
* Je jen otázkou času, kdy se toho stanu chytne nějaký zahraniční influncer a po zjištění si historie stanu nám udělá ve světě ostudu. Nehledě na to, že se okolo pohybuje hodně zahraničních turistů, co tyhle stany znají ze světa spíše z vyloučených lokalit.

My, níže podepsaní nemáme nic proti sběru petic standartním způsobem – stánky, co se rozbalí a večer zase složí, stolky, stání u metra a oslovování kolemjdoucích a pod... Ale jak bylo řečeno a vysvětleno výše – tento stan má ke standartnímu petičnímu stánku daleko a proto vás žádáme o jeho odstranění a pokutu pro provozovatele tohoto stánku za nedodržení podmínek pro petiční stánek.

Členové petičního výboru: Brian Kostlán, Náves 17/4, 25262, Únětice

Osoba oprávněná zastupovat petiční výbor ve styku s příslušnými orgány:
Brian Kostlán, Náves 17/4, 25262, Únětice

Autor: Brian Kostlán | 15 podpisů

PETICE na podporu realizace rekonstrukce náměstí Smiřických v Kostelci nad Černými lesy 84 podpisů

My, níže podepsaní občané a uživatelé veřejného prostoru náměstí Smiřických a veřejného prostoru za budovou č.p. 15 v Kostelci nad Černými lesy žádáme, aby proběhla realizace projektu „Revitalizace a modernizace veřejného prostoru Kostelec nad Černými lesy“ v předkládané podobě, v jaké je aktuálně zpracován a podán na stavební úřad v Říčanech v rámci žádosti o vydání stavebního povolení podaného 2.2.2024.

Zejména žádáme:

- aby byl veřejný prostor před základní školou na náměstí Smiřických řešen zejména s ohledem na bezpečnost školních dětí, které zde prochází do školy,
- aby ve veřejném prostoru před základní školou byla z důvodu bezpečnosti chodců a dětí zklidněna doprava a aby došlo k redukci parkoviště na parkovací stání K+R s provozem např. doby stání v době frekventovaného využití max. 3 min, jinak max. 20 minut,
- aby ve veřejném prostoru před základní školou bylo vytvořeno alespoň 1 stání pro invalidy a imobilní občany,
- aby namísto současných kapacitně nevyhovujících zastávek byly vytvořeny dostatečně velké zálivy pro autobusové zastávky, aby podpořily plynulost silničního provozu v době, kdy je frekvence dopravy vysoká a čekající cestující veřejnou dopravou v bezpečí nebo při nepřízni počasí mohli využít autobusové zastávky,
- aby v prostoru před základní školou a na náměstí vznikly záhony s květinami a prostor byl osázen stromy,
- aby nebyl prostor před školou využíván jako místo pro dlouhodobé parkování aut a město zajistilo kontrolu platby parkovného městskými strážníky na denní bázi s frekvencí alespoň 3x denně,
- aby byla náhradou vytvořena parkovací místa za místa zrušená v prostoru před základní školou na náměstí Smiřických, popř. za budovou č.p. 15 pro delší parkování,
- aby v dolní částí náměstí za kostelem vzniklo dětské hřiště,
- aby na náměstí nebo v bližším okruhu vzniklo veřejné WC provozované 24h
- aby za budovou č.p.15 nově vzniklé veřejné prostranství obsahovalo skate park nebo obdobné místo pro aktivní trávení volného času mládeže.

Zdůvodnění: Projekt ideově vychází ze studie, která byla občanům a uživatelům veřejného prostranství představena v květnu r. 2023, veřejností byl záměr velmi dobře přijat. Dále byl projektový záměr a studie diskutována se zastupiteli města, kteří podobu schválili většinově dne 13.9.2023. Taktéž 13.9.2023 byli občani města vyzváni veřejně starostou města J. Černým na zastupitelstvu, aby případně připomínky zasílali průběžně na radu města. Dále proběhlo setkání se zástupci vedení z místní základní školy a dále zástupci rodičů, kteří se studií a návrhem projektu souhlasili ve všech bodech. Setkání se účastnili také zástupci podnikatelů, jejichž požadavky byly do projektu zapracovány. Následně byly tyto změny podrobeny schvalování kompetentních orgánů.

Z pohledu problematiky sucha, která je pro celou oblast Praha - Východ naprosto zásadní, je projekt moderně pojatý a jeho realizace vdechne nové využití nevyužívaného náměstí a veřejných prostranství města. V cílovém stavu bude povrch dotčené oblasti natolik propustný a srážková voda bude akumulována pro zálivku, že dojde k výraznému zlepšení mezoklimatických podmínek, zvýšení zasakování srážkových vod a efektivnějšímu nakládání s nimi.

Také arboristické ošetření vzrostlých stromů, výsadba dalších nebo navrhovaná druhová skladba keřového patra veřejný prostor pomůže lépe přizpůsobit klimatickým změnám.

Současné umístění parkoviště před základní školou je neslučitelné s funkcí veřejného prostoru před školním zařízením, proto kvitujeme jeho eliminaci. Projekt tak myslí na nutnost vybudovat náhradní parkovací stání v dochozí vzdálenosti na náměstí pro krátkodobé parkování nebo pro dlouhodobé parkování za budovou č.p.15. Dále je třeba zajistit dostatečně velké zálivy pro autobusy pro dojíždějící děti do místní základní školy a další osoby za prací nebo do školy mimo Kostelec nad Černými lesy. Toto řešení je nutno realizovat především z hlediska bezpečnosti chodců a plynulosti silničního provozu a aby nebyly ohroženy volně se pohybující děti v prostoru před základní školou. Stejně jako doma auto neparkujeme v obytné části zahrady, i tady je nutno jej odklonit na odstavné parkoviště nebo využít místa K+R jen na nezbytně nutnou dobu nákupu (max. 20 minut) nebo naložení a vyložení dětí do/ze školy.

Vzhledem k výše uvedené skutečnosti žádáme o realizaci rekonstrukce náměstí a přilehlých veřejných prostor v plném rozsahu předkládaného projektu ve stavebním řízení veřejnou vyhláškou. Děkujeme za vaši pozornost a doufáme, že naše žádost bude brzy vyslyšena.

S úctou, všichni níže podepsáni.

Autor: Občané a uživatelé veřejného prostranství v Kostelci nad Černými lesy | 84 podpisů

Petice za zachování kontaktního místa ÚP KoP v Náměšti nad Oslavou 76 podpisů chybí 24

Petice za zachování kontaktního místa ÚP KoP v Náměšti nad Oslavou

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním za zachování kontaktního místa ÚP KoP Třebíč dislokované pracoviště v Náměšti nad Oslavou, Husova 898, 675 71 Náměšť nad Oslavou a za návrat k plnohodnotnému pracovišti ÚP v Náměšti nad Oslavou.. ** My, níže podepsaní občané Náměště n.Osl a obcí k městu příslušných, žádáme představitele města o zasazení se o ustoupení od plánovaného záměru zrušení kontaktního pracoviště ÚP – dávek státní sociální podpory, dávek hmotné nouze a dávek pro osoby se zdravotním postižením. Dále návrat k plnohodnotnému pracovišti úřadu práce, kdy po 30letech fungování bylo zrušeno oddělení evidence uchazečů o zaměstnání a podpora v nezaměstnanosti. Kontaktní pracoviště dávek SSP pracuje cca s 1500 klienty našeho města a okolí. Jedná se o matky (rodiny) s malými dětmi, invalidy, seniory. Tedy o naše nejzranitelnější dávkovou spoluobčany. Převážná většina z nich by měla velký problém dojíždět vyřizovat potřebnou agendu na úřad do Třebíče. Hodně lidí by takto nakonec o dávky pomoci přišlo a jejich už tak nezáviděníhodná situace by se zhoršila. Ne každý disponuje online možnostmi. Město zvyšuje všechny možné daně, místní poplatky…, omezily se zde výrazně již například služby České pošty.. Náměšť, jako ORP by proto měla mít zachovanou alespoň službu pro ty nejzranitelnější spoluobčany. *** Apelujeme touto peticí na námi volené zastupitele, aby ze své pozice využili všech možných prostředků k zachování kontaktního místa ÚP KoP Třebíč dislokované pracoviště v Náměšti nad Oslavou, Husova 898, 675 71 Náměšť nad Oslavou, stejně jako k zasazení se o návrat k plnohodnotnému fungování Úřadu práce v Náměšti. Je to služba státu, kterou může ze dne na den potřebovat každý. Autor petice: Olga Žáková, Husova 540, Náměšť nad Oslavou

Autor: Olga Žáková | 76 podpisů

Petice za zrušení funkce hlavní vychovatelky internátu Svitlany Cihlové 19 podpisů

Petice za zrušení funkce hlavní vychovatelky internátu Svitlany Cihlové

Vážení členové vedení školy,

my, níže podepsaní rodiče a studenti internátu, tímto žádáme o zrušení funkce hlavní vychovatelky internátu Svitlany Cihlové na škole Vyšší odborná škola, Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Štefánikova 549/27, 500 11 Hradec Králové 11-Moravské Předměstí

z následujících důvodů:

Konflikty se studenty: Hlavní vychovatelka často vstupuje do konfliktu se studenty, přičemž dochází k jejich ponižování. To vše má negativní dopad na jejich pohodu a studijní prostředí.

Nerespektování soukromí: Opakovaně nerespektuje soukromí studentů, což zahrnuje špehování a prohledávání jejich osobních věcí bez jejich přítomnosti a souhlasu, vstupování do pokojů bez zaklepání i v případě nahoty studentů.

Nevhodné a protiprávní chování: Ačkoli byli vychovatelé, kteří upozorňovali na nevhodné a protiprávní chování, problémová jednání hlavní vychovatelky Svitlany Cihlové, tak se všemi byl rozvázán pracovní poměr a toto nevhodné a protiprávní chování nadále pokračje.

Ignorování stížností: Navzdory žádosti studentů ředitelce školy nebyly tyto stížnosti adekvátně řešeny a nebyly podniknuty žádné kroky k nápravě.

Vzhledem k výše uvedené skutečnosti žádáme o okamžité zrušení funkce hlavní vychovatelky internátu a zavedení opatření, která zajistí bezpečné a respektující prostředí pro všechny studenty. Důvěra mezi studenty, vychovately a vedením školy je klíčová pro zdravé a produktivní prostředí a věříme, že tyto kroky k nápravě jsou nezbytné pro dosažení tohoto cíle.

Děkujeme za vaši pozornost a doufáme, že naše žádost bude brzy vyslyšena.

S úctou, všichni níže podepsáni.

Autor: Studenti Školy NESLHK | 19 podpisů

Zachování pracovní pozice vychovatele Eduarda Hanouska 7 podpisů

Zachování pracovní pozice vychovatele Eduarda Hanouska

Vážení členové vedení školy a příslušní zástupci zřizovatele,

my, níže podepsaní studenti, rodiče, se na Vás obracíme s touto peticí.

Všichni podepsáni souhlasím s tím, že jsou hluboce znepokojení s rozhodnutím o ukončení pracovního poměru vychovatele Eduarda Hanouska na internátu školy Vyšší odborná škola, Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Štefánikova 549/27, 500 11 Hradec Králové 11-Moravské Předměstí.

Pan Eduard Hanousek je respektovaný, respektující a podporující vychovatel, který se během svého působení stal nepostradatelnou součástí školního života života svěřených studentů. Díky jeho vstřícnému a respektujícímu přístupu ke studentům se studenti cítí bezpečně a  mohou nacházet podporu a pochopení. Vždy jako jeden z mála respektoval a hájil práva všech všech svěřených studentů i na svůj úkor. Jeho schopnost navazovat důvěrné vztahy s rodiči, studenty, a komunikovat efektivně je pro nás všechny velmi důležité a cenné.

Rozhodnutí o jeho propuštění nás zasáhlo a vyvolalo obavy o budoucí atmosféry a kvality života na internátu. Jsme přesvědčeni, že zachování pozice pana Eduarda Hanouska je nezbytné pro udržení pozitivního a podporujícího prostředí, a je klíčové pro osobní i akademický rozvoj studentů.

Tímto Vás žádáme o přehodnocení Vašeho rozhodnutí a zachování pozice pana Eduarda Hanouska na internátu školy. Věřím, že společně dokážeme najít řešení, které bude v nejlepším zájmu nás všech.

S úctou a nadějí na pozitivní vyřešení této situace,

níže podepsáni rodiče i studenti.

Autor: Studenti Školy NESLHK | 7 podpisů