Výzva pro vedení AMU - AMU PRO UKRAJINU

Výzva pro vedení AMU - AMU PRO UKRAJINU

Autor: Kateřina Císařová Císařová | vloženo: 26.02.2022 | 1 podpis
Sdílejte s přáteli

VÝZVA STUDENTSTVA REKTORÁTU A MEZINÁRODNÍMU ODDĚLENÍ AMU V REAKCI NA VÝVOJ SITUACE NA UKRAJINĚ

Vážená paní rektorko, vážení zástupci a zástupkyně AMU,

My, studenti*tky AMU, současní i bývalí, obracíme se na Vás s prosbou a apelem, za jejichž zvážení Vám předem srdečně děkujeme. Žádáme Vás, vzhledem k bezprecedentní vážnosti situace aktuálního dění na Ukrajině, o zavedení mimořádných podpůrných opatření pro ukrajinské studenty*tky a členy*ky ukrajinské akademické obce. Věříme, že o těchto možnostech již jednáte a chtěli bychom Vás v této věci podpořit. Připojujeme naše požadavky k zahrnutí do již naplánovaných kroků:

- Přijetí studentů, donucených agresí Ruské Federace k emigraci, k mimořádnému studiu na AMU, a to nejlépe v programech odpovídajících jejich předválečnému studiu, v případě nutnosti spojené s mimořádným uzavřením nových mezinárodních dohod s ukrajinskými univerzitami.

- Zjednodušení a zkrácení nutných administrativních procesů spojených s přijetím ke krátkodobým i dlouhodobým studijním a zaměstnaneckým pobytům.

- Nabídnutí volných Startovacích bytů pro příchozí studenty a akademické pracovníky z Ukrajiny.

- Navýšení kapacit pro přijímání studentů z univerzit na Ukrajině, se kterými má AMU v současné době uzavřené Meziuniverzitní dohody o spolupráci.

Ke všem zmíněným podnětům nabízíme svou pomocnou ruku a to především ve formě lidského faktoru od psychické podpory příchozích, průvodcovských služeb v rámci Prahy, až po program pro rozptýlení kdy jen bude potřeba a tak dále...

Se srdečným pozdravem, podepsáni studenti*tky a absolventi*tky

Komu bude petice předána: rektorátu AMU

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 4

Zatím žádné komentáře.