Společné prohlášení nejvyššími ústavními činiteli nezastupovaných občanů ČR

Společné prohlášení nejvyššími ústavními činiteli nezastupovaných občanů ČR

Autor: Jan Zasadil | vloženo: 19.10.2016 | 4842 podpisů
Sdílejte s přáteli

Jako občané, z jejichž společné vůle vznikly a jsou zastávány funkce Prezidenta ČR, předsedy vlády ČR, předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a předsedy Senátu ČR chceme společně zdůraznit, že tito současní představitelé veřejné moci při naplňování dlouhodobé politiky vůči Čínské lidové republice nevychází z principů respektu ke svrchovanosti a územní celistvosti České republiky, která je součástí mezinárodních organizací hájících základní lidské svobody proti diktaturám, jako je Čínská lidová republika.

Vztahy obou našich zemí a jejich bezbřehý rozvoj v posledních letech považujeme za projev vazalství a pošlapání odkazu naponěkolikáté těžce vydobyté demokracie, za pošlapání památky tisíců umučených, statisíců vězněných a milionů utlačovaných občanů České republiky. V zájmu České republiky je vztahy s ČLR i nadále rozvíjet, avšak nikoliv za cenu ztráty vlastní identity, nýbrž s důrazem na podmínku narovnávání lidskoprávních podmínek v ČLR.

Osobní aktivity čtyř politiků, z nichž jeden byl dlouhodobým předsedou ČSSD, jeden je součaným předsedou ČSSD a ostatní dva jsou vysokými představiteli téže politické strany, nejsou výrazem většinové vůle občanů České republiky a považovali bychom za nešťastné, aby takto byly kýmkoliv vnímány.

28.10.2016 13:48

Jako autor této petice doporučuji všem signatářům podpořit petici Nemůžeme mlčet http://www.petice24.com/nemuzeme_mlcet

Komu bude petice předána: Prezident ČR, Premiér ČR, předseda PSP ČR, předseda Senátu ČR

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 4842 (+216 nepotvrzených)

Podpisový arch v PDF
  • Zahira Zack Zack | Alden