15467 signatures remaining 4533

Author: Zvířata Nejíme | Uploaded: 11.03.2019 | 15467 signatures
Share it with your friends

Petice za zavedení kamerových systémů na všech jatkách v ČR

Požadujeme zavedení kamerových systémů na všech jatkách v České republice bez výjimky. Naše požadavky na změnu legislativy se opírají zejména o následující skutečnosti:

Kamerové systémy by mohly odradit od špatného a násilného zacházení se zvířaty, podporovaly snahu dodržovat správné postupy a předešly situacím, kdy se ke konzumentům dostane maso z nemocného zvířete (viz. situace v Polsku). Domníváme se, že spotřebitel by měl vědět, co jí a jakým procesem si zvíře před smrtí prošlo.

Kamery požadujeme na místech vykládání či vyhánění zvířat z transportního vozu, předporážkového ustájení zvířat a na místech usmrcování, vykrvení a následného stahování z kůže, vyvrhování a zbavování se jednotlivých částí těla.

Požadujeme, aby byl celý tento proces živě vysílán na webových stránkách jednotlivých jatek tak, aby se na něj kdokoliv mohl kdykoliv podívat. Vzorem může být např. společnost Hollandia, která pod heslem „jsme průhlední” vysílá online každou z částí svých činností.

Kamerové systémy neukončí utrpení na jatkách, ale budou cenným nástrojem běžným spotřebitelům k tomu, aby věděli, jak je nakládáno se zvířaty, které konzumují. Jatka nedovolují exkurze a jejich budovy jsou uzpůsobeny tak, že se nikdo nemá šanci o jejich činnosti nic dozvědět. Zvířata jsou odkázána na vůli zaměstnanců. Z pořízených záběrů a výpovědí zaměstnanců vyplývá, že jsou v některých případech zvířatům chvíle před smrtí znepříjemňovány.
Inspirací může být Francie a Velká Británie, kde jsou kamerové systémy na jatkách již zavedeny.

My, níže podepsaní, souhlasíme s textem Petice za zavedení kamerových systémů na všech jatkách v ČR.

Petice ke stažení: https://bit.ly/2SWyymf

To whom will the petition be forwarded: Ministr zemědělství ČR, Těšnov 65/17, 117 05 Praha 1; Poslanci Parlamentu ČR, Sněmovní 4, 118 26 Praha 1; Senátoři Parlamentu ČR, Valdštejnské náměstí 17/4, 118 01 Praha 1

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 1423

17. 07. 2019 | Jaromíra Šmerdová Šmerdová | Boskovice
Je to tak správné.
21. 06. 2019 | Anna Karolína Holubová | Dolany
Souhlasím!
13. 04. 2019 | Martin Rek | Raduň
Kdysi jsem byl vegetarián a velmi pravděpodobně se k tomu zase vrátím. Stačí mi přečíst si popis procesu, kterým zvířata před smrtí procházejí - nápadně mi to připomíná Osvětim. Díky zakladatelům petice, děláte skvělou práci.
03. 04. 2019 | Josef Jiroušek | Pelhřimov
Dobrá práce. Byl bych pro zrušení VŠECH jatek, ale všichni lidé se naráz konzumace masa nevzdají, tak alespoň podpořme krok, který může zvířatům ulehčit od jejich utrpení, jenž musí snášet od "pána tvorstva".

Sign this petition

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu

Podepsat petici

Signatures | 15467 (+2203 not confirmed)