DODATEČNÉ POVOLENÍ AREÁLU HP-PELZER ŽATEC 14 signatures

DODATEČNÉ POVOLENÍ AREÁLU HP-PELZER ŽATEC

e-petice.cz
„Dodatečné povolení areálu HP - Pelzer, Žatec“
Posuzované dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů.
Oznamovatel (investor) HP-Pelzer, s.r.o., Raisova 1187, 438 01 Žatec, IČ: 405 24 604.

Toto zdroj: maps.google.com

ŽÁDÁME UDRŽITELNÉ ZDRAVÉ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

VE ZVEŘEJNĚNÉ DOKUMENTACI JE POPSÁN NEUTĚŠENÝ STAV PROVOZŮ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VE MĚSTĚ ŽATEC DŮSLEDKEM ČINNOSTÍ FIRMY HP-Pelzer, s.r.o. SOUČASNÝ PROVOZ FIRMY HP-Pelzer, Žatec NEODPOVÍDÁ PLATNÝM ZÁKONŮM A MÁ ZÁVAŽNÉ NEGATIVNÍ DOPADY NA ZDRAVÍ OBYVATEL – ÚNIKY TOXICKÝCH RAKOVINOTVORNÝCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ A OBTĚŽUJÍCÍ NADMĚRNÁ HLUKOVÁ ZÁTĚŽ ÚZEMÍ.

Zlepšení životního prostředí může nastat až po provedení velkého množství a pro firmu HP-Pelzer, Žatec značně finančně náročných nápravných opatření. V ochraně životního prostředí platí tzv. PRINCIP PŘEDBĚŽNÉ OPATRNOSTI (§ 13 zákona o životním prostředí). Předběžná opatrnost spočívá ve vycházení z nejhorší možné varianty z těch, které mohou nastat. Na základě více než 20-ti leté zkušenosti s provozy firmy HP-Pelzer, Žatec máme právo se domnívat, že neprovede potřebná, pro firmu nákladná nápravná opatření v relativně krátkém časovém období tak, jak uvádí přepracovaná dokumentace pěti let. Obyvatelé budou i nadále vystaveni znečišťování ovzduší úniky toxických rakovinotvorných látek a obtěžováni nadměrným hlukem. Máme právo se domnívat, že státní správa nedokáže firmu HP-Pelzer, Žatec k provedení nápravných opatření donutit. Stavební úřad v Žatci nedokázal ani za několik let přinutit firmu HP-Pelzer, Žatec k výkonu rozhodnutí, kterými nařídil ukončit provozy v nezkolaudovaných objektech.

MY, NÍŽE PODEPSANÍ, ŽÁDÁME MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČR, ABY VYDALO NESOUHLASNÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO K DODATEČNÉMU POVOLENÍ NELEGÁLNÍCH PROVOZŮ FIRMY HP-Pelzer, s.r.o., RAISOVA 1187, 438 01 ŽATEC, IČ: 405 24 604. ŽÁDÁME O UPLATNĚNÍ PRINCIPU PŘEDBĚŽNÉ OPATRNOSTI.

DŮVODEM JE OBAVA Z TRVALÉHO POŠKOZENÍ KVALITY ŽIVOTA.

Připomínky spolku VPN 2016, z. s., Husitské nám. 3002, 438 01 Žatec, IČ: 052 31 795, zastupuje předsedkyně Ing. Ivana Vírová

Petice vložena: 01. 01. 2021 Obdrží: Ministerstvo životního prostředí ČR, Ústecký kraj, Senátor PČR MUDr. Ivo Trešl

Author: Anna Buranová | 14 signatures

Petice o posílení a rozšíření pokrytí telefonního a datového signálu v obcích okolo hory Říp 227 signatures

Obce okolo hory Říp, včetně všech svých občanů, chatařů, chalupářů a návštěvníků, jsou velice znepokojeni současným stavem signálu GSM k běžnému volání a internetových dat, které mnohdy nelze ani použít.

V této oblasti se nachází cca 15 obcí s velice špatným a v místech i nulovým signálem od všech tří tuzemských mobilních operátorů. Operátoři si jsou nedostatku vědomi a po proměření signálu bylo konstatováno, že venkovní signál (mimo budovu) se "chytit" dá, avšak signály v budovách jsou téměř nulové. Bylo nám doporučeno telefonovat mimo budovu a nebo si přepnout telefony na 2G. Což je vzhledem k turistické oblasti nemožné, jelikož všichni návštěvníci by si po příjezdu museli přeinstalovat telefony. Zároveň je to vzhledem k rychle se rozvíjející technice velký krok zpět.

Mezery jsou viditelné i na mapách pokrytí jednotlivých operátorů. Jsou místa např. Straškov-Vodochody, konkrétně okolo hotelu Amálka s úplně nulovým signálem, dále jsou na tom pak velice špatně obce Černouček, Mnetěš, Ctiněves, ale třeba i Přestavlky a další.

Slabý, místy téměř žádný signál GSM, obtěžuje každodenní život, mimo jiné v těchto bodech:

1. Znemožnění běžných pracovních, soukromých, či volnočasových aktivit, které jsou závislé na signálu GSM.
2. Ohrožení bezpečnosti a běžného života nemožností přivolat si rychlou zdravotní péči, pomoc hasičů nebo policie.
3. Nemožnost splnit podmínky, státem požadované elektronické komunikace občanů, ale i podnikatelů (EET) se státními úřady.

Na jednotlivé žádosti občanů zatím ani jeden z operátorů nereagoval. Společnost O2 Czech republic a.s. například doporučila, že jedinou možností jak tuto situaci zlepšit je realizace nového vysílače. Vzhledem k tomu, že jsou mobilní služby v ČR jedny z nejdražších v Evropě, a každý z našich obyvatelů platí nemalé měsíční finanční částky všem třem operátorům, přijde nám takováto situace velice znepokojivá.

Obec okolo hory Říp v zastoupení svých občanů, proto požadují, aby došlo k realizaci nového vysílače, který by tento nepříjemný stav, co každodenně komplikuje, stěžuje a ohrožuje naše životy vyřešil.

Author: Lucie Blažková | 227 signatures

Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného 3 signatures

Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného

Milý sousedé, úředníci, policisté,

soužití v bezprostřední blízkosti Jana Novotného, jsem nikdy, a to ani v posledních letech, nenabral/a dojem, že by pro mě osobně, či pro společnost, byl svým chováním, jakkoliv nebezpečný, natož tak, aby bylo nutné mu soudem nařídit ústavní léčbu, jakožto důsledek jeho přístupu vůči rodině Borowičkových.

Vzhledem k tomu, že k rozhodování svědků nebylo vyhověno ani jednomu z navrhovaných svědků, jsem nucen odvolacímu soudu představit argument, se kterým by se měl vypořádat.

Rád bych Vás požádal o pomoc, přestože jsem se několik let, bez vědomí většiny z Vás pokoušel, v rámci svých možností, o to, aby Česká republika zůstala nadále právním a demokratickým státem.

Bohužel, i nadále je jednání orgánů činných v trestním řízení, je poněkud laxní, proto musím volit toto řešení, přestože mě samotnému, připadá poněkud trapné.

Je patně nadbytečné vysvětlovat, proč musím tuto petici zakládat. S důvěrou v to, že Vy znáte mne, a  mou v to, že nejlepším svědkem je čas, věřím, že dříve než vysvětlení, přijde řešení.

Nicméně čas, je momentálně to, co tatínek nemá, a maminky zdraví celá věc rovněž nepřispívá. Pro úplnost bych rád uvedl, že od roku 2012, kdy jsem se stal nechtěně svědkem dotačních podvodů svého bratrance, s vazbou (osobní i finanční) na předsedkyni OS v Liberci, díky čemuž přišel náš stát o více jak 70 mil. Kč, jež budeme muset uhradit z našich daní.

Author: Jan Novotný | 3 signatures

PETICE ZA ZŘÍZENÍ STANOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY VE MĚSTĚ VARNSDORF 41 signatures remaining 959

PETICE ZA ZŘÍZENÍ STANOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY VE MĚSTĚ VARNSDORF

My občané města Varnsdorf, okolních měst a obcí tímto v souladu se Zákonem č. 85/1990 Sb. o právu petičním, vycházejícím ze čl. 18 Listiny základních práv a svobod, žádáme vedení Ústeckého kraje, který je zřizovatelem Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje
(ZZS ÚK), aby podniklo ve spolupráci s vedením Města Varnsdorf kroky ke zvýšení dostupnosti a kvality poskytování neodkladné zdravotní péče o obyvatele města Varnsdorf a obcí jeho spádové oblasti i okolních měst a obcí Šluknovského výběžku v souladu se Strategií podpory zdraví a rozvoje zdravotních služeb v Ústeckém kraji na období 2015 – 2020.

Zdůvodnění:

Sanitky ZZS ÚK do oblasti Varnsdorfu dojíždějí průměrně 12 km z Rumburku
či 26 km z Velkého Šenova. Dojezdová doba v některých případech neumožňuje záchranu lidského života či odvrácení trvalých následků na zdraví pacientů (infarkt, mrtvice). Příhraniční poloha Varnsdorfu, který je druhým nejlidnatějším městem okresu Děčín, neumožňuje efektivní zálohu rumburské ZZS z okolních stanovišť. Nejbližší stanoviště je až v České Kamenici.

Ve městě se nachází několik sportovních a společenských zařízení s kapacitou přesahující 500 míst. Konají se zde významné události, například sportovní utkání národní fotbalové ligy. Dále jsou zde nákupní centra, řada významných továren s vysokým počtem zaměstnanců, sjíždějících se do města ze širokého okolí.
Ve městě působí největší střední škola v kraji s kapacitou přesahující 2000 žáků.

V současné době činnost rychlé záchranné služby v případech srdečních kolapsů i některých úrazových stavů nahrazuje Městská policie Varnsdorf, která v rámci systému First Responder ročně zachrání několik lidských životů, dále je ZZS suplována místní úrazovou ambulancí Nemocnice Varnsdorf, kam jezdí lidé osobními vozidly či taxíky aby jim poskytli rychlejší ošetření než posádka záchranky z Rumburka.

Žádáme proto Ústecký kraj o zřízení stanoviště zdravotnické záchranné ve městě Varnsdorf. Žádáme taktéž Město Varnsdorf, aby své občany v této snaze podpořilo, zejména finančním podílem na ročním provozu záchranářské základny, dále například poskytnutím prostor pro zázemí posádky rychlé záchranné služby za výhodných podmínek.

Petici sestavil: Pavel Vodička ml., Chmelařská 1121, Varnsdorf 407 47

Kontakt: pavelvodicka@email.cz