Petice proti podpoře hazardu radnicí ve Zlíně

Petice proti podpoře hazardu radnicí ve Zlíně

Autor: Karolína Bernerová | vloženo: 02.07.2014 | 10 podpisů
Sdílejte s přáteli

V našem městě má dojít k odsunu hazardu z centra města, je však zcela zřejmé, že se radní pokouší hazard ve městě udržet. V jimi vypsané anketě používají zcela záměrně hazard podporující otázky, které mají navodit pocit obecné prospěšnosti hazardu.

Jedná se přitom o otázky, které Sociologický ústav AV ČR označil za návodné, obzvláště otázka "Mělo by dojít ve Zlíně k absolutnímu zákazu hazardu i za důsledků, jakými jsou ztráta cca 40 milionů Kč ročně pro sport,kulturua sociální oblast a přesun hráčů do jiných obcí či na internet?" zcela jasně navádí k odporu k zákazu hazardu, když zdůrazňuje peníze využitelné pro město.
Ostudou je pak samotná reakce náměstka primátora Ondřeje Bětáka, z jeho věty pro článek na idnes "Jestli si myslí sociologický ústav něco jiného, je mi to jedno." ukazuje, že se nejedná o omyl, který by na radu odborníků chtěli napravit, ale za cílené znění otázky, kde mu spíše vadí, že na přístup klonící hazardu někdo upozorňuje.

Žádáme proto primátora, aby neprodleně zajistil uvedení ankety do odpovídajícího stavu a opravil návodné otázky dle doporučení Sociologického ústavu.

zdroj obrázku: idnes.cz

Komu bude petice předána: Primátor města Zlín

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 3

11. 08. 2014 | Katka Kralikova | Zlin
Hlavne ty mas co vykladat Lukas Slovacek ty Gamblere a spodino Malenovic....
17. 07. 2014 | Tomáš Pasterný | Zlín
Prosím všechny, kteří by chtěli podpořit petici za zákaz hazardu ve Zlíně, učiňte tak prostřednictvím www.zlinbezhazardu.cz Aby to mělo skutečně dopad, jde nám o vyhlášení referenda a k tomu je třeba petice v písemné podobě.
15. 07. 2014 | Lukáš Slováček | Zlín 4
Ať to tu zruší hlavně v Malenovicich. .... Hospody tipů KING jsou spodinou nemoralnosti a nelidskosti je zde vice než 30 automatů nasáčkovanych v jediné hospodě. To je hnus! Nemá to tu co dělat! A nikdo s tím nic nedělá! !.....

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu

Podpisy | 10

• Martina Taťáková | Zlín - 4
  • MCHAL ŠPALEK | ZLÍN
  • Pavlína Juřicová | Horní Bečva
  • Jiří Bureš | Zlín
  • Jakub Řeha | Zlín
  • Kateřina Hanžlová | Brno
  • Lukáš Slováček | Zlín 4
  • Martin Krajča | Zlín
  • Filip Válek | Zlín-Louky
  • Karolína Bernerová | Zlín

Vítáte úplný zákaz kouření v restauracích?