Petice za přesun vlakového nádraží v Brně

Petice za přesun vlakového nádraží v Brně

Autor: Jiří Žídek | vloženo: 21.01.2014 | 65 podpisů
Sdílejte s přáteli

Odpůrci přesunu brněnského hlavního vlakového nádrží před deseti lety v referendu neuspěli, teď připravují nové. Vedení města zatím připravuje zrušení starého hlavního nádraží.

V říjnu Brno získalo územní rozhodnutí na stavbu nové stanice. Nádraží, které slouží veřejnosti již 175 let, je již zastaralé a nesplňuje všechny požadavky na moderní dopravu. Pokud stavba v dohledné době nezačne, Brno už nové nádraží nebude mít nejspíš nikdy. Po roce 2020 na něj zřejmě nebudou evropské peníze a bez nich nevznikne.

U nádraží má vzniknout nová čtvrť, vznikne k němu tramvajová trať a navíc bude nové hlavní nádraží poblíž centrálního autobusového nádraží. Bude také snazší napojit odsunuté nádraží na připravovanou vysokorychlostní trať.

Nové vlakové nádraží bude sloužit nejen nám, ale také dalším generacím. Proto chceme, aby se se stavbou začalo co nejdříve.

foto ze stránek estav.cz

Komu bude petice předána: Magistrátu města Brna

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 6

29. 10. 2014 | Robert Kraus | Brno
Dosavadní hlavní nádraží v Brně je ostudou nejen Brna, České republiky ale i Český drah. U6 dávno zde mělo být nové, moderní a hlavně rozumně funkční nádraží s více kolejemi pro případ opožděných spojů, kdy vzniká na dispečinku zmatek, kam s ním.
08. 09. 2014 | Jaroslav Jaša | Brno
Všechny možné studie o poloze "nového nádraží", které byly vytvořeny v posledních letech se přiklání k přesunu tzv. Nádraží u řeky. Stávající nádraží i při modernizaci nesplňuje parametry pro nové vysokorychlostní soupravy....
04. 02. 2014 | Karel Koudela | Brno
Nádraží už mělo být hotové před deseti lety !!!
30. 01. 2014 | David vochomůrka | Velvary
myslím lepší historické nádraží a oprava kolej změní nové městské a trochu vysokorychlsntí trat a moderní internár jako hlavní nádraží Praha
myslíš co lepší ?
27. 01. 2014 | Jan Adamec | Brno
Nesmíme nechat Brno, aby začalo upadat. Je povinností všech Brňaček a Brňáků zasadit se o moderní vlakové nádraží s dostatečnou kapacitou a s vysokorychlostní tratí.
25. 01. 2014 | Josef Svoboda | PRACE
Už aby se začalo stavět. Ale škoda že jsou v Brně lidi kteří brání rozvoje města, asi se jim líbí jižní centrum tak jak je tet (poušt).

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu

Podpisy | 65 (+6 nepotvrzených)

• Údaje podepisujícího nezveřejněny