Za návrat Prioru na náměstí Svobody 2 signatures reached

Za návrat Prioru na náměstí Svobody

Vážené občanky, vážení občané,

když byl v roce 2012 sbourán Prior na náměstí svobody a následně, o dva roky později, postavená soukromou firmou OC Galerie za 1,2 miliardy korun, netušili jsme, že po více než 29 letech od  vítězství Pravdy a Lásky nad Lží a Nenávistí nebude město moct svým občanům nabídnout žádnou možnost, kde vystát frontu na banány, nebo vlašský salát. Oceňujeme, že do OC Galerie moc nechodíte a raději nakupujete saláty u Vietnamců, ale nesouhlasíme s argumentací, kterou mnozí z vás zdůvodňujete zavržení obnovy Prioru v Teplicích

My Tepličané, si přejeme návrat Prioru na náměstí Svobody, protože

1) nežádáme hypermarkety, ale zařízení odpovídající svou kvalitou původnímu rozsahu,

2) vítáme výhodnou polohu areálu, a to jednak ve vazbě na samotné náměstí, tak v souvislosti s výbornou dopravní dostupností (dá se tam dojet autem),

3) prohlašujeme, že v nejhorším tam dojdeme i pěšky, proto nevadí, když se zároveň zbourá parkoviště OC Galerie (beztak je poloprázdné).

Vážené spoluobčanky, vážení spoluobčané, vážené ostatní pohlaví,

Jsme si vědomi, že mnozí se bráníte vykoupení pozemků od stávajícího majitele za přemrštěnou cenu, v tom se neshodneme. Touto peticí vás vyzýváme k započetí ... ehm, teď nevíme čeho přesně ..., k prověření realizovatelnosti tohoto našeho záměru.

Petiční výbor ve složení:

Ing. Jakub Prosťáček, bytem v Teplicích,

Adam Bůček, bytem taky v Teplicích.

Author: Jakub Prosťáček | 2 signatures

Za návrat plovárny do Zámecké zahrady 295 signatures remaining 705

Za návrat plovárny do Zámecké zahrady

Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé,

když byla v roce 1996 uzavřena plovárna v Zámecké zahradě a následně, o tři roky později, prodána za 1,4 milionu korun do soukromých rukou, netušili jsme, že po více než dvaceti letech nato město nebude moct svým občanům nabídnout žádnou možnost letního osvěžení. Oceňujeme, že jste v nedávné době začali podnikat kroky k novému koupališti; nesouhlasíme ale s argumentací, kterou mnozí z vás zdůvodňujete zavržení obnovy plovárny v Zámecké zahradě.

My, Tepličané, si přejeme návrat plovárny do Zámecké zahrady, protože

1) nežádáme aquapark, ale zařízení odpovídající svou kapacitou původnímu rozsahu,
2) vítáme výhodnou polohu areálu, a to jednak ve vazbě na samotný park, tak v souvislosti s výbornou dopravní dostupností,
3) prohlašujeme, že rádi vyrazíme na plovárnu pěšky – není proto třeba velkého množství parkovacích míst.

Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé,

Jsme si vědomi, že mnozí se bráníte vykoupení pozemků od stávajícího majitele za přemrštěnou cenu, v tom se shodneme. Touto peticí vás vyzýváme k započetí jednání s majitelem, k prověření realizovatelnosti a snaze napříč politickým spektrem nalézt v této věci shodu.

Petiční výbor ve složení:

Robert Appel, bytem v Teplicích, Duchcovská 1505/3,
Ing. Jakub Mráček, bytem v Teplicích, Metelkovo nám. 1070/5,
Adam Souček, bytem v Teplicích, Petra Bezruče 2860.

Petiční výbor zastupuje Ing. Jakub Mráček, bytem v Teplicích, Metelkovo nám. 1070/5.

Author: Jakub Mráček | 295 signatures

Petice za odvolání ředitelky ZŠ Jílové 5 signatures remaining 395

Petice za odvolání ředitelky ZŠ Jílové

Vážená Rado města.

Obracíme se na Vás, protože jsme znepokojeni situací na ZŠ Jílové.

Od nástupu nové ředitelky, Mgr. Markéty Kácové, provází naši školu mnoho nepříjemností. Jsme znepokojeni tím, že přes mnohé přehmaty a porušení zákona, Mgr. Kácová stále zastává svou pozici, čímž trpí nejen pověst školy, ale také máme obavy o kvalitu vzdělávání našich dětí.  Protože se situace nelepší, rozhodli jsme se svými podpisy podpořit návrh zastupitele, pana Jiřího Peterky, na odvolání současné ředitelky ZŠ Jílové. Jako hlavní důvody k tomuto kroku uvádíme:

• porušení rozpočtové kázně, kdy si vedení školy neoprávněně vyplácelo odměny, jak vyplývá z protokolu České školní inspekce, čj. ČŠIU-551/13-U z roku 2013;
• rozpory v Koncepci rozvoje ZŠ, kterou Mgr. Kácová předložila v konkurzním řízení a skutečným stavem (špatná komunikace s rodiči, špatná atmosféry mezi zaměstnanci školy a vedení, atd.);
• nenaplňování výstupů ŠVP ZV, jak je uváděno v inspekční zprávě čj. ČŠIU-551/13-U z roku 2013 i čj. ČŠIU-158/15-U z roku 2015, jde tedy o opakované chyby;
• velký odliv kvalifikovaných zaměstnanců v posledních 3 letech, především 10 pedagogických pracovníků, kteří jsou částečně nahrazování sice mladými, často však nekvalifikovanými zaměstnanci, kteří si vzdělání teprve dodělávají
• jak vyplývá z výše uvedené inspekční zprávy z roku 2015 „vzdělávání zajišťuje 25 pedagogů, z nichž 19 je kvalifikovaných….26% pro 2. stupeň“ – v souvislosti s tímto zjištěním se oprávněně obáváme o kvalitu vzdělávání našich dětí;
• špatné manažerské vedení a chyby související s neoprávněnými výpověďmi, v důsledku čehož jsou z rozpočtu školy vypláceny peníze (ušlá mzda, odškodnění, poplatky právníkům, mimosoudní vyrovnání) ve stotisícových částkách. Kdyby nedocházelo k těmto chybám, tyto peníze mohly být využity ve prospěch našich dětí, zatímco nyní v podstatě „vyletěly komínem“ a byly zbytečně promrhány;
• velký odliv žáků na děčínské školy, který lze oprávněně přisuzovat nespokojenosti rodičů s vedením školy a především s nedostačující kvalitou výuky;
• nový rozvrh třídy 3. B, kdy po odchodu Mgr. Bernardové budou děti 3 z hlavních předmětů vyučovat 2 různé učitelky, což je značně nestandardní. Navíc obě nové učitelky mají velmi rozdílný přístup k dětem, což je v jejich mladém věku velmi matoucí a z psychologického hlediska a zdravého rozvoje dítěte to rozhodně není žádoucí…

Výše jsme uvedli pouze několik bodů, které považujeme za nejzávažnější. Je toho mnohem více. Podrobnou zprávu jste obdrželi v materiálech pro zastupitele, která byla zpracována panem Peterkou, a s níž se ztotožňujeme.

Na základě výše uvedených bodů a materiálů, které byly projednávány na zastupitelstvu, žádáme o opětovné projednání vhodnosti setrvání Mgr. Markéty Kácové na postu ředitelky ZŠ Jílové.

Author: Jiří Peterka | 5 signatures

Select your region