NE VÝSTAVBĚ NOVÉ TRAMVAJOVÉ TRATI NA ULICÍCH Budovatelů, Soukenná a Kamenná! 108 signatures remaining 4892

NE VÝSTAVBĚ NOVÉ TRAMVAJOVÉ TRATI NA ULICÍCH Budovatelů, Soukenná a Kamenná!

Petice

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

NE VÝSTAVBĚ NOVÉ TRAMVAJOVÉ TRATI NA ULICÍCH Budovatelů, Soukenná a Kamenná!

Důrazně protestujeme proti tomu, aby zejména ulicemi Budovatelů, Soukenná a Kamenná v Jablonci nad Nisou  byla vedena nová tramvajová trať.

Jsme přesvědčeni, že tramvajová trať, její příslušenství a s ní související stavební úpravy by výrazně poškodily kvalitu života ve zmíněných ulicích a jejich okolí. Protestujeme proti zániku zelených ploch, kácení stromů, zřizování  tramvajových zastávek a rozšiřování pozemních komunikací, které by případnou stavbu a existenci tramvajové trati provázely. Obáváme se hluku, nepohodlí a špíny ze stavebních prací.

Ani nejmodernější technologie nezabrání hlučnosti a vibracím z tramvajového provozu. Věříme, že kupříkladu elektrobusy představují vůči životnímu prostředí přátelskou, bezemisní, prostorově neinvazivní a levnější variantu ke zvažované tramvajové výstavbě

Obyvatele Jablonce nad Nisou trápí daleko více absence kapacit pečovatelských domů, ceny tepla, které je jedno z největších v ČR nebo stav stávajících komunikací.

Necheme, aby investice 100 miliónů korun, které se investovaly do rekonstrukce Dolního náměstí a Soukenné ulice byla zničena jen a jen z nesmyslného důvodu budování něčeho, co postrádá smysl.

Jako obyvatelé a přátelé Dolního náměstí a Jablonce nad Nisou  proto adresáty této petice vyzýváme, aby nám pomohli zachovat  ráz zdejšího bydlení a neredukovali místa, kde žijeme nebo je máme rádi, na pouhý tranzitní prostor. Zachovejme zrekonstruovanou část města jako klidovou část bez hromadné dopravy!

ŽÁDÁME TÍMTO PŘÍSLUŠNÉ ORGÁNY STATUTÁRNÍHO MĚSTA JABLONCE NAD NISOU (Rada města Jablonce nad Nisou, Zastupitelstvo města Jablonce nad Nisou, Magistrát města Jablonce nad Nisou)

O ZASTAVENÍ VEŠKERÝCH AKTIVIT A ŘÍZENÍ, JEŽ USILUJÍ O VÝSTAVBU TRAMVAJOVÉ TRATI ZEJMÉNA ULICEMI: Budovatelů, Soukenná a Kamenná v Jablonci nad Nisou

Stránka 1/2

Petici sestavil petiční výbor ve složení:

Martin Moc, Soukenná 615/2, Jablonec nad Nisou

Nela Dorničáková, Soukenná 615/2, Jablonec nad Nisou

Členy petičního výboru je oprávněn ve věci této petice zastupovat kterýkoli člen petičního výboru.

Podpisové archy zasílejte na adresu:

Martin Moc, Soukenná 615/2, Jablonec nad Nisou

Author: Martin Moc | 108 signatures

Petice za rekontrukci silniční komunikace, opěrných zdí  a revitalizace zeleně Liberec Perštýn 5 signatures remaining 545

Petice za rekontrukci silniční komunikace, opěrných zdí a revitalizace zeleně Liberec Perštýn

My, níže podepsaní občané, tímto vyzýváme v souladu se zákonem č. 85/1990 Sb., o právu petičním, ve znění pozdějších předpisů, zastupitelstvo Statutárního města Liberce, jakožto vlastníka pozemků 5899/1, 5899/2, 5899/3, 5896/1 a 1381/1, 1382, 1383 a 1386/1 v katastrálním území Liberec, aby se začali zabývat příslušným usnesením rekontrukci povrchu vozovek Gollova ulice (5899/1, 5899/2, 5899/3) a Svatoplukova ulice (5896/1), opravou opěrných zdí v ulicí Svatoplukova, které navazují na pozemky sousedící s ulicí Stinná (1382) a revitalizací přilehlých pozemků těchto komunikací (1381/1, 1383, 1386/1, ...)

My, níže podepsaní občané, jsme toho názoru, že území této městské části je dlouhodobě zanedbáváno a zasluhuje si patřičnou pozornost z následujících důvodů:

- jedná se o historickou část města Liberec, kterou navštěvují turisté ČR a v nemalé míře i ze zahraničí,

- silniční komunikace Gollova (především v části ke garážím) je v zanedbaném stavu,

- opěrné zdi jsou již dlouhodbě v havarijním stavu a ohrožují nejen majetek majitelů nemovitostí, ale i způsobení úrazu či smrti (v sousedctví se nachází základní škola)

- revitalizací zeleně získá město Liberec další atraktivní část, která přivede do této oblasti zvýšený počet turistů a občanům města Liberec oázu pro relaxaci.

Author: Václav Strouhal | 5 signatures

Select your region