Za zřízení Domova pro seniory v katastru města Králíky (okr. Ústí nad Orlicí) 29 signatures remaining 9971

Za zřízení Domova pro seniory v katastru města Králíky (okr. Ústí nad Orlicí)

My, níže podepsaní občané Králík, přilehlých obcí, i ostatních obcí v ČR tímto žádáme o zřízení Domova pro seniory v katastru města Králíky (okr. Ústí nad Orlicí), konkrétně v areálu bývalého Dětského výchovného ústavu. Vzhledem k současnému nevyužití majetku státu - objektu bývalého Dětského výchovného ústavu, žádáme o jeho převedení na krajskou nebo místní samosprávu a zřízení vhodného zařízení pro seniory, který může být vzhledem k velikosti objektu i kombinací více druhů takových zařízení. Důvodem zřízení je neutěšená poptávka obyvatel po kvalitních službách pro seniory v našem městě i kraji a zároveň populační vývoj, kdy počet seniorů nezadržitelným tempem stále roste.

Současně žádáme, aby představitelé Pardubického kraje i města Králíky naši petici prokazatelným způsobem projednali.

Děkujeme.

Petiční výbor:            Petr Daniel, Pivovarská 1121, 561 69 Králíky

Martin Šesták, Polní 547, 561 69 Králíky

Miloslav Vraštil, Hluboká 266, 561 69 Králíky

Arnošt Juránek, Dolní Lipka 7, 561 69 Králíky

Kontaktní osoba:      Petr Daniel, Pivovarská 1121, 56169 Králíky

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:

kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb.)

Author: Petr Daniel | 29 signatures

Ne uzavření rychlého občerstvení  „U Ľupťáka“ 386 signatures

Ne uzavření rychlého občerstvení „U Ľupťáka“

Vážený pane primátore,
Vážení zastupitelé,
Petr Ľuptovský a Michaela Ľuptovská obdrželi „Výzvu Zákaz užívání stavby“ ze dne 5.6.2015, vedený pod Sp.zn.: SÚ 26904/2015/Pa, Č.j.: MmP 34084/2015 u Magistrátu města Pardubic, Stavební úřad, Štrossova 44, Pardubice, 530 21.

Výše uvedenou Výzvou Magistrát města Pardubice, stavení úřad, vyzval Petra Ľuptovského a Michaelu Ľuptovskou k ukončení užívání stavby rychlé občerstvení „U Ľupťáka“ na pozemku parc.č. 507/1 k.ú. Pardubice, konkrétně jejích částí; ocelové konstrukce zastřešení restaurace vč. zimní zahrady, přístavby se sprchou, skladu na zahradní nábytek, oplocení, které jsou provedeny bez rozhodnutí nebo opatření stavebního úřadu. Užívání nepovolených staveb bude ukončeno ihned po obdržení této výzvy do doby rozhodnutí ve věci legalizace nebo odstranění stavby, pod pokutou až do výše 1.000 000 Kč.

Dne 18.6.2015 vydal Magistrát města Pardubice, stavební úřad, „Oznámení o zahájení řízení“ o odstranění nepovolené stavby. Výzva i Oznámení o zahájení řízení jsou bez možnosti odvolání.

Vlastníci občerstvení mají uzavřenou dlouhodobou platnou smlouvu s městem Pardubice.

S úmyslem uzavřít rychlé občerstvení „U Ľupťáka“ zásadně nesouhlasíme. Dovolujeme si obrátit se na vás se žádostí, abyste se s veškerou vážností zasadili o neprodlené znovuotevření rychlého občerstvení „U Ľupťáka“ beze změny vlastníka a tak, aby opět sloužil nám, Pardubákům.

13 let si obyvatelé a návštěvníci Pardubic chodí sednout do tohoto zařízení na občerstvení. Nabízený sortiment je bohatý, vyhovující a za krásné lidové ceny. Obsluha je příjemná a vstřícná. Podnik slouží dospělým i dětem. Občerstvení je vyhledávanou turistickou atrakcí města. Za 13 let provozu na něj nebyla jediná stížnost!

Současný tlak na odstranění zařízení je objektivně nedůvodný, nespravedlivý a nepřijatelný. Je nepochopitelné, že dosud nedošlo k nápravě. Nechceme, aby se něco podobného opakovalo komukoli z nás! Proto je třeba tento stav ihned napravit a vyvodit odpovědnost vůči těm, kdo jej zavinili.

Author: Luboš Fošnár | 386 signatures

Select your region