Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného 3 signatures

Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného

Milý sousedé, úředníci, policisté,

soužití v bezprostřední blízkosti Jana Novotného, jsem nikdy, a to ani v posledních letech, nenabral/a dojem, že by pro mě osobně, či pro společnost, byl svým chováním, jakkoliv nebezpečný, natož tak, aby bylo nutné mu soudem nařídit ústavní léčbu, jakožto důsledek jeho přístupu vůči rodině Borowičkových.

Vzhledem k tomu, že k rozhodování svědků nebylo vyhověno ani jednomu z navrhovaných svědků, jsem nucen odvolacímu soudu představit argument, se kterým by se měl vypořádat.

Rád bych Vás požádal o pomoc, přestože jsem se několik let, bez vědomí většiny z Vás pokoušel, v rámci svých možností, o to, aby Česká republika zůstala nadále právním a demokratickým státem.

Bohužel, i nadále je jednání orgánů činných v trestním řízení, je poněkud laxní, proto musím volit toto řešení, přestože mě samotnému, připadá poněkud trapné.

Je patně nadbytečné vysvětlovat, proč musím tuto petici zakládat. S důvěrou v to, že Vy znáte mne, a  mou v to, že nejlepším svědkem je čas, věřím, že dříve než vysvětlení, přijde řešení.

Nicméně čas, je momentálně to, co tatínek nemá, a maminky zdraví celá věc rovněž nepřispívá. Pro úplnost bych rád uvedl, že od roku 2012, kdy jsem se stal nechtěně svědkem dotačních podvodů svého bratrance, s vazbou (osobní i finanční) na předsedkyni OS v Liberci, díky čemuž přišel náš stát o více jak 70 mil. Kč, jež budeme muset uhradit z našich daní.

Author: Jan Novotný | 3 signatures

Za vybudování nového skateparku v Žatci a zachování jeho umístění na místě stávajícího 78 signatures

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme, aby:

ve městě Žatec, okres Louny, došlo k revitalizaci – vybudování nového skateparku jež by odpovídal současným trendům v oblasti těchto sportů. A tím bylo zachováno odpovídající zázemí pro tento sport, jež má právě i ve městě Žatec dlouholetou tradici a mohlo tak dojít k jeho udržení a rozvoji. V posledních letech dochází k budování novodobých moderních skateparků i v mnohem menších městech.

Současná podoba skateparku se od jeho vybudování v roce 1998 nikterak nezměnila a postupem času dochází k jeho chátrání a podmínky pro tento sport se stávají nevyhovující a možná až v některých případech nebezpečné právě pro začínající jezdce, jež by se tomuto sportu rádi také věnovali. S ohledem na několikaletou tradici tohoto sportu v našem regionu a možnosti jeho rozvoje, větší zapojení mládeže, žádáme o vybudování zcela nového skateparku, jež by poskytl odpovídající a bezpečné zázemí, které by podpořilo rozvoj místního sportu a kultury.

Dále žádáme o zachování lokalizace nového skateparku na místě toho stávajícího, s ohledem na tradici, vhodnost lokace s přihlédnutím právě k dostupnosti jak z celého města tak pro přijíždějící návštěvníky odjinud.

Prostřednictvím této petice usilujeme o zlepšení sportovního a kulturního zázemí ve městě Žatec. Věříme, že tyto požadavky budou důsledně projednávány a brány v potaz.

Občasné sdružení z.s.
Vrchlického 3096
Žatec 43801
IČO: 018 358 07

Author: Adam Široký | 78 signatures

Za návrat Prioru na náměstí Svobody 2 signatures reached

Za návrat Prioru na náměstí Svobody

Vážené občanky, vážení občané,

když byl v roce 2012 sbourán Prior na náměstí svobody a následně, o dva roky později, postavená soukromou firmou OC Galerie za 1,2 miliardy korun, netušili jsme, že po více než 29 letech od  vítězství Pravdy a Lásky nad Lží a Nenávistí nebude město moct svým občanům nabídnout žádnou možnost, kde vystát frontu na banány, nebo vlašský salát. Oceňujeme, že do OC Galerie moc nechodíte a raději nakupujete saláty u Vietnamců, ale nesouhlasíme s argumentací, kterou mnozí z vás zdůvodňujete zavržení obnovy Prioru v Teplicích

My Tepličané, si přejeme návrat Prioru na náměstí Svobody, protože

1) nežádáme hypermarkety, ale zařízení odpovídající svou kvalitou původnímu rozsahu,

2) vítáme výhodnou polohu areálu, a to jednak ve vazbě na samotné náměstí, tak v souvislosti s výbornou dopravní dostupností (dá se tam dojet autem),

3) prohlašujeme, že v nejhorším tam dojdeme i pěšky, proto nevadí, když se zároveň zbourá parkoviště OC Galerie (beztak je poloprázdné).

Vážené spoluobčanky, vážení spoluobčané, vážené ostatní pohlaví,

Jsme si vědomi, že mnozí se bráníte vykoupení pozemků od stávajícího majitele za přemrštěnou cenu, v tom se neshodneme. Touto peticí vás vyzýváme k započetí ... ehm, teď nevíme čeho přesně ..., k prověření realizovatelnosti tohoto našeho záměru.

Petiční výbor ve složení:

Ing. Jakub Prosťáček, bytem v Teplicích,

Adam Bůček, bytem taky v Teplicích.

Author: Jakub Prosťáček | 2 signatures

Za návrat plovárny do Zámecké zahrady 295 signatures remaining 705

Za návrat plovárny do Zámecké zahrady

Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé,

když byla v roce 1996 uzavřena plovárna v Zámecké zahradě a následně, o tři roky později, prodána za 1,4 milionu korun do soukromých rukou, netušili jsme, že po více než dvaceti letech nato město nebude moct svým občanům nabídnout žádnou možnost letního osvěžení. Oceňujeme, že jste v nedávné době začali podnikat kroky k novému koupališti; nesouhlasíme ale s argumentací, kterou mnozí z vás zdůvodňujete zavržení obnovy plovárny v Zámecké zahradě.

My, Tepličané, si přejeme návrat plovárny do Zámecké zahrady, protože

1) nežádáme aquapark, ale zařízení odpovídající svou kapacitou původnímu rozsahu,
2) vítáme výhodnou polohu areálu, a to jednak ve vazbě na samotný park, tak v souvislosti s výbornou dopravní dostupností,
3) prohlašujeme, že rádi vyrazíme na plovárnu pěšky – není proto třeba velkého množství parkovacích míst.

Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé,

Jsme si vědomi, že mnozí se bráníte vykoupení pozemků od stávajícího majitele za přemrštěnou cenu, v tom se shodneme. Touto peticí vás vyzýváme k započetí jednání s majitelem, k prověření realizovatelnosti a snaze napříč politickým spektrem nalézt v této věci shodu.

Petiční výbor ve složení:

Robert Appel, bytem v Teplicích, Duchcovská 1505/3,
Ing. Jakub Mráček, bytem v Teplicích, Metelkovo nám. 1070/5,
Adam Souček, bytem v Teplicích, Petra Bezruče 2860.

Petiční výbor zastupuje Ing. Jakub Mráček, bytem v Teplicích, Metelkovo nám. 1070/5.

Author: Jakub Mráček | 295 signatures

Petice za zachování vzrostlých stromů v Lovosicích 32 signatures

Petice za zachování vzrostlých stromů v Lovosicích

Požadujeme, aby město Lovosice přestalo kácet v našich ulicích stromy, jejichž zdravotní stav přímo neohrožuje okolní obyvatele. Výslovně žádáme o zachování kvalitního životního prostředí, jež je bez vzrostlých stromů u našich obydlí naprosto nemyslitelné. Stromy, které denně míjíme a schováváme se v jejich stínu, považujeme za nedílnou součást našeho života.

Chceme, aby město Lovosice změnilo svoji politiku ohledně zeleně a okamžitě přestalo s odstraňováním stromů, které nejsou hrozbou. Nadměrné kácení lze považovat za poškozování svěřeného majetku v okamžitý prospěch ze zisku za dřevo. Ve většině případů je na pokácených a poházených stromech vidět, že mají především kvalitní dřevo, a naopak minimum hniloby, pokud vůbec.

Mnohé stromy jsou pokáceny až v době, kdy se vzpamatovaly po neuváženém ořezávání natolik, že je pohledem nešlo rozeznat od jiných, které prořez přečkaly bez újmy (viz 28.října, Žižkova). To dokazuje, že byly dostatečně vitální.

Ohrazujeme se proti běžným argumentům současného odboru životního prostředí Lovosice. Že jsou mnohé druhy stromů "nepůvodní" - to není vůbec relevantní, protože původní jsou jenom nálety a dřeviny hospodářsky či esteticky bezvýznamné. Dále že je lepší kácet celé aleje, aby vyšší stromy esteticky nerušily - strom není nikdy rušivým prvkem. Také že nové stromy rychle nahradí ty staré - i rychlerostoucí dřeviny nedosáhnou původních rozměrů ani za dvě dekády. Termín "snížená vitalita" nesmí být prezentován jako rovný výrazu "nevyhovující pro provozní bezpečnost".

Není ospravedlnitelné kácet např. užitečné hrušně a současně plánovat vysazovat náletové akáty. Nelze brát javory v jedné ulici jako nežádoucí a chtít další vysadit v jiné. To je nezodpovědná hra na úkor naší existence.

My, občané Lovosic, přicházíme o součást svého domova kvůli lhostejné likvidaci majetku města, ke kterému ale mají morální vazbu ti, kterým mizí před očima. Nemůžeme přijmout fakt, že v dříve zeleném městě je stále více vidět holé fasády, ptáci mohou sedat leda na vedení, netopýři musí hnízdit na panelácích, a bodavý hmyz se místo dutin v kmenech schovává do děr pod okny bytů, čímž ztrpčuje léto bez trocha stínu.

Tohle se v jiných městech neděje. Změňte to!

Author: Vít Patrák | 32 signatures

Select your region