Petice proti jmenování Roberta Fremra ústavní  soudcem
12 signatures

Petice proti jmenování Roberta Fremra ústavní soudcem

Author: Petr Pijáček | Uploaded: 07.08.2023 | 12 signatures
Share it with your friends

Vážený pane prezidente Pavle,

na základě nových okolností, zveřejněných senátory Markem Hilšerem a Hanou Kordovou Marvanovou požadujeme, abyste přehodnotil Vaše dosavadní stanovisko a Roberta Fremra ústavním soudcem nejmenoval.

Soudce Fremr v letech 1983 -1985 odsoudil 107 osob za emigraci z ČSSR. Mnozí z nich přišli o majetek a jejich rodiny byly presekuovány, rozděleny a i přes snahu o následnou rehabilitaci nebyly takto odsouzené osoby a jejich rodiny plně odškodněny. V jím zabavených domech tak dodnes žijí bývalí režimní přisluhovači. Rozsudky z této doby odporovaly tehdy platným mezinárodním závazkům a porušovaly tak tehdy platné právo. Robert Fremr tímto vykonával nespravedlnost a legitimizoval tak totalitní režim.

Tyto informace byly potvrzeny historikem Petrem Blažkem a následně ověřeny senátorkou Kordovou Marvanovou v Archivu hlavního města Prahy.

Výše uvedené považujeme za zásadní překážku pro jmenování Roberta Fremra ústavním soudcem, protože nesplňuje zvášený požadavek na osobní integritu.

Domníváme se, že na základě výše zjištěných nových skutečností je nutné Roberta Fremra ústavním soudcem nejmenovat o což Vás tímto žádáme.

Mgr. Petr Pijáček

To whom will the petition be forwarded: Kancelář prezidenta republiky

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 1

13. 08. 2023 | Ing. Pavel Kulendik | SLAPANICE
Justice v této zemi je katastrofa.
Předsedkyně soudu lže novinářům aby zakryla podrazy na svém soudu a advokátní kanceláře hromadně odmítají poskytnout i anonymní právní pomoc z důvodu že se soudci znají a že by se jim pomstili....
+0 | -0
doporučit +