Petice proti výstavbě domu s byty pro sociálně potřebné na parcele č. 2544/40 na ulici J.K.Tyla, VM
1 signature remaining 199

Author: Klára Konvičná | Uploaded: 09.06.2024 | 1 signature
Share it with your friends

My, níže uvedení občané města Valašské Meziříčí vyjadřujeme tímto svůj nesouhlas s plánováním výstavby a s výstavbou domu s byty pro sociálně potřebné na parcele č. 2544/40 na ulici J.K.Tyla ve Valašském Meziříčí.

Důvody:

Na výše uvedeném místě je v současnosti jediná odpočinková zóna s řízenou parkovou výsadbou dnes již vzrostlých stromů na sídlišti Vyhlídka a okolí. Prostor využívají k procházkám a odpočinku obyvatelé přilehlých dvou domů pro seniory, stejně jako pejskaři a další obyvatelé sídliště a přilehlých ulic. Sídliště Vyhlídka je patrně nejhustěji osídlenou oblastí Valašského Meziříčí s relativně malými ostrůvky zeleně. Zastavěním této parcely dojde ke zničení vzácného kousku klidného prostoru s více než dvacetiletými stromy a pokračování jednolité betonové zástavby.

Parcela č. 2544/40 je uprostřed hustě zastavěného prostoru, který má dlouhodobé problémy s dopravní obsluhou. Dá se očekávat, že umístěním domu pro sociálně potřebné s podzemními garážemi na tuto parcelu se dopravní problémy na přilehlých ulicích ještě zhorší.

Zastupitelstvo Města dále předpokládá posílení dopravní obslužnosti tohoto domu autobusy MHD. Vzhledem k nepropustnosti současných silnic by to patrně vyžadovalo další rozšíření vozovek na úkor zeleně.

Kromě zastavění zelených ploch bude s umístěním podzemních garáží a zavedení MHD souviset i navýšení hluku a vyšší znečištění v dané lokalitě.

Nerozporujeme, že výstavba domu pro seniory je pro život ve městě důležitá a potřebná.

Žádáme Zastupitelstvo Města Valašské Meziříčí o zachování odpočinkové zóny na parcele č. 2544/40 a o zvážení možnosti umístit objekt domu pro sociálně potřebné na jinou parcelu.

Děkujeme předem za zvážení této možnosti a těšíme se na další jednání,

Klára Konvičná

To whom will the petition be forwarded: Zastupitelstvu Města Valašské Meziříčí

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 0

Zatím žádné komentáře.