PETICE ZA ZŘÍZENÍ STANOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY VE MĚSTĚ VARNSDORF
39 signatures remaining 961

PETICE ZA ZŘÍZENÍ STANOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY VE MĚSTĚ VARNSDORF

Author: Pavel Vodička | Uploaded: 13.04.2015 | 39 signatures
Share it with your friends

My občané města Varnsdorf, okolních měst a obcí tímto v souladu se Zákonem č. 85/1990 Sb. o právu petičním, vycházejícím ze čl. 18 Listiny základních práv a svobod, žádáme vedení Ústeckého kraje, který je zřizovatelem Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje
(ZZS ÚK), aby podniklo ve spolupráci s vedením Města Varnsdorf kroky ke zvýšení dostupnosti a kvality poskytování neodkladné zdravotní péče o obyvatele města Varnsdorf a obcí jeho spádové oblasti i okolních měst a obcí Šluknovského výběžku v souladu se Strategií podpory zdraví a rozvoje zdravotních služeb v Ústeckém kraji na období 2015 – 2020.

Zdůvodnění:

Sanitky ZZS ÚK do oblasti Varnsdorfu dojíždějí průměrně 12 km z Rumburku
či 26 km z Velkého Šenova. Dojezdová doba v některých případech neumožňuje záchranu lidského života či odvrácení trvalých následků na zdraví pacientů (infarkt, mrtvice). Příhraniční poloha Varnsdorfu, který je druhým nejlidnatějším městem okresu Děčín, neumožňuje efektivní zálohu rumburské ZZS z okolních stanovišť. Nejbližší stanoviště je až v České Kamenici.

Ve městě se nachází několik sportovních a společenských zařízení s kapacitou přesahující 500 míst. Konají se zde významné události, například sportovní utkání národní fotbalové ligy. Dále jsou zde nákupní centra, řada významných továren s vysokým počtem zaměstnanců, sjíždějících se do města ze širokého okolí.
Ve městě působí největší střední škola v kraji s kapacitou přesahující 2000 žáků.

V současné době činnost rychlé záchranné služby v případech srdečních kolapsů i některých úrazových stavů nahrazuje Městská policie Varnsdorf, která v rámci systému First Responder ročně zachrání několik lidských životů, dále je ZZS suplována místní úrazovou ambulancí Nemocnice Varnsdorf, kam jezdí lidé osobními vozidly či taxíky aby jim poskytli rychlejší ošetření než posádka záchranky z Rumburka.

Žádáme proto Ústecký kraj o zřízení stanoviště zdravotnické záchranné ve městě Varnsdorf. Žádáme taktéž Město Varnsdorf, aby své občany v této snaze podpořilo, zejména finančním podílem na ročním provozu záchranářské základny, dále například poskytnutím prostor pro zázemí posádky rychlé záchranné služby za výhodných podmínek.

Petici sestavil: Pavel Vodička ml., Chmelařská 1121, Varnsdorf 407 47

Kontakt: pavelvodicka@email.cz

Ve Varnsdorfu 13. 4. 2015

To whom will the petition be forwarded: Ústecký kraj, Krajský úřad ÚK, hejtman Ing. Oldřich Bubeníček a náměstek hejtmana pro zdravotnictví a projekty RSDr. Stanislav Rybák

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 6

29. 08. 2019 | Martina Blahnikova | Varnsdorf
Konečně rozumná petice jen tak dál
14. 04. 2015 | Jaroslav Nedvěd | Varnsdorf
Naprostý souhlas,je to tu opravdu třeba!!!
14. 04. 2015 | Neřeknu Nevím | varnsdorf
Měl jsem ledvinovou koliku myslel sem že chcípnu bolestí dojezd z RBK ke mě 15minut

Sign this petition

Signatures | 39 (+3 not confirmed)