Proti developerské výstavbě na místech k tomu nevhodných
18 signatures remaining 482

Proti developerské výstavbě na místech k tomu nevhodných

Author: Soňa Vodrážková | Uploaded: 17.10.2019 | 18 signatures
Share it with your friends

Velký byznys je v současnosti výstavba bytů a komerečních prostor. Zřejmě proto už se tak nehledí na to, kde nebo za jakých podmínek se staví. Úředníci, úřady, státní a veřejné orgány nejenže nestíhají a nezvládají tlaku vzdorovat, ještě navíc chybným postupem a někdy i svérázným výkladem práva developerům značně pomáhají, a to na úkor občanů a životního prostředí.

V Čakovicích v Praze 9 - ul. Cukerní dovolil Stavební úřad stavbu bytového domu o 6 bytech a 4 podlažích a podkrovím mezi RD, které jsou jedno a dvoupodlažní, ve stabilizovaném území OB. Místo zahrady vznikne parkoviště pro 9 vozů. To vše navíc v těsné blízkosti historického centra. Takových případů, kdy se staví na místě zjevně nevhodném, je mnoho.

Jde o spor nikoli mezi státem a podnikatelem, ale o anonymní spor mezi nepřipravenými jednotlivci a bohatým podnikatelem (tzv. investorem). Dnes jsou ve svízelné, značně oslabené situaci oni a zítra může být kdokoli z nás.

Přes veškeré oprávněné kroky se nedaří stavbě zabránit. Než příslušné orgány rozhodnou, developer má postaveno.

Žádáme úřady, státní a veřejné orgány, zejména zákonodárce, instituce územního plánování a stavební úřady, aby zabránily absurdní výstavbě a zlovůli developerů, kteří v rozporu s právními předpisy, územním plánem a dobrými mravy narušují dosavadní uspořádání a řád, kde občan by měl být silná jednotka, nikoli slabý plebs, který proti mocnářství nezmůže nic a kde životní prostředí je až na posledním místě.

Výzýváme příslušné orgány, zejména zákonodárce, instituce územního plánování a stavební úřady, aby se ujaly kooperativně svých kompetencí a pravomocí, aby se odpovědně a jednotně vypořádaly s nastalou neúnosnou situací a jednaly čestně, včasně, důrazně, s občanskou loajalitou a s ohledem k životnímu prostředí proti ziskuchtivým obchodním uskupením, tak aby zvrhlou výstavbu na místech k tomu nevhodných, v co nejširší rozsahu, co nejdříve, napravily a znormalizovaly.

Žádáme média, aby vystupovala nestranně a nezávisle, aby se zaměřila na tyto přehlížené případy a svými články nepodporovala pouze jednu stranu a to devolopery (tzv. investory), kteří se na práva oprávněné zájmy občanů příliš neohlíží.

To whom will the petition be forwarded: Veřejným, státním orgánům a mediím

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 3

29. 10. 2019 | Anna Benešová | Praha 8
Je nemorální, jak developerské firmy zahušťují zástavbu za účelem zisku a čeští občané nemohou byty kupovat, protože jsou předražené!! Takže je kupují cizinci
!! Kdys tím začne někdo něco dělat !!
24. 10. 2019 | Vít Janoušek | Praha 4 - Krč, Pankrác
Nesouhlasím s tím, že Územní plánování v Praze rezignovalo na svoje úkoly podle Stavebního zákona a zabývá se jen parcelací Prahy ve prospěch projektů developerů.
18. 10. 2019 | Marie Prchalová Prchalová | Praha 9 Čakovice
Proti výstavbě paneláku uprostřed malých rd není v tomto státě možnost získat spravedlnost i přesto, že zákony na to existují

Sign this petition

Signatures | 18 (+1 not confirmed)