Stop vystupování zvířat v cirkusech!
3 signatures reached

Stop vystupování zvířat v cirkusech!

Author: Jakub Hanek | Uploaded: 13.11.2019 | 3 signatures
Share it with your friends

Petice se týká zákazu využívání divokých i domácích druhů zvířat pro představení v pojízdných i stálých cirkusech.

Odůvodnění:

Drezúra divokých zvířat v cirkusech je týráním zvířat, která po nich vyžaduje zcela nepřirozené úkoly a je provázena krutým násilím při výcviku.

Transportní prostory a podmínky pro přesuny divokých zvířat a kočování z místa na místo je stresující pro zvířata a je to týrání zvířat.

Kotce ve zvěřincích nemají dostatečný prostor a divoká zvířata jsou vystavována neustálému stresu ze stísněného prostoru, který má za následek stereotypní chování zvířat.

Cirkusy jsou nevýchovné a ukazují dětem divoká zvířata ve zcela nepřirozených podmínkách a jejich nepřirozené chování, které je vyvoláno stresem a hrůzou z trestu. Děti získávají zkreslené informace, které v nich nevyvolávají skutečný obdiv k divokým zvířatům a přírodě. Děti na základě cirkusů vnímají zvířata jako atrakci a přihlouplá stvoření, která jsou ovladatelná s bičem nebo tyčí v ruce.

Zvířata by neměla být využívána jako atrakce a prostředek k podnikání, které přinášejí zvířatům utrpení, nadměrnou bolest a stísněné prostory.

To whom will the petition be forwarded: Mgr. Martin Švanda

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 1

18. 11. 2019 | Marian Oslanec | Lučina