Za vysokorychlostní trať přes Ústí nad Labem - západ 472 podpisů

Za vysokorychlostní trať přes Ústí nad Labem - západ

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice v souladu s čl. 18 Listiny základních práv a svobod žádáme, aby:

1) vysokorychlostní železniční trať vedoucí z Prahy do Drážďan vedla přes území krajského města Ústí nad Labem, a to konkrétně přes Ústí nad Labem - západní nádraží,

2) vysokorychlostní železniční trať vedoucí z Prahy do Drážďan měla vlakovou zastávku v lokalitě Ústí nad Labem - západní nádraží.

Domníváme se, že:

1) vlaková zastávka přispěje k rozvoji města Ústí nad Labem, zvýší kupní sílu a cenu nemovitostí,

2) je povinností Ústečanů podpořit touto peticí zástupce z Ústí nad Labem, kteří za naše požadavky bojují a reprezentují tak naše postoje,

3) je vhodné využít nádraží Ústí nad Labem - západ a přilehlé brownfieldy pro účely výstavby vlakové zástavky vysokorychlostní trati a dalších souvisejících staveb, jakými jsou například parkoviště pro cestující, naopak není vhodné pro tyto stavby využívat prostory ve volné krajině v okolí jezera Milada,

4) i přesto, že petice není nejefektivnějším způsobem prosazování občanských zájmů, chceme tímto vytvořit tlak na příslušný státní orgán, který se bude, byť jen částečně, na rozhodování o celém záměru podílet.

Bojujme za to, aby hlas Ústečanů byl slyšet a naše město neztratilo budoucnost.

Autor: Petr Vidlák | 472 podpisů

Úklid města Litoměřice v okolí areálu (sídliště) Severka a policejní dohled. 61 podpisů chybí 539

Úklid města Litoměřice v okolí areálu (sídliště) Severka a policejní dohled.

Dobrý den Touto peticí bych chtěla oslovit občany, kterým není jedno co se děje na sídlišti střed a konkrétně v areálu SEVERKA ( ulice Komenského 2024/6) Stav s čistotou okolí města začíná být šílený, nejen v této části města a proto apeluji na častější úklid Technických služeb města Litoměřice. Všichni kdo bydlí u severky a každý den prochází touto budovou, vědí, že se tu scházejí různé a pochybné existence, také ne zrovna slušná mládež. Tyto lidi zde dělají nepořádek a hluk. Důvod je prostý , Severka ( jak se areálu říká) je zastřešený a otevřený prostor se zákoutím, což je ráj pro tyto návštěvníky, kteří se tu scházejí a většinou ve večerních hodinách. Spoustu podnikatelů z areálu odchází, jelikož to je boj který nelze vyhrát. Nová výmalba areálu vydržela cca 1 měsíc, každý den hromady odpadků , rozbité sklo, rozmazané potraviny po dveřích obchodů, křoví před budovou se používá jako veřejné WC. Celkový vzhled této části už mi lehce připomíná skládku a ne Královské město Litoměřice. Pokud chcete mít tuto část hezkou nenechávejte to jen na majiteli či živnostnících. Ono tady něco dělat a každý den zjišťovat co vám kdo zničil a nebo znečistil, to prostě přestane bavit každého. Touto peticí bych chtěla upozornit na stav a zároveň požádat Město aby: 1. zařídili častější úklid tohoto okolí. 2. Doplnil více odpadkových košů 3. návštěvy a hlavně VEČERNÍ, městské POLICIE v areálu ( Komenského 2024 /6). Prosím, PODEPÍŠETE Petici a posílejte dál svým sousedům.. Pokud souhlasíte a chcete aby se něco dělo.

Autor: Kateřina ŘÍDELOVÁ | 61 podpisů

Ústecký x celá ČR