VLÁDO ČR - ZAČNI OKAMŽITĚ KONKRÉTNĚ CHRÁNIT PŘED KRACHEM ŽIVNOSTNÍKY A DROBNÉ PODNIKATELE! 44 podpisů chybí 9956

My, OSVČ a drobní podnikatelé, kterým v důsledku vyhlášení nouzového stavu (= zákazu dál podnikat) od 12. 3. 2020 výrazně nebo zcela klesly tržby, jsme již nyní ve stavu, kdy nemůžeme plnit své závazky vůči dodavatelům, odběratelům a bankám a velmi rychle se blížíme firemnímu i osobnímu bankrotu. A pokud kdo z nás toto období náhodou přežije, bude restart našeho podnikání trvat dlouhé měsíce, pokud se ještě vůbec povede.

ŽÁDÁME VLÁDU ČR, ABY PŘIJALA  OKAMŽITÁ  ÚČINNÁ OPATŘENÍ KE ZMÍRNĚNÍ SOCIÁLNÍ KATASTROFY DESÍTEK TISÍC OSVČ A DROBNÝCH PODNIKATELŮ A KOMPENZOVALA JIM PROKAZATELNÉ VÝPADKY PODNIKÁNÍ S OKAMŽITOU PLATNOSTÍ KONKRÉTNÍM ZPŮSOBEM.
Navrhujeme varianty:

a) přímou finanční nevratnou náhradou ve výši 80% průměrného obratu po dobu nouzového stavu + přímou finanční nevratnou náhradou ve výši 60% průměrného obratu po dobu následujících 6 měsíců po ukončení nouzového stavu – vyplácené měsíčně zpětně, po doložení 2 uplynulých stejných období z minulých let
b) přímou finanční nevratnou úhradou nejnutnějších prokazatelných nákladů k udržení podnikání + přímou finanční nevratnou náhradou ve výši průměrné mzdy běžných zaměstnanců pro každou OSVČ – vyplácené měsíčně zpětně, a to po dobu 12 měsíců od vyhlášení nouzového stavu.
c) povolte nám s okamžitou platností bezvýhradně podnikat dál

SOUČASNĚ S TĚMITO OPATŘENÍMI ŽÁDÁME VLÁDU O VYDÁNÍ ZÁVAZNÉHO NAŘÍZENÍ PRO BANKOVNÍ ÚSTAVY, ABY TĚM OBČANŮM, KTEŘÍ UTRPĚLI Z DŮVODU NOUZOVÉHO STAVU VÝPADEK PODNIKÁNÍ A PŘÍJMŮ, BANKY BEZ SANKCÍ ODLOŽILY SPLÁTKY ÚVĚRŮ, PŮJČEK A HYPOTÉK DO DOBY, NEŽ SKONČÍ NOUZOVÝ  STAV + MIN. 3 MĚSÍCE PO UKONČENÍ NOUZOVÉHO STAVU.

Drobné vládní střípky "pomoci" pro OSVČ typu odpuštění sociálního a zdravotního pojištění, ošetřovného, zcela nesplatitelné vratné půjčky nebo posunutí termínu EET - NEJSOU PRO OSVČ SYSTÉMOVÝM ŘEŠENÍM a ani funkční podporou.
Nemůžete, Vládo ČR, myslet vážně, že např. živnostník s minimální měsíční režií "aby vůbec přežil" 50.000 Kč přežije nouzový stav a následné měsíce po něm při úplném výpadku tržeb s odpuštěnými 3.000 Kč na pojistném..!?

My, OSVČ a drobní podnikatelé (hybná síla české ekonomiky), KTEŘÍ JSME SKUTEČNĚ POSTIŽENI nařízeními vlády o stavu nouze, v opačném případě v následujících dnech a týdnech zkrachujeme a dostaneme se tak na totální lidské dno - přijdeme o léta budovaná podnikání, o majetky, o rodiny...

Dopady při okamžitém nepřijetí účinných opatření:
V lepším případě taková masa lidí "pouze" drasticky zatíží na dlouhá léta finanční rozpočet ČR (přestane přispívat do finančního systému + systém zatíží čerpáním nových sociálních dávek + přestane  utrácet = finanční propad pro státní rozpočet "na třetí")...máte dost analytiků, aby dopady spočítali.
V nejhorším případě však nevylučujme, při takovémto kumulovaném množství lidského neštěstí, ani sociální nepokoje...

Děkujeme, Vládo ČR, že aktuální konkrétní problémy OSVČ a drobných podnikatelů pochopíte a ZAČNETE OKAMŽITĚ ÚČINNĚ ŘEŠIT.
Drobní podnikatelé nejsou jen neustále omílaní pendleři nebo restauratéři.
Jsou to DESETITISÍCE autoškolských učitelů, lektorů jazyků, masérů, instalatérů, nástrojařů, truhlářů, obchodníků, řidičů, drobných výrobců, farmářů, umělců...

My - OSVČ, si opravdu běžně nestěžujeme (vlastně poprvé takto výrazně od roku 1989). ​Ale už nám skutečně docházejí síly – si nejen nestěžovat, ale hlavně důstojně přežít.

Autor: Roman Jakovec | 44 podpisů

Petice pro záchranu lázní, hotelů, penzionů, restaurací a veškerého drobného podnikání 11 podpisů chybí 99989

Na počátku pandemie se hovořilo o tom, že v první linii této pandemie a jejich krizových opatření se to nejvíce dotkne cestovního ruchu a odvětví na něho napojených. Po 14-ti dnech veškerých opatření, které respektujeme a přímo souvisejí s touto pandemií, se ale s velikou lítostí dozvídáme, že veškerá podpora státu míří pouze na velké podniky. Kdekoliv na světě při rozboru ekonomické situace státu se jasně dozvídáme, že ekonomiku státu drží NE velké podniky, ale drobné a střední podnikání. V součastné době je situace taková, že cestovní ruch a jeho opravdu nulové příjmy jsou zapomenuty včetně ostatních odvětví jako jsou třeba například kadeřnictví, cukrárny, taxi služby, hrady, zámky, a podobně zavřeny, ale například Deza Valašské Meziříčí funguje normálně. Připadá Vám normální, že penzion či lázně, kde se za den protočí 30 - 50 lidí vyjímečně liší od výrobní fabriky, kde denně přijde do práce 2000 lidí? Podpořte podpisem petici za normální fungování drobných firem a podniků a nebo adekvátní finanční podpoře státu těmto podnikům, které jako jedinné v této pandemii zkončili ze dne na den s 0 Kč příjmem...Chceme pouze touto peticí rovnoprávnost v příjmech velkých firem, které dodnes mohou bez problémů fungovat a firem, které z nařízení vlády byly ze dne na den odříznuti od 100% svých příjmů. Důvodem k této petici bylo dnešní 23.3.2020 vyjádření projektu Covid 1( o kterém jsme ani nevěděli), že 15 miliard je již vyčerpáno... toto hovoří dle našeho názoru za vše

Autor: Radek Žíla | 11 podpisů

Petice občanů za realizaci komunikace D43 jako plnohodnotného obchvatu celého Brna 494 podpisů

Tato petice navazuje na dosud řádně neukončené projednání „Petice občanů proti stavbě rychlostní komunikace R43 po trase tzv. německé dálnice v úseku Kuřim-Bystrc-Troubsko“, kterou podepsalo více než 37 tisíc občanů.

TEXT PETICE:
My, níže podepsaní občané, NESOUHLASÍME s trasováním transevropské komunikace „43“ přes obydlené oblasti Brna a POŽADUJEME, aby tato komunikace byla trasována jako plnohodnotný obchvat CELÉHO Brna.

Odůvodnění:

1. Realizací komunikace R43 jako průtahu přes Brno by došlo k zavlečení další tranzitní transevropské dopravy do města, což je v přímém rozporu s veřejným zájmem.

2. Realizací komunikace 43 jako průtahu přes Brno by došlo ke zvýšení hladiny hluku a vysokým emisím škodlivin v hustě obydlených oblastech.

3. Je nutné dodržovat zákonné hygienické limity, ty však jsou např. v Brně-Bosonohách již dlouhodobě překračovány.

4. Realizací komunikace 43 jako průtahu přes Brno by došlo k nenávratnému znehodnocení rekreační oblasti Brněnské přehrady, která poskytuje široké rekreační možnosti všem obyvatelům Brna a okolí.

5. Jihomoravským krajem zveřejněná „Územní studie nadřazené dálniční a silniční sítě v jádrovém území OB3 metropolitní rozvojové oblasti Brno“, která má sloužit jako legalizační dokument průtahové varianty, je vadná a vzhledem k rozsahu problémů a vad v této studii nemůže sloužit pro účely volby trasování komunikace 43.

6. Existuje k lidem i životnímu prostředí šetrná a přitom dopravně efektivní varianta plnohodnotného obchvatu celého Brna, která by nezatěžovala obydlené oblasti a poskytovala účinné oddělení tranzitní dopravy.

7. Je povinností minimalizovat dopady lidské činnosti na obytné a klidové oblasti v Brněnské aglomeraci. Tyto oblasti je nezbytné chránit pro nás, naše děti a další generace.

Požadujeme proto:
1. Jednoznačné odmítnutí trasování 43 jako průtahu Brnem a neprodlené zastavení a ukončení všech prací na přípravě 43 v této variantě.

2. Zahrnutí plnohodnotného obchvatu celého města Brna do Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje a do Územního plánu města Brna, a to v trase dle aktuální verze „Optimalizované“ varianty, tj. s trasováním v tzv. Boskovické brázdě.

Za petiční výbor Jana Pálková, Opálkova 16, 635 00 Brno

Autor: Jana Pálková | 494 podpisů

Petice středoškoláků pro zastavení povinné maturity z matematiky! 3793 podpisů dosaženo

Petice středoškoláků pro zastavení povinné maturity z matematiky!

My,  studenti středních škol napříč Českou republikou, vyjadřujeme nesouhlas se zavedením povinné maturity z matematiky při aktuálním stavu její výuky na středních školách. Vyzýváme vládu a všechny poslanecké kluby, aby podpořili zastavení zavedení povinné maturity z matematiky a zacílili svou snahu na zkvalitnění a zatraktivnění výuky matematiky.

• Proč jsme pro zastavení povinné maturity z matematiky?

1) Protože aktuální kvalita výuky matematiky je nedostačující a povinná maturita z matematiky ji nezlepší.

2) Protože současná výuka matematiky často středoškoláky nebaví, což může tlak z maturity z matematiky ještě zhoršit.

3) Protože na odborných školách dochází ke zvýšení počtu vyučovacích hodin matematiky na úkor odborných předmětů,  kterým se budou středoškoláci pravděpodobně věnovat i v budoucích zaměstnáních.

4) Protože každý rok téměř čtvrtina středoškoláků, kteří si maturitu z matematiky dobrovolně vyberou, z ní neodmaturuje. Povinná zkouška může zbytečně zapříčinit mnohem větší neúspěšnost.

5) Protože ne každý bude maturitní vysvědčení z matematiky potřebovat.

V sázce je budoucnost více jak 400 tisíc středoškoláků z celé České republice. Podepiš:

_______________________
Protest i petice jsou součástí kampaně Hlásíme se o slovo! ✋

Autor: Viktor René Schilke | 3793 podpisů