Petice proti kácení stromů na Husově náměstí v České Skalici 327 podpisů

Petice proti kácení stromů na Husově náměstí v České Skalici

Petice občanů proti plánovanému nadbytečnému kácení vzrostlé zeleně v rámci revitalizace Husova náměstí v České Skalici Roku 2016 bylo vydáno rozhodnutí o povolení kácení dřevin na náměstí v České Skalici. Jeho rozsah byl ještě rozšířen v červnu 2019. Kromě jiného by mělo být pokáceno 9 vzrostlých stromů v centrální části náměstí, vč. 2 stoletých lip u pomníku Boženy Němcové (tzv. Stromů svobody vysazených sokoly v r. 1919 u příležitosti založení Československa). Žádáme o odpovědné přehodnocení těchto rozhodnutí. Důvodem naší naléhavé žádosti jsou stále rychleji postupující klimatické změny a rostoucí význam zeleně ve městě, zvl. té vzrostlé. Kromě toho má řada z nás hluboký citový vztah k těmto živoucím pamětníkům historie České Skalice, které jsou dle dendrologického posudku většinou v dobrém zdravotním stavu. Vzhledem k tomu, že se tato problematika týká všech občanů České Skalice (zvl. pak jejich potomků, včetně těch dosud nenarozených), chceme, aby tato iniciativa zůstala přísně nadstranická. Nesmí být tudíž zneužita žádnou politickou stranou ani hnutím k vlastním politickým cílům. Za petiční výbor: MUDr. Ivana Správková, Ing. Jan Fetter, Jarmila Středová, Blanka Štěpánová, Šárka Fetterová Za petiční výbor je oprávněnou osobou k jednání MUDr. Ivana Správková, Zdeňka Štěpánka 29, Česká Skalice V České Skalici 27.8.2019

Autor: Blanka Štěpánová | 327 podpisů

Zachraňme cyklověž u nádraží v Hradci Králové 958 podpisů chybí 4042

Zachraňme cyklověž u nádraží v Hradci Králové

Cyklověž BIKETOWER je taková moderní kolárna budoucnosti. Jde o unikátní automatický samoobslužný skladovací systém pro kola. Uvnitř cyklověže cyklisté mohou uskladnit kola v bezpečném a suchém prostředíbez přístupu jiných osob. Na kolo neprší ani se na něj nepráší a je celou dobu monitorováno kamerovým systémem.

V Hradci u hlavního nádraží vyrostla jedna vůbec z prvních v Česká republice. Za 5 let nepřetržitého provozu, už zde svoje kolo ustájilo VÍCE NEŽ 140 000 CYKLISTŮ.

Věž má ideální pozici, kdy se cestou vlakem domů nemusíte strachovat, že vám kolo zamčené před nádražímdo stojanu někdo odcizil, poškodil nebo minimálně vypustil duši. V cyklověži je kolo v naprostém bezpečípo celou dobu vašeho výletování. Tahle cyklostáj má navíc nepřetržitý provoz a stojí pouze 5 korun na den.  Pro Hradec, ráj cyklistů, si snad nic lepšího nejde ani přát.

My, níže podepsaní, tak vyjadřujeme podporu dalšímu fungování věže, bez které si mnozí z nás již neumí svůj cyklistický život ve městě ani představit. Souhlasíme s tím, že naše podpisy budou využity jako argument pro městské zastupitele, že o cyklověž je mezi občany opravdu velký zájem. Žádáme tedy tímto zastupitele města, aby zajistilo pokračování této služby pro hradecké cyklisty a návštěvníky města, a to jak provoz současné cyklověže na Riegrově náměstí, tak i její návaznost pro případ rekonstrukce hotelu Černigov.

V Hradci Králové už na jednu věž hrdí jsme, pojďme se spojit, aby mohl tento unikátní projekt i nadále sloužit lidem a podporovat tak čilý cyklistický ruch města.

Autor: Jakub Lupoměský | 958 podpisů

Petice za odstoupení Mgr. Roberta Nováka, ředitele Gymnázia J. K. Tyla 283 podpisů

Petice za odstoupení Mgr. Roberta Nováka, ředitele Gymnázia J. K. Tyla

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice žádáme odstoupení Mgr. Roberta Nováka, ředitele Gymnázia J. K. Tyla.

Velice nás, jako absolventy, mrzí, že musíme přihlížet dlouhodobé šikaně učitelů a studentů, která se na Gymnáziu odehrává. Máme velký zájem na tom, aby se Gymnázium J. K. Tyla opět stalo prestižní školou, jako tomu bylo dříve.

Nelíbí se nám, že studenti ani učitelé nemohou projevit svůj vlastní názor. Když tak učiní, jsou ze školy vyhozeni a nahrazeni mladšími, méně zkušenějšími nebo jinak potrestáni. Myslíme si, že si zaslouží, aby se s nimi jednalo důstojně a aby v čele Gymnázia stál morální člověk, který bude ctít svobodu, bude chovat toleranci a úctu k ostatním a bude podporovat rozvoj studentů, učitelů, a tím i celé školy.

Dlouhodobě jsme mlčky přihlíželi dění na gymnáziu. Poslední události (pokračující odcházení kvalitních učitelů či anonymní dopisy sepsané současnými studenty GJKT vyvěšené na půdě školy) nás donutily učinit tento krok.

Domníváme se, že zacházení stávajícího ředitele GJKT s učiteli a studenty velmi poškodilo pověst Gymnázia. Žádáme proto jeho odstoupení. Pro studenty a učitele požadujeme ředitele, který s nimi bude jednat důstojně, bude respektovat jejich názory a opět pozvedne pověst Gymnázia.

Děkujeme.

Za absolventy Gymnázia J. K. Tyla