Petice proti plánované výstavbě hotelu (Zastavovací studie pozemku parc.č. 1503/1, k.ú.) 88 podpisů

Vážení členové městské rady Ostrava-Poruba,

jako občané Poruby prostřednictvím této petice vyjadřujeme svůj nesouhlas se zastavovací studií pozemku parc.č. 1503/1, k.ú., na jejímž základě má být na tomto místě vystavěn hotel. Všem, kteří blízko této lokality bydlíme, bylo jasné, že se tu dříve nebo později něco postaví. Doufali jsme, že město bude v budoucnu kultivovat zelenou plochu a rozšíří Oázu klidu. V případě plánované výstavby pak musíme vyjádřit svůj nesouhlas s formou, s jakou je tak činěno. Bez jakékoliv diskuze s odborníky, kteří by navrhli, co by na daném místě bylo nejlepší pro stávající zástavbu a její obyvatele. Bez jakékoliv diskuze s občany, která standardně probíhá v rámci plánovaných přestaveb veřejného prostoru (např. u Duhy aj.). Formát zakázky vytváří dojem, že byla učiněna na objednávku a nerespektuje stávající výstavbu. Věty, že plánovaný objekt nemusí respektovat stávající podlažnost pěti pater dosavadní výstavby (o čemž jistě nerozhodovali odborníci) a daný objekt má být výškovou dominantou, zní jako výsměch. Dominantou jsou architektonicky významné stavby, ne velký dům s mnoha patry, jak se pánům úředníkům asi zdá. Vzhledem k tomu, že město mnoho let slibuje vybudování chodníku (případně propojení zástavby na ose Albert – Opavská – Oáza klidu) obyvatelům na Opavské, kteří zatím vodí svoje děti přes myčku auto či kličkují po silnici, a mnoho let na tuto realizaci nebyly finance, vyznívá plánovaný projekt, na jehož realizaci se najednou peníze najdou, jako výsměch voličům. Obracíme se tedy na vás s žádostí o přehodnocení plánů a otevření diskuze této problematiky, aby dané místo bylo i v budoucnosti příjemným a kvalitním prostorem k bydlení.

Autor: Aneta Mladějovská | 88 podpisů

Moravskoslezský x celá ČR