Petice o posílení a rozšíření pokrytí telefonního a datového signálu v obcích okolo hory Říp 227 podpisů

Obce okolo hory Říp, včetně všech svých občanů, chatařů, chalupářů a návštěvníků, jsou velice znepokojeni současným stavem signálu GSM k běžnému volání a internetových dat, které mnohdy nelze ani použít.

V této oblasti se nachází cca 15 obcí s velice špatným a v místech i nulovým signálem od všech tří tuzemských mobilních operátorů. Operátoři si jsou nedostatku vědomi a po proměření signálu bylo konstatováno, že venkovní signál (mimo budovu) se "chytit" dá, avšak signály v budovách jsou téměř nulové. Bylo nám doporučeno telefonovat mimo budovu a nebo si přepnout telefony na 2G. Což je vzhledem k turistické oblasti nemožné, jelikož všichni návštěvníci by si po příjezdu museli přeinstalovat telefony. Zároveň je to vzhledem k rychle se rozvíjející technice velký krok zpět.

Mezery jsou viditelné i na mapách pokrytí jednotlivých operátorů. Jsou místa např. Straškov-Vodochody, konkrétně okolo hotelu Amálka s úplně nulovým signálem, dále jsou na tom pak velice špatně obce Černouček, Mnetěš, Ctiněves, ale třeba i Přestavlky a další.

Slabý, místy téměř žádný signál GSM, obtěžuje každodenní život, mimo jiné v těchto bodech:

1. Znemožnění běžných pracovních, soukromých, či volnočasových aktivit, které jsou závislé na signálu GSM.
2. Ohrožení bezpečnosti a běžného života nemožností přivolat si rychlou zdravotní péči, pomoc hasičů nebo policie.
3. Nemožnost splnit podmínky, státem požadované elektronické komunikace občanů, ale i podnikatelů (EET) se státními úřady.

Na jednotlivé žádosti občanů zatím ani jeden z operátorů nereagoval. Společnost O2 Czech republic a.s. například doporučila, že jedinou možností jak tuto situaci zlepšit je realizace nového vysílače. Vzhledem k tomu, že jsou mobilní služby v ČR jedny z nejdražších v Evropě, a každý z našich obyvatelů platí nemalé měsíční finanční částky všem třem operátorům, přijde nám takováto situace velice znepokojivá.

Obec okolo hory Říp v zastoupení svých občanů, proto požadují, aby došlo k realizaci nového vysílače, který by tento nepříjemný stav, co každodenně komplikuje, stěžuje a ohrožuje naše životy vyřešil.

Autor: Lucie Blažková | 227 podpisů

Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného 3 podpisy

Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného

Milý sousedé, úředníci, policisté,

soužití v bezprostřední blízkosti Jana Novotného, jsem nikdy, a to ani v posledních letech, nenabral/a dojem, že by pro mě osobně, či pro společnost, byl svým chováním, jakkoliv nebezpečný, natož tak, aby bylo nutné mu soudem nařídit ústavní léčbu, jakožto důsledek jeho přístupu vůči rodině Borowičkových.

Vzhledem k tomu, že k rozhodování svědků nebylo vyhověno ani jednomu z navrhovaných svědků, jsem nucen odvolacímu soudu představit argument, se kterým by se měl vypořádat.

Rád bych Vás požádal o pomoc, přestože jsem se několik let, bez vědomí většiny z Vás pokoušel, v rámci svých možností, o to, aby Česká republika zůstala nadále právním a demokratickým státem.

Bohužel, i nadále je jednání orgánů činných v trestním řízení, je poněkud laxní, proto musím volit toto řešení, přestože mě samotnému, připadá poněkud trapné.

Je patně nadbytečné vysvětlovat, proč musím tuto petici zakládat. S důvěrou v to, že Vy znáte mne, a  mou v to, že nejlepším svědkem je čas, věřím, že dříve než vysvětlení, přijde řešení.

Nicméně čas, je momentálně to, co tatínek nemá, a maminky zdraví celá věc rovněž nepřispívá. Pro úplnost bych rád uvedl, že od roku 2012, kdy jsem se stal nechtěně svědkem dotačních podvodů svého bratrance, s vazbou (osobní i finanční) na předsedkyni OS v Liberci, díky čemuž přišel náš stát o více jak 70 mil. Kč, jež budeme muset uhradit z našich daní.

Autor: Jan Novotný | 3 podpisy

Ústecký x celá ČR