Karlovy Vary za vytvoření městských obvodů 7 podpisů chybí 4993

Karlovy Vary za vytvoření městských obvodů

Karlovy Vary jsou Statutární město.   Statutární město je město, které má městské obvody a magistrát. Je to proto, že jednotlivé části města mají odlišný charakter a jeho obyvatelé si sami chtějí zásadně ovlivňovat vývoj a hájit zájmy v území.

Karlovy Vary jsou dvě úplně jiná města vedle sebe.

Lázeňské území (LÚ)  - a ostatní části města (ale i ty mají svůj výrazně odlišný chrakter).

Zásadní je, že LÚ nemá voliče (2.449) a oproti  voličům v ostatních částech města (36.549) nemají pro uchazeče o politický mandát žádný význam. Proto také volební programy jsou o školkovném, MHD zdarma, chodníky a dětská hřiště jsou ve Staré Roli a Dvorech. Hluboký rozpor je také mezi samotnými obyvateli.

Pro  obyvatele  ostatních  částí  města  je  LÚ  území zbohatlíků a rusů. Obyvatelé ostatních částí města LÚ nenavštěvují, nevyužívají pitnou léčbu (velmi účinnou), nezajímá je, co je v podzemí Vřídelní kolonády.

I další obvody mají svoje specifika:

StaráRole, Rybáře, Jenišovu dejme  Dvory, Dalovicím Bohatice, Drahovice, Olšova Vrata  - vytvořme silné město s více než 50ti tisíci obyvateli a zvyšme příjmy do rozpočtů, zvyšme šance na dotace.

Lépe se postaráme o naše bohatsvtí - o naše město, i o naše okolí.

Naplňme poslání Statutárního města a vytvořme městské obvody !

Autor: Martin Lojda | 7 podpisů

Karlovarský x celá ČR