Za vysokorychlostní trať přes Ústí nad Labem - západ 441 podpisů

Za vysokorychlostní trať přes Ústí nad Labem - západ

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice v souladu s čl. 18 Listiny základních práv a svobod žádáme, aby:

1) vysokorychlostní železniční trať vedoucí z Prahy do Drážďan vedla přes území krajského města Ústí nad Labem, a to konkrétně přes Ústí nad Labem - západní nádraží,

2) vysokorychlostní železniční trať vedoucí z Prahy do Drážďan měla vlakovou zastávku v lokalitě Ústí nad Labem - západní nádraží.

Domníváme se, že:

1) vlaková zastávka přispěje k rozvoji města Ústí nad Labem, zvýší kupní sílu a cenu nemovitostí,

2) je povinností Ústečanů podpořit touto peticí zástupce z Ústí nad Labem, kteří za naše požadavky bojují a reprezentují tak naše postoje,

3) je vhodné využít nádraží Ústí nad Labem - západ a přilehlé brownfieldy pro účely výstavby vlakové zástavky vysokorychlostní trati a dalších souvisejících staveb, jakými jsou například parkoviště pro cestující, naopak není vhodné pro tyto stavby využívat prostory ve volné krajině v okolí jezera Milada,

4) i přesto, že petice není nejefektivnějším způsobem prosazování občanských zájmů, chceme tímto vytvořit tlak na příslušný státní orgán, který se bude, byť jen částečně, na rozhodování o celém záměru podílet.

Bojujme za to, aby hlas Ústečanů byl slyšet a naše město neztratilo budoucnost.

Autor: Petr Vidlák | 441 podpisů

DODATEČNÉ POVOLENÍ AREÁLU HP-PELZER ŽATEC 14 podpisů

DODATEČNÉ POVOLENÍ AREÁLU HP-PELZER ŽATEC

e-petice.cz
„Dodatečné povolení areálu HP - Pelzer, Žatec“
Posuzované dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů.
Oznamovatel (investor) HP-Pelzer, s.r.o., Raisova 1187, 438 01 Žatec, IČ: 405 24 604.

Toto zdroj: maps.google.com

ŽÁDÁME UDRŽITELNÉ ZDRAVÉ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

VE ZVEŘEJNĚNÉ DOKUMENTACI JE POPSÁN NEUTĚŠENÝ STAV PROVOZŮ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VE MĚSTĚ ŽATEC DŮSLEDKEM ČINNOSTÍ FIRMY HP-Pelzer, s.r.o. SOUČASNÝ PROVOZ FIRMY HP-Pelzer, Žatec NEODPOVÍDÁ PLATNÝM ZÁKONŮM A MÁ ZÁVAŽNÉ NEGATIVNÍ DOPADY NA ZDRAVÍ OBYVATEL – ÚNIKY TOXICKÝCH RAKOVINOTVORNÝCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ A OBTĚŽUJÍCÍ NADMĚRNÁ HLUKOVÁ ZÁTĚŽ ÚZEMÍ.

Zlepšení životního prostředí může nastat až po provedení velkého množství a pro firmu HP-Pelzer, Žatec značně finančně náročných nápravných opatření. V ochraně životního prostředí platí tzv. PRINCIP PŘEDBĚŽNÉ OPATRNOSTI (§ 13 zákona o životním prostředí). Předběžná opatrnost spočívá ve vycházení z nejhorší možné varianty z těch, které mohou nastat. Na základě více než 20-ti leté zkušenosti s provozy firmy HP-Pelzer, Žatec máme právo se domnívat, že neprovede potřebná, pro firmu nákladná nápravná opatření v relativně krátkém časovém období tak, jak uvádí přepracovaná dokumentace pěti let. Obyvatelé budou i nadále vystaveni znečišťování ovzduší úniky toxických rakovinotvorných látek a obtěžováni nadměrným hlukem. Máme právo se domnívat, že státní správa nedokáže firmu HP-Pelzer, Žatec k provedení nápravných opatření donutit. Stavební úřad v Žatci nedokázal ani za několik let přinutit firmu HP-Pelzer, Žatec k výkonu rozhodnutí, kterými nařídil ukončit provozy v nezkolaudovaných objektech.

MY, NÍŽE PODEPSANÍ, ŽÁDÁME MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČR, ABY VYDALO NESOUHLASNÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO K DODATEČNÉMU POVOLENÍ NELEGÁLNÍCH PROVOZŮ FIRMY HP-Pelzer, s.r.o., RAISOVA 1187, 438 01 ŽATEC, IČ: 405 24 604. ŽÁDÁME O UPLATNĚNÍ PRINCIPU PŘEDBĚŽNÉ OPATRNOSTI.

DŮVODEM JE OBAVA Z TRVALÉHO POŠKOZENÍ KVALITY ŽIVOTA.

Připomínky spolku VPN 2016, z. s., Husitské nám. 3002, 438 01 Žatec, IČ: 052 31 795, zastupuje předsedkyně Ing. Ivana Vírová

Petice vložena: 01. 01. 2021 Obdrží: Ministerstvo životního prostředí ČR, Ústecký kraj, Senátor PČR MUDr. Ivo Trešl

Autor: Anna Buranová | 14 podpisů

Petice o posílení a rozšíření pokrytí telefonního a datového signálu v obcích okolo hory Říp 227 podpisů

Obce okolo hory Říp, včetně všech svých občanů, chatařů, chalupářů a návštěvníků, jsou velice znepokojeni současným stavem signálu GSM k běžnému volání a internetových dat, které mnohdy nelze ani použít.

V této oblasti se nachází cca 15 obcí s velice špatným a v místech i nulovým signálem od všech tří tuzemských mobilních operátorů. Operátoři si jsou nedostatku vědomi a po proměření signálu bylo konstatováno, že venkovní signál (mimo budovu) se "chytit" dá, avšak signály v budovách jsou téměř nulové. Bylo nám doporučeno telefonovat mimo budovu a nebo si přepnout telefony na 2G. Což je vzhledem k turistické oblasti nemožné, jelikož všichni návštěvníci by si po příjezdu museli přeinstalovat telefony. Zároveň je to vzhledem k rychle se rozvíjející technice velký krok zpět.

Mezery jsou viditelné i na mapách pokrytí jednotlivých operátorů. Jsou místa např. Straškov-Vodochody, konkrétně okolo hotelu Amálka s úplně nulovým signálem, dále jsou na tom pak velice špatně obce Černouček, Mnetěš, Ctiněves, ale třeba i Přestavlky a další.

Slabý, místy téměř žádný signál GSM, obtěžuje každodenní život, mimo jiné v těchto bodech:

1. Znemožnění běžných pracovních, soukromých, či volnočasových aktivit, které jsou závislé na signálu GSM.
2. Ohrožení bezpečnosti a běžného života nemožností přivolat si rychlou zdravotní péči, pomoc hasičů nebo policie.
3. Nemožnost splnit podmínky, státem požadované elektronické komunikace občanů, ale i podnikatelů (EET) se státními úřady.

Na jednotlivé žádosti občanů zatím ani jeden z operátorů nereagoval. Společnost O2 Czech republic a.s. například doporučila, že jedinou možností jak tuto situaci zlepšit je realizace nového vysílače. Vzhledem k tomu, že jsou mobilní služby v ČR jedny z nejdražších v Evropě, a každý z našich obyvatelů platí nemalé měsíční finanční částky všem třem operátorům, přijde nám takováto situace velice znepokojivá.

Obec okolo hory Říp v zastoupení svých občanů, proto požadují, aby došlo k realizaci nového vysílače, který by tento nepříjemný stav, co každodenně komplikuje, stěžuje a ohrožuje naše životy vyřešil.

Autor: Lucie Blažková | 227 podpisů

Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného 3 podpisy

Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného

Milý sousedé, úředníci, policisté,

soužití v bezprostřední blízkosti Jana Novotného, jsem nikdy, a to ani v posledních letech, nenabral/a dojem, že by pro mě osobně, či pro společnost, byl svým chováním, jakkoliv nebezpečný, natož tak, aby bylo nutné mu soudem nařídit ústavní léčbu, jakožto důsledek jeho přístupu vůči rodině Borowičkových.

Vzhledem k tomu, že k rozhodování svědků nebylo vyhověno ani jednomu z navrhovaných svědků, jsem nucen odvolacímu soudu představit argument, se kterým by se měl vypořádat.

Rád bych Vás požádal o pomoc, přestože jsem se několik let, bez vědomí většiny z Vás pokoušel, v rámci svých možností, o to, aby Česká republika zůstala nadále právním a demokratickým státem.

Bohužel, i nadále je jednání orgánů činných v trestním řízení, je poněkud laxní, proto musím volit toto řešení, přestože mě samotnému, připadá poněkud trapné.

Je patně nadbytečné vysvětlovat, proč musím tuto petici zakládat. S důvěrou v to, že Vy znáte mne, a  mou v to, že nejlepším svědkem je čas, věřím, že dříve než vysvětlení, přijde řešení.

Nicméně čas, je momentálně to, co tatínek nemá, a maminky zdraví celá věc rovněž nepřispívá. Pro úplnost bych rád uvedl, že od roku 2012, kdy jsem se stal nechtěně svědkem dotačních podvodů svého bratrance, s vazbou (osobní i finanční) na předsedkyni OS v Liberci, díky čemuž přišel náš stát o více jak 70 mil. Kč, jež budeme muset uhradit z našich daní.

Autor: Jan Novotný | 3 podpisy

Za vybudování nového skateparku v Žatci a zachování jeho umístění na místě stávajícího 78 podpisů

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme, aby:

ve městě Žatec, okres Louny, došlo k revitalizaci – vybudování nového skateparku jež by odpovídal současným trendům v oblasti těchto sportů. A tím bylo zachováno odpovídající zázemí pro tento sport, jež má právě i ve městě Žatec dlouholetou tradici a mohlo tak dojít k jeho udržení a rozvoji. V posledních letech dochází k budování novodobých moderních skateparků i v mnohem menších městech.

Současná podoba skateparku se od jeho vybudování v roce 1998 nikterak nezměnila a postupem času dochází k jeho chátrání a podmínky pro tento sport se stávají nevyhovující a možná až v některých případech nebezpečné právě pro začínající jezdce, jež by se tomuto sportu rádi také věnovali. S ohledem na několikaletou tradici tohoto sportu v našem regionu a možnosti jeho rozvoje, větší zapojení mládeže, žádáme o vybudování zcela nového skateparku, jež by poskytl odpovídající a bezpečné zázemí, které by podpořilo rozvoj místního sportu a kultury.

Dále žádáme o zachování lokalizace nového skateparku na místě toho stávajícího, s ohledem na tradici, vhodnost lokace s přihlédnutím právě k dostupnosti jak z celého města tak pro přijíždějící návštěvníky odjinud.

Prostřednictvím této petice usilujeme o zlepšení sportovního a kulturního zázemí ve městě Žatec. Věříme, že tyto požadavky budou důsledně projednávány a brány v potaz.

Občasné sdružení z.s.
Vrchlického 3096
Žatec 43801
IČO: 018 358 07

Autor: Adam Široký | 78 podpisů

Za návrat Prioru na náměstí Svobody 2 podpisy dosaženo

Za návrat Prioru na náměstí Svobody

Vážené občanky, vážení občané,

když byl v roce 2012 sbourán Prior na náměstí svobody a následně, o dva roky později, postavená soukromou firmou OC Galerie za 1,2 miliardy korun, netušili jsme, že po více než 29 letech od  vítězství Pravdy a Lásky nad Lží a Nenávistí nebude město moct svým občanům nabídnout žádnou možnost, kde vystát frontu na banány, nebo vlašský salát. Oceňujeme, že do OC Galerie moc nechodíte a raději nakupujete saláty u Vietnamců, ale nesouhlasíme s argumentací, kterou mnozí z vás zdůvodňujete zavržení obnovy Prioru v Teplicích

My Tepličané, si přejeme návrat Prioru na náměstí Svobody, protože

1) nežádáme hypermarkety, ale zařízení odpovídající svou kvalitou původnímu rozsahu,

2) vítáme výhodnou polohu areálu, a to jednak ve vazbě na samotné náměstí, tak v souvislosti s výbornou dopravní dostupností (dá se tam dojet autem),

3) prohlašujeme, že v nejhorším tam dojdeme i pěšky, proto nevadí, když se zároveň zbourá parkoviště OC Galerie (beztak je poloprázdné).

Vážené spoluobčanky, vážení spoluobčané, vážené ostatní pohlaví,

Jsme si vědomi, že mnozí se bráníte vykoupení pozemků od stávajícího majitele za přemrštěnou cenu, v tom se neshodneme. Touto peticí vás vyzýváme k započetí ... ehm, teď nevíme čeho přesně ..., k prověření realizovatelnosti tohoto našeho záměru.

Petiční výbor ve složení:

Ing. Jakub Prosťáček, bytem v Teplicích,

Adam Bůček, bytem taky v Teplicích.

Autor: Jakub Prosťáček | 2 podpisy

Za návrat plovárny do Zámecké zahrady 295 podpisů chybí 705

Za návrat plovárny do Zámecké zahrady

Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé,

když byla v roce 1996 uzavřena plovárna v Zámecké zahradě a následně, o tři roky později, prodána za 1,4 milionu korun do soukromých rukou, netušili jsme, že po více než dvaceti letech nato město nebude moct svým občanům nabídnout žádnou možnost letního osvěžení. Oceňujeme, že jste v nedávné době začali podnikat kroky k novému koupališti; nesouhlasíme ale s argumentací, kterou mnozí z vás zdůvodňujete zavržení obnovy plovárny v Zámecké zahradě.

My, Tepličané, si přejeme návrat plovárny do Zámecké zahrady, protože

1) nežádáme aquapark, ale zařízení odpovídající svou kapacitou původnímu rozsahu,
2) vítáme výhodnou polohu areálu, a to jednak ve vazbě na samotný park, tak v souvislosti s výbornou dopravní dostupností,
3) prohlašujeme, že rádi vyrazíme na plovárnu pěšky – není proto třeba velkého množství parkovacích míst.

Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé,

Jsme si vědomi, že mnozí se bráníte vykoupení pozemků od stávajícího majitele za přemrštěnou cenu, v tom se shodneme. Touto peticí vás vyzýváme k započetí jednání s majitelem, k prověření realizovatelnosti a snaze napříč politickým spektrem nalézt v této věci shodu.

Petiční výbor ve složení:

Robert Appel, bytem v Teplicích, Duchcovská 1505/3,
Ing. Jakub Mráček, bytem v Teplicích, Metelkovo nám. 1070/5,
Adam Souček, bytem v Teplicích, Petra Bezruče 2860.

Petiční výbor zastupuje Ing. Jakub Mráček, bytem v Teplicích, Metelkovo nám. 1070/5.

Autor: Jakub Mráček | 295 podpisů

Ústecký x celá ČR