Omezení tranzitní dopravy přes Klimkovice

Autor: Město Klimkovice | vloženo: 02.08.2014 | 672 podpisů
Sdílejte s přáteli

Petice občanů města Klimkovice

Jakou cenu má lidský život?

Při tragické nehodě dne 29. července v odpoledních hodinách kamion, který zjevně neměl v Klimkovicích co dělat a měl jet po dálnici, který zjevně jel větší rychlostí, než je zde povoleno a jehož řidič zjevně nevěnoval patřičnou pozornost řízení, doslova smetl osobní auto, které čekalo, až před ním stojící nákladní auto odbočí. Náraz byl tak silný, že přes osobní auto bylo nákladní odraženo do příkopu.  Vrtulník ani sanitní auta neměly koho odvést. Řidič 35 let a spolujezdec 41 let neměli sebemenší šanci, byli doslova rozdrceni ve změti plechů.

Kolik kamion ušetřil na mýtném? Dle aktuálního sazebníku přesně 44,44,- Kč. Pokud ovšem nebyl přetížen a nevyhýbal se přes Klimkovice silniční váze.

A tady stojíme před nepochopitelnou věcí.

Stát staví dálnice, které na Ostravsku sice nejsou nic moc, ale jsou určeny pro dálkový provoz. Stát staví silniční váhy, aby se cesty neničily přetíženými kamiony. Poté stát kvůli nepochopitelnému a nezdůvodnitelnému přístupu konkrétních úředníků a politiků, ovlivněných loby přepravců, umožňuje jejich objíždění. Těch ušetřených 44,- Kč za každý kamion stojí stát stovky miliónů za opravy ostatních silnic, nehledě na ostatní problémy.

Těch ušetřených 44Kč je zároveň tedy cena dvou lidských životů. Bylo jen otázkou času, kdy k něčemu takovému dojde a je jen otázkou času, kdy to příště bude někdo z nás.

V místě nehody bude ještě do konce roku vybudován přechod pro chodce. Viděli jste kamion, že by zastavil před přechodem a dal vám přednost? Ani náhodou, sotva stačíte uskočit. Jednou to třeba nestihnete. Při současném počtu projíždějících kamiónů přes Klimkovice je riziko pro chodce příliš vysoké.

Klimkovice mají naprosto ideální podmínky k vytěsnění těžké a dálkové dopravy mimo obec a přesto je tomu z nepochopitelných důvodů nadřízenými orgány a stanoviskem magistrátu města Ostrava bráněno od doby otevření dálnice v roce 2008.

Proto já, níže podepsaný občan města Klimkovic, vědom si svých ústavních práv, žádám touto peticí následující:

1. Eliminování těžké nákladní dopravy ve městě Klimkovice osazením značek zákaz vjezdu aut nad 12t  na cestu II/647 u obou dálničních sjezdů D1 a na ostatních příjezdových komunikacích.

2. Eliminování ostatní tranzitní dopravy zrušením zpoplatnění úseku dálnice D1 od sjezdu Bravantice až po bezplatný úsek v Ostravě

3. Prošetření nečinnosti odpovědných orgánů dlouhodobě blokující snahu Města Klimkovic o řešení neúnosné dopravní situace a vyvození odpovědnosti v případě prokázání viny nebo liknavosti.

V Klimkovicích dne 1.8. 2014

04.08.2014 08:19

Díky zatím za podpisy. Omlouváme se tímto za špatně uvedené datum nehody, která byla 29.7.2014.

08.08.2014 13:02

Dobrý den všem podporovateům petice. Děkuji Vám za jménem města Klimkovic za Vaši podporu.

Spolu se skoro 700 elektronickými podpisy se podařlo během tří dnů shromáždit více než 1 500 podpisů. Podpsisové archy byly předány Magistrátu města Ostravy, Krajskému úřadu a Ředitelství silnic a dálnic.

Ve středu se uskutečnilo v Klimkovicích jednáníé, na kterém zazněla našemu návrhu podpora snad ze všech stran, včetně kompetentního orgánu z Magistrátu města Ostravy.

Vymístění kamiónů teď závisí už jen na postoji obce Bravantice, přes kterou v případě zákazové značky v Klimkovicích projede o něco více kamiónů. Společně budeme doufat, že se na jednáních podaří dohodnout řešení, které pošle kamióny na dálnici, pro které byla z našich společných daní stavěna.

Bližší infromace o jednání jsou zde:

Ještě jednou děkuji za všechny podpisy!

Za petiční výbor Jakub Unucka, místostarosta

Komu bude petice předána: Magistrát Města Ostravy

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 70

02. 08. 2014 | Řidič Kamionu | Klimkovice
Chytnout za nos by se měl někdo, kdo tohle dokáže vymyslet. Asi se doma hodně nudíš že ? Stát staví dálnice, aby tam jezdily kamiony ? A osobáky co ? Kolik osobních aut nemá dálniční známku a jezdí přes města ? Já osobně kamion řídím a Klimkovice vždycky objíždím, ale asi začnu jezdit městem, aby jste mohli dále uskakovat na přechodech !!!
Tato nehoda nebyla příjemná pro nikoho, ani pro toho co jí zavinil, ale bohužel se to stává. Když osobní auto sestřelí motorkáře, protože se zapomněl někdo rozhlídnout, tak to je v pohodě, ale jenom proto že se tady někdo nudí a vymýšlí kraviny . . . .
Kam tohle asi povede ? dopravci budou muset zdražit, tím pádem si zase připlatíme my všichni a zase tu bude někdo kdo bude nadávat že platí za mléko 25 Kč
Kamioňáci to nemají jednoduché a nejezdí pro sebe, ale všechno co máte doma, všechno co potřebujete je dovezeno kamionem, takže jo super ještě jim to stěžujte !
+1 | -0
doporučit +

Podepsat tuto petici

Podpisy | 672 (+53 nepotvrzených)