Petice za úpravu rozpisu drah dle návrhu PK Znojmo

Autor: Monika Dufková | vloženo: 14.12.2022 | 264 podpisů
Sdílejte s přáteli

Vážení zastupitelé města Znojma,

jsme klubem, který vede ke sportu 264 plavců – dětí a mládeže do 18 let. Tréninky plavců probíhají ve školním bazénu na ZŠ v Příměticích (92 plavců) a zejména v městských lázních (172 plavců), ohledně kterých se na Vás obracíme.

Kapacita městských lázní je omezená a dráhy určené pro „závodní plavání“ se dělí mezi náš klub (PKZN) a klub TJ plavání Znojmo (TJZN). Od našeho vzniku v roce 2017 se potýkáme s nedostatkem přidělených drah v městském bazénu pro plavce našeho klubu v odpoledních hodinách. Letos konečně v rozpise platném od září do prosince 2022 byl počet drah našemu klubu navýšen, a mohli jsme tak zlepšit plavecké podmínky pro plavce našeho klubu a logicky jsme přesunuli plavce z Přímětic do Městských lázní a do kurzu pro začínající plavce v Příměticích přijali plavce nové.

Přes navýšení drah celé pololetí se potvrzuje skutečnost, že dráhy přidělené pro plavce našeho klubu jsou výrazně více zaplněné (efektivněji) než dráhy TJZN. TJZN tak má po celou dobu dostatečný prostor přibírat plavce nové, zatímco dráhy našeho klubu jsou naplněné na maximum.

Bohužel i přes poukázání na tuto skutečnost při jednání s vedením města Znojma a vysvětlení situace se vedení města Znojma rozhodlo od ledna snížit počet drah v odpoledních hodinách plavcům našeho klubu (jedná se o 172 plavců, kteří trénují minimálně 2 hodiny týdně v městských lázních) o 5 ve prospěch TJZN. TJZN udává počet plavců 100. Toto rozhodnutí negativně ovlivniví tréninky až 50 dětí našeho klubu a v žádném případě nepovede ke zlepšení podmínek ani jednoho plavce, a to jak v PK, tak v TJ.

Jsme přesvědčeni, že v dnešní době je potřeba maximálně sportování a zdravý pohyb dětí (kterým plavání bezesporu je) podpořit a ne naopak. Současné vedení radnice svým rozhodnutím, dle našeho názoru šla proti svému programovému prohlášení, kde proklamuje, že bude prioritně podporovat sportovní aktivity dětí a mládeže.

Jsme přesvědčeni, že zástupci města by měli maximálně podporovat každé dítě, které se chce věnovat zdravému pohybu. Rádi bychom z tohoto důvodu požádali o ponechání rozpisu minimálně dle rozpisu platného v září - prosinci 2022, lépe však ještě o navýšení rozpisu o 1 dráhu v pondělí v čase 16:00 – 17:00.

Toto Vaše rozhodnutí povede totiž k tomu, k čemu se vedení města Znojma zavázalo a mělo dělat i bez toho, a to podporování sportovních aktivit dětí a mládeže. Město Znojmo toto rozhodnutí nebude nic stát a neomezí ani jedno dítě (ani v TJZN) v jeho sportování, naopak umožní dětem trávit sportem více času, a také dojde k uvolnění kapacity pro plavce, které jsou zapsáni v pořadníku klubu. Toto považujeme za podporu!!!

Tímto podpisem, Vás, vážení zastupitelé, žádáme o schválení rozpisu drah dle návrhu PKZN.

S pozdravem

Ing. Monika Dufková

Předsedkyně

Plavecký klub Znojmo z.s.

Komu bude petice předána: Zastupitelstvo města Znojma

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 14

Zatím žádné komentáře.

Podepsat tuto petici