PETICE  NECHCEME V PARKU NA ULICI KROKOVA PLÁNOVANÝ OPLOCENÝ PSÍ VÝBĚH S AGILITY HŘIŠTĚM 1 signature

PETICE NECHCEME V PARKU NA ULICI KROKOVA PLÁNOVANÝ OPLOCENÝ PSÍ VÝBĚH S AGILITY HŘIŠTĚM

My, níže podepsaní občané Brna, prostřednictvím této petice žádáme Úřad městské části Brno-Židenice o výběr jiné lokality pro záměr vybudování navrhovaného agility hřiště.

Důrazně se ohrazujeme proti záměru vybudovat psí výběh s agility hřištěm v parku na ulici Krokova v Brně. Plánovaný výběh je nešťastně situován do míst v bezprostřední blízkosti rodinných domů, obdobné výběhy jsou obvykle budovány s ohledem na hluk, který přinášejí, do míst vzdálenějších bytovým a rodinným domům.

Záměr vybudovat psí výběh nebyl s vlastníky rodinných domů, nacházejících se v bezprostřední blízkosti jeho plánované polohy, komunikován, jejich drtivá většina o tomto záměru ani nevěděla. Je nepřijatelné, aby se psí výběh budoval pouhých několik metrů od souvislé řadové zástavby rodinných domů. Ve svém dopise zástupci Úřadu městské části Brno-Židenice uvádí, že byl záměr komunikován „neformálně bez písemného záznamu“. Nikdo z oslovených vlastníků nemovitostí bezprostředně sousedících s pozemkem, na kterém je psí výběh plánován, tedy obyvatelé bytových a rodinných domů na ulici Krokova, zástupci Úřadu městské části podle jejich slov osloven nebyl. V případě tak výrazného zásahu do lokality je nepřijatelné, aby tento zásah nebyl s obyvateli, jejichž rodinné domy se nachází v těsné blízkosti prostoru plánovaného výběhu, komunikován.

Vyzýváme Úřad městské části Brno-Židenice, aby svoje záměry přehodnotil a komunikoval je s těmi, kterých se týkají nejvíce, v tomto případě to nejsou majitelé psů z Židenic a okolí, kterým může psí výběh přinést atrakci, ale obyvatelé rodinných a bytových domů vzdálených pouhých několik metrů od plánovaného oplocení zamýšleného psího výběhu, jimž Váš povážlivě prosazovaný projekt může značně uškodit. Jedná se pro nás v okolí bydlící o jedinou plochu zeleně v okruhu cca 700m a tato plocha by měla být řešena co nejkomplexněji s ohledem na všechny potenciální uživatele a obyvatele z okolí (majitele psů, rodiny s dětmi, mládež,..). Ne jen s ohledem na jednu úzce specifikovanou skupinu uživatelů cvičící agility.

Adresát: Úřad městské části Brno-Židenice, Gajdošova 4392/7, 615 00 Brno-Židenice

Datum zveřejnění petice: 26.7. 2016

Petiční výbor:

Mgr. Alice Kopečná, Krokova 619/58, 615 00 Brno-Židenice-Zábrdovice

Příloha: územní souhlas

Petiční arch k petici:

Zmocněnec petičního výboru (Kontaktní adresa pro zasílání petic a informace):

Mgr. Alice Kopečná, Krokova 619/58, 615 00 Brno-Židenice-Zábrdovice, email: Alicekopecna@seznam.cz

Author: Alice Kopečná | 1 signature

Select your region