Zamčená spodní zahrada zámku Hluboká nad Vltavou 820 podpisů chybí 9180

Zamčená spodní zahrada zámku Hluboká nad Vltavou

Vážený pane ministře,

obracíme se na Vás nejen jménem nás, občanů Hluboké nad Vltavou, ale i tisíců turistů (280 000 ročně), kteří zámek a město Hluboká nad Vltavou každoročně navštěvují. Po celý náš život,

a to mohou potvrdit i ti nejstarší pamětníci, byla spodní zahrada zámku Hluboká nad Vltavou otevřena veřejnosti 24 hodin denně, stejně jako ostatní park. Večerní procházky touto zahradou a výhled na zámek i na krajinu vltavské kotliny pod ním mají neopakovatelnou atmosféru.

Také z důvodů této výjimečnosti se na počátku devadesátých let hlubočtí občané a podnikatelé složili na – tehdy ještě neobvyklou – investici nočního osvětlení zámku. Tímto nočním osvětlením se večerní/noční návštěva spodní zahrady posunula o další romantickou úroveň výše.

Vážený pane ministře, prosíme,  zasaďte se o to, aby nečekané a s hlubockou veřejností neprojednané každodenní uzavírání spodní zahrady a vyhánění návštěvníků z těchto míst bylo zastaveno a zahrada byla, tak jako po celý náš život, otevřena veřejnosti.

Přání hlubockých občanů stvrzujeme níže svými podpisy, s připomínkou skutečnosti, že také návštěvníci našeho zámku odjinud (ze všech končin republiky i světa), kteří u nás stráví byť jediný den a noc, by se pod petici také rádi podepsali, ale asi se o ní bohužel nedozvědí.

Vážený pane ministře, přijeďte se k nám na Hlubokou podívat, ať můžete porovnat, jak je hlubocký zámek krásný  ve dne – i v noci.

Děkujeme!

Petice dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod

a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

město Hluboká nad Vltavou, dne 25. ledna 2019

Autor: David Šťastný | 820 podpisů

PETICE za úpravu záměru pískovny Dráchov 10 podpisů

PETICE za úpravu záměru pískovny Dráchov

My níže podepsaní protestujeme proti návrhu záměru pískovny Dráchov ve formě, jak byl předložen k řízení podle zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí. Viz https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_OV2065

Záměr zřízení pískovny v oblasti U Sloupu (ohraničené silnicemi Soběslav-Veselí na Lužnicí, silnicí k Dráchovu a řekou Lužnicí) předpokládá umístění technologického zázemí pískovny v severní části celého území v přímém sousedství s bytovou a rekreační zástavbou v lokalitě u Sloupu s negativními dopady do blízké obce Dráchov. Zároveň předpokládá zbudování výjezdu z prostoru pískovny na cestu II/159 vedoucí od křižovatky u Sloupu k obci Dráchov s frekvencí provozu okolo 100 kamiónů denně.

Důrazně protestujeme proti navržené variantě. Požadujeme přemístění úpravny štěrkopísku k jižnímu okraji stávajícího lesa, kde by došlo k výraznému omezení negativních dopadů těžby na obec Dráchov pouze na dobu těžby v severní části ložiska.

Zároveň požadujeme zřízení přímého výjezdu z prostoru pískovny na silnici I/3 (budoucí II/603) v oblasti křižovatky I/3 s I/23 nebo kdekoliv jižněji, např. při severním okraji Veselí nad Lužnicí v průmyslové oblasti. Vzhledem k převážnému směru doprav z prostor pískovny k dálnici D3 by šlo z hlediska dopravy o nepochybně bezpečnější řešení, neboť dochází k menšímu počtu křížení se stávajícími směry dopravy v lokalitě.

Apelujeme na zástupce obce, aby nepřipustili takovou změnu územního plánu, která by umožnila změnu užití lesních pozemků (minimálně v rozsahu parcel 431/1 a 418/6 v k.ú. Řípec) v severní části lokality. Požadujeme zachování co největšího pásu lesa podél silnice k Dráchovu, který zajistí ochranu blízkých obydlí a oblíbené restaurace s venkovním posezením proti přeletu prašnosti z prostor pískovny. Zároveň požadujeme zachování stromořadí okolo cesty k Dráchovu jako významného krajinotvorného prvku.

autoři petice / petiční výbor: Ivana Bártová, Ing. Hana Konečná, Mgr. Ing. Petr Mikeš, Mgr. Pavel Vlček

Petici je možno podpořit podpisem na petiční arch v restauraci Country Saloon u Sloupu nebo v Dráchovské hospodě. Případně je možno podpořit petici alespoň elektronicky zde.

Písemnou formu petice již podpořilo cca 100 obyvatel bezprostředního okolí.

Autor: Petr Mikeš | 10 podpisů

Poslanče, své ANO řekni Ústavě! - Jihočeský kraj 40 podpisů

Poslanče, své ANO řekni Ústavě! - Jihočeský kraj

Vážená paní poslankyně, vážený pane poslanče,

vyzýváme Vás k odpovědnému plnění poslaneckého slibu, který jste složil/a na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Připomeňme si tento zásadní text: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“ To je slib, který jste složil/a. Vyplývá z něj, že jediný, komu jste povinován/a svědomitě vykonávat mandát poslance, jsou občané České republiky. Chcete-li, ve Vašem případě Vaši spoluobčané a sousedé z Jihočeského kraje, kteří Vás přímo zvolili.

Otevřeným dopisem Vám sdělujeme, že podle našeho názoru zatím nevykonáváte svůj poslanecký mandát dle svého slibu, ve prospěch opravdu všech občanů České republiky. Domníváme se, že pokud byste opravdu jednal/a pouze dle svého vědomí a svědomí, s péčí o naši Ústavu a právní řád, konal/a byste v následujících příkladech jinak:

Nepodpořil/a byste extrémistu Tomia Okamuru do funkce místopředsedy sněmovny a po jeho výrocích o koncentračním táboře v Letech byste neumožnil/a jeho setrvání ve funkci. Stejně tak u poslance a předsedy výboru pro NBÚ Miloslava Roznera.

Nepodpořil/a byste svého stranického předsedu, toho času premiéra ČR v demisi, v jeho nečestném jednání vůči řediteli GIBS Michalu Murínovi, kterého se dopouští, a od Vás jsme nezaznamenali žádné vymezení proti jeho jednání. Připomínáme, že se před volbami Andrej Babiš slibem voličům zavázal k ochraně nezávislosti policie a justice.

Snažil/a byste se zamezit tomu, aby se byť na jediný den stal pomocí hlasů hnutí ANO předsedou komise pro kontrolu GIBS komunista Zdeněk Ondráček, bývalý příslušník pohotovostního pluku SNB a nynější popírač nezákonné agrese Ruska na Ukrajině. Obdobně byste odmítal, aby ve vládě, jež dnes funguje v demisi, byl na postu ministra vnitra další bývalý příslušník pohotovostního pluku SNB Lubomír Metnar.

Chránil/a byste veřejnoprávní média a svobodu slova. Jako poslanec/poslankyně byste se ohradil/a proti slovům prezidenta Miloše Zemana vyřčeným na adresu České televize a nezávislých médií při jeho inauguraci a ujistil/a byste veřejnost, že žádný útok na média veřejné služby nepřipustíte.

Považujeme za nutné Vás upozornit, že kvůli Vaší činnosti v poslanecké sněmovně a v hnutí ANO, nesete plnou zodpovědnost za politické kroky vlády v demisi a vedení hnutí. Že také v našich očích schvalujete činy Andreje Babiše a jeho výroky např. o tom, že jedině on je, dle svých vlastních slov, „až do smrti“ kandidátem na post premiéra, že novináři kladoucí nepříjemné otázky jsou zkorumpovaná pakáž a jiné. Domníváme se, že toto by se v žádné opravdu demokratické straně nemohlo odehrát bez hlasité odezvy v členské základně. Hnutí ANO je nejsilnější parlamentní stranou a disponuje nejvíce poslanci. Tito poslanci se však nemohou schovávat za své vedení. To Vy máte vše v rukou a bez Vaší podpory by se dosavadní kroky Andreje Babiše nemohly odehrát.

Proto Vás žádáme o odpověď na otázku, zda veškeré Vaše dosavadní konání ve funkci poslance tedy bylo v souladu s Vaším vědomím a svědomím? Můžete nás dále ubezpečit, že hnutí ANO je demokratické a tudíž jste se všemi kroky jeho představitelů ve shodě, protože nám není známo, že byste se k jejich jednání jakkoliv vymezil/a?

Jsme připraveni Vás podpořit při zodpovědném plnění mandátu poslance. Nejsme ale ochotni tolerovat porušování složeného poslaneckého slibu a demokratického řádu definovaného Ústavou a zákony naší země.

Vyzýváme Vás k přijetí plné zodpovědnosti za Vaše konání v poslanecké sněmovně!

Autor: Tomáš Trantina | 40 podpisů

Jihočeský x celá ČR