Legalizace Mariuhany 13 podpisů chybí 29987

Legalizace Mariuhany

Zkusme si prosadit svoje ne? O kolik starostí by jsme přišli, kdyby byla Mariuhana legální i v našem státě. Tak jako v Amsterdamu, a podobných státech. Martiuhanu kouří zhruba  39% dnešní generace, což by znamenalo míň nelegálních činností,  lidé by utráceli za MARIUHANU v obchodě, ( coffeshop) a pod. Polovina lidí, ani pěstovat mariuhanu nechce, proto kupují tyto rostlinky od tkz. dealeru, jsou to částky které se pohybují od 200 kč až po desítky tísíc korun. Průměrný člověk, který požívá mariuhanu pro zlepšení a zpestření dne, vykouří gram až tři denně. To je nějakých 800 kč, takových lidí jsou stovky, tak jako kuřáku.  Mariuhana léčí, a mnohým lidem pomáhá ve stabilitě života. Mariuhana není těžká droga, je skoro tak nebezpečná jako alkohol, a také je legální. Je to přírodní látka, žádné chemikálie. Nechceme aby začli kouřit ganju všichni., ale proč omezovat ty co jí kouří?  Po pití alkoholu, jsou lidé většinou agresivní, nekomukativní a většinou si nepamatují co dělají, u mariuhany to tak není,. Ba naopak, citíme lásku, zpestří se nám chutě, pamatujeme si všechno, a navíc, se pořád smějem kdy někomu smích ublížil? Ne jen to, Maruška, má spoustů poziziva. Spojuje lidi, kde je mariuhana tam je láska, a kde je láska tam je život.  Dopřejte i nám, trošku více volností.

Autor: Kristyna Tatarkova Tatarkova | 13 podpisů

Zákaz používání ohňostrojů v Kunčicích pod Ondřejníkem 60 podpisů chybí 940

Zákaz používání ohňostrojů v Kunčicích pod Ondřejníkem

P E T I C E

Zastupitelstvu obce Kunčice pod Ondřejníkem (dále i Kunčice p.O.)
Občané ČR – obyvatelé, chataři a rekreanti obce Kunčice p.O.
Zastupitelstvu obce Kunčice p.O.
Kunčice pod Ondřejníkem 569, PSČ 739 13

V Kunčicích pod Ondřejníkem 15.8.2017

Petice dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním.

Věc: Zákaz používání ohňostrojů

My, níže podepsaní občané žádáme prostřednictvím této petice zastupitelstvo obce Kunčice pod Ondřejníkem, aby přistoupili pomocí obecně závazné vyhlášky k regulaci/zákazu užívání zábavní pyrotechniky, a sice v  bodech:
užívání a provozování zábavní pyrotechniky
provádění pyrotechnických efektů
odpalování ohňostrojů,

K úplnému zákazu používání zábavní pyrotechniky by se mělo přistoupit - bez jakékoliv možnosti výjimek, snad kromě silvestrovských oslav - především v té části obce, která se nachází na chráněném území CHKO Beskydy.
    Odůvodnění: zóna 3 CHKO Beskydy je v poslední době silně zasažena hlukem z pravidelně konaných ohňostrojů a petard. Nachází se navíc v bezprostřední blízkosti zóny 2 (území „pod Stolovou“) – tj. oblasti, které náleží poměrně vysoký stupeň ochrany.
Celé toto území CHKO, jak zóna 3, tak zóna 2, je zároveň součástí soustavy Natura 2000, přičemž není jen domovem divokých zvířat, ale také zvláštním zákonem chráněných druhů ptactva – jedná se o území, které bylo vyhlášeno za ptačí rezervaci.
Ze všech těchto důvodů je zřejmé, že se jedná o přírodní lokalitu zcela nevhodnou pro realizaci jakéhokoliv druhu tohoto typu turistické/rekreační zábavy.
  Dovolujeme si vás také upozornit, že nejen v některých takto přísně zákonem chráněných míst (KRNAP), ale např. i na území hl. m. Prahy bylo již odpalování ohňostrojů zakázáno. Na území hl. m. Prahy se k tomuto zákazu přistoupilo právě z důvodu ochrany ptactva (riziko úhynu a narušení hnízdění vodního ptactva  - Reflex, 15.8.2016). Zákaz byl původně omezen na oblasti v bezprostřední blízkosti řeky, od dubna letošního roku byl však významným způsobem rozšířen i na další oblasti (iDnes, 23.2.2017).
Co se týče omezení tohoto typu agresivní zábavy, která škodí nejen zvířatům, ale také lidem, lze se inspirovat přístupem i některých dalších, menších obcí.
Zastupitelstvo obce Hodonín vyřešilo např. problematiku ohňostrojů zákazem formulovaným v obecně závazné vyhlášce (č.5/2015). Čl. 2 této vyhlášky definuje užívání pyrotechniky jako:
„činnost, která by mohla narušit veřejný pořádek v obci nebo být v rozporu s dobrými mravy, ochranou bezpečnosti, zdraví a majetku.“ (www.hodonin.eu).
Domníváme se, že pozitivních příkladů pro inspiraci k řešení této obtěžující, nevhodné formy zábavy, která výrazným způsobem zatěžuje život místních obyvatel a ohrožuje život fauny v přísně chráněné oblasti CHKO, lze v dnešní době nalézt mnoho.
Děkujeme,
Za petiční výbor: Petr Míček, Marek Šašma, Petr Tichý
Za petiční výbor je oprávněn jednat:
Petr Míček, Verdunská 21, 720 00, Ostrava 1;( Kunčice p. O., č. p. 0276)
Marek Šašma, Kunčice p. O., č. p. 205

Podpisový arch k petici
Věc: Zákaz používání ohňostrojů
Za petiční výbor: Petr Míček, bytem Ostrava 1, Verdunská 21 a Marek Šašma, bytem Kunčice p.O., č.p. 205, jako osoby oprávněné jednat za petiční výbor ve styku s příslušnými orgány.

Autor: Marek Šašma | 60 podpisů

STOP OBALOVNĚ 978 podpisů chybí 9022

STOP OBALOVNĚ

P e t i c e
proti výstavbě obalovny živičných směsí, recyklátoru živičných povrchů, recyklační linky stavebních hmot, betonárny a kotlu pro ohřev záměsové vody do betonu.
Dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice žádáme o revizi a znovu otevření veřejného jednání a zároveň prozkoumání udělených povolení ke stavbě recyklační linky a betonárky. Záleží nám, aby byl zachován současný stav přírodního životního prostoru. Stavbou v  k.ú. Chlebovice parc.číslo 783/1 příp. dalších pozemků dojde v okolí k zvýšení hlučnosti, prašnosti, zápachu,  tímto bude výrazně ovlivněna možnost migrace zvěře pro kterou je v blízkosti vybudován koridor, chovný potok Košice bude kontaminován povrchovými vodami které jsou z uvedené plochy drenážemi  odváděny do jeho toku. Dále se neúměrně navýší  nákladní doprava v blízkém okolí.  Pro tuto oblast je typické západní proudění, které bude právě na Zelinkovice, Lysůvky, ale i Chlebovice směřovat veškeré negativní vlivy z provozu zařízení.

Do současné doby nebylo vyřešeno ani odhlučnění rychlostí komunikace R48 v Zelinkovicích a Lysůvkách a opět se má stavět další průmyslový blok, který tuto životní situaci občanů ještě zhorší.

Pro takový typ stavby jsou určitě jiná vhodnější místa, dál od lidských obydlí, která nebudou nikoho obtěžovat.

Osadní výbor Zelinkovice - Lysůvky

Autor: Petr Pokluda | 978 podpisů