Krasobruslení v Šumperku Chceme

Krasobruslení v Šumperku Chceme

Autor: Helena Šimková | vloženo: 14.05.2019 | 128 podpisů
Sdílejte s přáteli

Na podzim roku 2015 jsem přišla na šumperský zimní stadion s myšlenkou založení krasobruslařského oddílu. Oslovila jsem tehdejší vedení Hokejového Klubu Mladí Draci, které souhlasilo a dohoda zněla tak, že se navzájem podpoříme. Ano, tak by to mohlo nejspíš dobře fungovat, ale... ochota z mojí strany se podílet na trénování i jiných oddílů HKMD a bruslení pro školky, byla odměněna pouze tím, že se krasobruslařky 3 roky přezouvaly v zimě na strídačce, přístup měly jen na 1/3 plochy mezi hokejisty, po dvou letech jsme dostali konečně 1 hodinu ledu v 6 ráno... všechno jsme překonali a podařilo se nám vytvořit tým více než 20 holčiček, které se nedaly (ani jejich rodiče) odradit a i v těchto podmínkách se jim podařilo účastnit se soutěží a udělat velké pokroky. Tuto sezonu jsme konečně dostali 4 hodiny ledu a dětí bylo opravdu hodně, podařilo se i zapojit další trenérky a asistentky, zorganizovat soustředění a celorepublikový závod. Bohužel na všechny naše návrhy činnosti buď vedení HKMD nereaguje vůbec, nebo reaguje pouze Ne, Nebude, Nemůžete, Nechceme... ale my chceme, chceme, aby děti měly možnost sportovat a měly k tomu důstojné podmínky. Ale nastaly další problémy. Byť HKMD dostává dotace od města, kraje i MŠMT, vybralo příspěvky od sportujících dětí, podpořili nás i sponzoři z řad místních firem, všechny tyto peníze šly prý pouze na ledovou plochu, veškerou činnost provozovali na své náklady trenérky a rodiče dětí, včetně paní trenérky, která na své vlastní náklady jezdila z Olomouce a rodičů, kteří za své vlastní peníze kupovali odměny dětem do soutěže... Jak byly vynaloženy prostředky, které klub získal, se bohužel nedovíme, protože HKMD své členy o svém hospodaření neinformuje, dokonce porušuje i zákon o veřejných rejstřících a své hospodaření tam nezveřejňuje. Čtvrtým rokem nám došla trpělivost a rozhodli jsme se, že za těchto podmínek s HKMD spolupracovat nebudeme. Požádali jsme tedy TJ Šumperk, kteří nás mezi sebe rádi připojí, ovšem nemají led, tedy jediné, co potřebujeme, je získat od města příslib ledové plochy a dotace na ni. A co jsme se dozvěděli od vedení města? Že si máme požádat ŠSA, jestli bude mít ledy a že finančně je vše vyčerpáno a město nás nepodpoří a možná až od roku 2020... a že je taky dost možné, že vlastně nebudeme mít kde trénovat... Firma Šumperské sportovní areály je dceřinnou společností Podniků města Šumperka, kde je shodou náhod předsedou správní rady p. Cekr, který je také předsedou Mladých Draků a z nějakého důvodu zasedá i v komisi, která měla schválit podporu krasobruslení městem Šumperk. Takže přeloženo do srozumitelného jazyka - majetek města Šumperka využívá určitá skupina, která si sama schválí dotace na svůj provoz a ostatním zabrání v jakékoliv činnosti. Takto se v Šumperku nakládá s majetkem města a penězi z veřejných zdrojů. Jinde to jde normálně, na sportovišti spolupracuje více subjektů a město sportování mládeže podpoří, jen v Šumperku jsou si asi někteří rovnější.

Naším požadavkem je získat přístup na led 4 hodiny týdně a dostat dotaci na ledovou plochu, jako dostává mládežnický (i mužský) hokej

Proto Vás tímto jako občany města Šumperka nebo jiné příznivce sportu či krasobruslení prosím o podpis této petice.

MY NÍŽE PODEPSANÍ ŽÁDÁME VEDENÍ MĚSTA ŠUMPERKA O PODPORU ODDÍLU KRASOBRUSLENÍ, CHCEME, ABY BYL TENTO SPORT PROVOZOVÁN NA ŠUMPERSKÉM ZIMNÍM STADIONU A ABY MĚSTO PODPOŘILO SPORT MLÁDEŽE DOTACÍ NA LEDOVOU PLOCHU.

Komu bude petice předána: starosta města Šumperka

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 128 (+14 nepotvrzených)

Podpisový arch v PDF
  • Monika Tanečková Tanečková | Prostějov