Zákaz kouření na veřejných místech

Zákaz kouření na veřejných místech

Autor: Michaela Janstová | vloženo: 01.11.2013 | 279 podpisů
Sdílejte s přáteli

Pasivní kouření způsobuje úplně stejné problémy jako přímé kouření včetně rakoviny plic, kardiovaskulárních chorob a respiračních nemocí stejně jako chronickou obstruktivní plicní nemoc, bronchitidu a astma. Odhadem 25% úmrtí na rakovinu a 15% veškerých úmrtí v EU má souvislost s kouřením.

V České republice platí zákaz kouření na veřejných místech, jako jsou veškeré instituce či nemocnice.

Pojďme rozšířit tento zákaz na všechna veřejná místa, restaurace, bary, kluby, atd.

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 38

13. 09. 2014 | Dominika Dufková | Brno
Jsem nekuřák, ale myslím, že je to hloupost.
Za prvé: Kromě mě mám v rodině samé kuřáky a vím, že pro některé je kouření poslední světýlko, které v životě mají. Taková chvilka pro ně samotné. Proč by si nemohli na obědě zapálit, když už jsou restaurace rozdělené na kuřáckou a nekuřáckou část?
Za druhé: Zákaz by se vztáhl i na čajovny a i když vodní dýmky nekouřím pravidelně, ráda si jednou za čas dám.
Za třetí: Jsme poslední země v Evropě, která to má ještě dovolené. Hodně lidí oroduje za legalizaci marihuany, ale tohle by je naprosto dokonale vyřadilo ze hry.
Takže já jsem PROTI, ačkoli jsem nekuřák. Pokud nekuřákům vadí kouření na veřejných místech až tak, že nemohou být na jednom místě s kuřáky, upozorňuji, že nekuřáckých restaurací je u nás také dost...
24. 08. 2014 | Zdenka Růžičková | Klučov
Jsem kuřák-ale chápající
24. 08. 2014 | Milena Špačková | Brno