Petice za dodržování práva a respektování výsledků inspekčního šetření v ZŠ Boskovice
3 podpisy

Autor: Vladimír Kamba | vloženo: 12.02.2019 | 3 podpisy
Sdílejte s přáteli

ZŠ Boskovice přidala loni do školního řádu zákaz používání mobilních telefonů a dalších elektronických zařízení v době od vstupu do školy do konce vyučování.

Na základě šetření české školní inspekce byl tento bod ve školním řádu ZŠ Boskovice shledán být nepřiměřeným (v oficiálním prohlášení ČŠI níže dokonce jako protiprávní), a škola a zřizovatel byli požádání o sjednání nápravy. Školská rada následně jednohlasně znovu schválila stávající řád se zákazem s odůvodněním, že si stěžoval pouze jeden rodič, a že pedagogové podepsali petici za zachování zákazu.

Bez ohledu na to, co si myslíte o používání mobilů dětmi o přestávkách, nevadí Vám, že vedení školy ignoruje právo a výsledky inspekčního šetření? To si musí stěžovat nadpoloviční většina rodičů, aby bylo řešeno porušování právních předpisů školou a respektování inspekčních zpráv?

Teď jsou to mobily, jejichž zákaz Vám třeba nevadí. Příště to může být něco, co bude vadit i Vám, a domoci se práva bude nesnadné. Jedná se o precedentní případ. Ze ZŠ Boskovice vzniká jakýsi stát ve státě, kde si vedení a školská rada nastavují svoje vlastní pravidla bez ohledu na zákony této země, a jejich výklad kontrolních orgánů.

Otázka této petice tedy zní:

Vadí Vám, že ZŠ Boskovice zákazem používání mobilních telefonů o přestávkách ignoruje inspekční šetření, které takové opatření považuje za nepřiměřené (potažmo jako protiprávní)?

Petici podepište prosím pouze pokud jste rodičem dítěte, které navštěvuje nebo bude navštěvovat ZŠ Boskovice.

Stanovisko ČŠI k zákazu používání mobilních telefonů zde: http://www.skav.cz/wp-content/uploads/2019/01/Stanovisko-ČŠI-k-regulaci-mobilních-telefonů-ve-školách-16.1.2019-RP.pdf

K dalším sdružování a diskuzi zakládám skupinu svobodomyslných rodičů a žáků ZŠ Boskovice kde budete vítáni:  https://www.facebook.com/groups/svobodomyslnizsboskovice

Komu bude petice předána: Česká školní inspekce, Město Boskovice, ZŠ Boskovice

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 6

15. 09. 2019 | How To Manifest Anything You Want in 24 Hours How To Manifest Anything You Want in 24 Hours | pakistan
Great post i must say and thanks for the information. Education is definitely a sticky subject. However, is still among the leading topics of our time. I appreciate your post and look forward to more. How To Manifest Anything You Want in 24 Hours
doporučit +
15. 09. 2019 | Achieve Goals With the Law of Attraction Achieve Goals With the Law of Attraction | hyderabad
this is really nice to read..informative post is very good to read..thanks a lot! Achieve Goals With the Law of Attraction
doporučit +
15. 09. 2019 | What is The Law Of Attraction? What is The Law Of Attraction? | pakistan
Super site! I am Loving it!! Will return once more, Im taking your food likewise, Thanks. What is The Law Of Attraction?
18. 02. 2019 | Vladimír Kamba | Lipůvka
@Pavel Laskavec - Naopak.
14. 02. 2019 | Pavel Laskavec |
Fakt chceš záměrně gumovat zbytky inteligence vlastních dětí? Prokázáno.
+0 | -1
13. 02. 2019 | peter pen | meerut
Here i am shearing with a very funny game interesting video game i like play the roblox robux generator get the full fun so don,t wast the time use the website and shearing.

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu

Podepsat petici

Podpisy | 3