Petice za povinné nošení přileb pro děti na sjezdovkách

Petice za povinné nošení přileb pro děti na sjezdovkách

Autor: Martin Jonáš | vloženo: 03.02.2014 | 6 podpisů
Sdílejte s přáteli

Zima u nás pořádně nezačala, ale už jsme zaznamenali několik úrazů na lyžařských sjezdovkách. Tak například na Silvestra na Špičáku vylétl v plné rychlosti lyžař ze sjezdovky a narazil do stromu.

Celým světem také otřásla nedávná nehoda Michaela Schumachera… Na českých sjezdovkách se každým rokem zraní víc lyžařů. Lyžuje se stále rychleji, ale také bezohledněji. Za předminulou sezónu došlo u nás k více než sedmi tisícům úrazů, z toho více než tisíckrát byla poraněna hlava. Můžeme si sice dávat pozor, ale podle statistik nejvážnější úrazy vznikají cizím zaviněním. Je proto nutné se chránit, a snad nejdůležitější je ochrana hlavy.

Navrhujeme proto, aby byla – alespoň pro děti – zavedena povinnost nosit na lyžařských svazích přilbu. Ta může v mnoha případech zabránit vážným úrazům či dokonce smrti. Věříme, že se naším podnětem budou zabývat odpovědné instituce a tato povinnost bude co nejdříve uzákoněna.

obrázek: medias.lequipe.fr

Komu bude petice předána: Parlamentu České republiky

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 3

04. 02. 2014 | Martin Jonáš | Praha
Dobrý den pane Konyariku, díky za Váš názor. Pokud má stát hlídat bezpečí lidí a pokud státu jde o zdravou populaci, která tvoří hodnoty, tak je cena každého člověka obrovská. A pokud rodiče nemají dost zodpovědnosti a nereagují na vývoj (rychlost, množství osob na sjezdovce), tak je tady proto stát, aby svoje občany chránil. Osvěta v médiích, jak je denně vidět, nestačí... A mimochodem - kdo víc tahá z lidí peníze? Tabákové firmy? Pivovary? Stát? Jen tak pro zajímavost... Ať si každý dělá co chce. Já už nechci vidět, doživotní následky dětí s úrazem, kterému mohli rodiče předejít...
04. 02. 2014 | Radek Konyarik | Javorník
Samozřejmě s helmou na sjezdovkách doporučuji ale v žádném případě nejsem pro, aby vznikl další nesmyslný zákon. Máme televize, rozhlasy, uvádějte tam v nějakém pořadu třeba přes celou zimu, co je vhodné na sjezdovky, co je nebezpěčné a tak, doplněno čísly ze statistik, na to rodiče slšet budou, ale proč hned zákony. Lidé nemají přehled jako vy, přibližte jim problém. Nashledanou
04. 02. 2014 | Radek Konyarik | Javorník
Myslím si že to jen další tahání peněz z lidí. Tohle je povinost rodičů zvážit riziko a ne s obuškem mávat dítěti nad hlavou, kde má helmu, ať jinak vypadne. A to s tím snížením nákladů pojišťoven, s takovým názorem se rozběhněte hned proti nejbližší zdi, co je vám nablízku a napalte to do ní. Český národ přece neplatí miliardy na ročně na to aby se všichni pantáti na ouřadech nažrali a ještě jim zbylo na jachting někde v karibiku, co to vůbec melete?

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu

Podpisy | 6

• Dalibor Hanus | Ostrava-Poruba