Petice za urychlení předepisování lékařského konopí

Petice za urychlení předepisování lékařského konopí

Autor: Adam Zoubek | vloženo: 14.02.2014 | 6 podpisů
Sdílejte s přáteli

Přestože již skoro rok platí zákon, díky kterému je konopí na léčebné účely legální, stále se nesetkáme s možností jeho předepsání.Problém je v neschopnosti Státního ústavu pro kontrolu léčiv zprovoznit používání elektronického receptu a registru takovýchto receptů. Přestože se zástupce SÚKLu snaží svést vinu na ostatní složky, tj. lékaře, jsou jejich argumenty slabé a neodpovídající tomu, co se ozývá jak od lékařů, tak od České lékárnické komory.

Požadujeme okamžité řešení aktuálního problému ze strany nového ministra zdravotnictví, který by z titulu své funkce měl zasáhnout do vzniklé situace a jasným způsobem ji vyřešit ve prospěch platných zákonů. Lidé trpící roztroušenou sklerózou a spojenými křečemi, bolestmi způsobenými rakovinou, či nechutenstvím, na které by mělo být lékařské konopí předepisováno, si nezaslouží mít znemožněno ulehčení svých problémů pouze díky neschopnosti státních orgánů.

Obzvláště, pokud jak opět upozorňujeme, již takřka rok platný zákon tento způsob užití konopí dovoluje a dovozci zahraničního lékařského konopí evidují o tuto nemalý léčbu zájem.

Komu bude petice předána: Ministr zdravotnictví

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 1

05. 11. 2014 | Libor David | Opava
Kde bere stát tu neskonalou drzost bránit prokazatelně účinné léčbě nemocí konopím???
+0 | -0
doporučit +

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu