Petice za zachování pracovního, sportovního, rehabilitačního a rekreačního využití koní
193 podpisů chybí 9807

Autor: Iva Rosická Rosická | vloženo: 17.09.2020 | 193 podpisů
Sdílejte s přáteli

Kůň s námi žije domestikován více než 6000 let. Od té doby byl využit téměř ve všech oblastech lidské činnosti, kde bylo potřeba jeho pomoci. S rozvojem techniky a s výměnou společenských řádů ve 20. století klesly počty koní ve světě o mnoho miliónů. Představa některých lidí, že zbavení koní pracovních povinností a jejich vypuštění na pastviny jim zachrání život, je zcela zcestná. Stávající covidová situace přispěla k tomu, že koně jsou a budou jako první zasaženi ekonomickými a hospodářskými problémy. Kůň, stejně jako člověk, potřebuje životní náplň a pravidelný životní rytmus. Pro vzájemnou spolupráci je potřeba vhodný chov, odchov a výcvik koně a jeho pravidelné trénování, využívání v práci, ve sportu, ve zdravotnictví, k rekreaci a dalším vhodným účelům. Bez toho by kůň mohl být chován jen jako rarita v oborách a zoologických zahradách. Možná, že by pak někoho napadlo, že by byl vhodný alespoň na maso. A to přece nechceme! Souhlasím s tím, aby pro koně bylo i nadále zachováno jejich pracovní, sportovní, rekreační a další vhodné využití a připojuji svůj podpis:

Komu bude petice předána: Magistrátu hlavního města Prahy, Primátorovi hlavního města Prahy, Zastupitelstvu hlavního města Prahy, Mariánské nám. 2/2, 110 00 Praha 1

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 44

25. 09. 2020 | Martina Malá | Praha
Souhlasím,ať se nám koně zachovají,takový jací jsou teď. Ne jen smutní se sklopenou hlavou ve stínu stromů, bez radosti soutěžit....
+1 | -0
25. 09. 2020 | jana machovcová machovcová | kněževes
Souhlasím ,to, co my děláme pro koně, oni dělají pro nás, jsou to kamarádi , to žádný aktivista, který nemá koně nepochopí, ale když musí dělat lidi, tak koně také, aby přežili, to jinak nejde.
+1 | -0
24. 09. 2020 | Katka Vecerova |
Nerozumim co je za problem, magistrat chce neco ohledne koni zakazovat? Asi by stalo za to napsat do textu petice na co reagujete!
+1 | -1
22. 09. 2020 | Martina Macková | Praha
Nic takového v ohrožení není, co je to zase za petici? Pokud vím, tak omezení hrozilo jen a pouze kočárovému vození turistů po rozpáleném centru Prahy.
+1 | -1

Podepsat tuto petici

Podpisy | 193 (+25 nepotvrzených)

Podpisový arch v PDF