Petice za záchranu Činoherního studia v Ústí nad Labem

Petice za záchranu Činoherního studia v Ústí nad Labem

Autor: Jiřina Přecechtělová | vloženo: 10.02.2014 | 1101 podpisů
Sdílejte s přáteli

Apelujeme na magistrát města, aby začal bez dalšího odkládání efektivně řešit vzniklou situaci. Nesmyslným způsobem vypsaný grant ukazuje buď na diletantství tvůrců grantu, nebo na prostou neochotu města podpořit Činoherní studio.

Rozhodně se nejedná o běžnou situaci, obzvlášť když nastala v půlce divadelní sezóny. Ať již se jedná o chybu či záměr, výsledkem je útok na divadlo jako takové a další důkaz toho, že magistrát zřejmě zná vhodnější způsoby, jak utrácet peníze, než staráním se o kulturu. Množství lidí, podporující Činoherní studium je jasným důkazem, že vzniklá situace rozhodně není lidem lhostejná a zaslouží si rýchlé řešení prospěšné všem stranám.

02.04.2014 15:36

Bohužel, ne vždy se povede vše, na čem člověku záleží. Činoherní studio v podobě, jak jsme jej znali, ukončilo své působení. Nepomohly tisíce podpisů, ani další akce, bohužel město bylo zjevně rozhodnuté.

Nadějí ale zůstává zájem Teplic, které prostřednictvím primátora Kubery zvažují angažování celého souboru, což by sice nezachránilo divadlo v našem městě, ale alespoň soubor jako takový. Petici proto rozhodně zašlu i jemu, aby viděl další díl obrovského zájmu o činoherní studio.

I proto všem děkuji za podpisy, myslím, že situace není dobrá, ale ještě nemusí být úplným koncem.

Jiřina Přecechtělová

Komu bude petice předána: magistrát

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 98

11. 02. 2014 | Leo Steiner | Louny
Držím palce a rád pomůžu.
11. 02. 2014 | vlastimil fořtík | Petrovice
Kultura by neměla mít pod krkem politický nůž.
11. 02. 2014 | Jan Marek | Teplice
Činoherní studio v Ústí stálo u zrodu několika desítek skvělých představení v podání skvělých herců. Lepší podání hry "KLUB RVÁČŮ" bychom hledali jen těžko. ČS by mělo být nadále v provozu a dát možnost i nadcházejícím generacím poznat kouzlo Ústeckého Činoherního studia!
11. 02. 2014 | Eliška Kupšovská | Praha 8 - Čimice
Situace okolo Činoherního studia překročila samotnou budovu studia. Nemáte na magistrátu vhodné radní a je třeba buď s nimi jinak jednat nebo je vyměnit.
Rodačka z Ústí.

Podepsat tuto petici

Petice již byla uzavřena.

Podpisy | 1101 (+172 nepotvrzených)

• Eva Kroupová | Karlovy Vary
  • Pavel Weiss | Most